Post entry

Ner 22% på en dag + en dubblare på 12-18 månader!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag ska det vara exakt 20 år sedan New Yorkbörsen gick ner över 22 % på en dag (!). Usch man får flashback när det kändes som golvet försvann under en. Enligt CNN så sjönk index då till ca 1700 och har ju återhämtat sig ganska bra till kring 14.000 idag... Fallet ska ha förstärkts av s.k. programtrading och det var därför det blev så stort. Man hade inte riktigt klart för sig hur datorerna fungerade vid riktiga sättningar är en förklaring. Numera har man infört stopp i handeln så att handlarna hinner tänka efter... 22 % på en dag usch man vill inte ens tänka tanken igen...

Trevlig kväll

Sigge

PS! Bra och intressant intervju med Betssons VD Pontus Lindvall i veckans nummer av Affärsvärlden. Betsson känns lite som Tele2 som går sin egen väg och fräckt utmanar monpolen. Just det här med möjligheterna i Asien säger lite om potentialen. Betssoncaset känns ruggigt intressant. Kan vara en dubblare på 12-18 månader... Närmaste tar vi Q3:an 8/11 och då sätter jag in bettskenan...;-)

(Alla måste givetvis själva ta beslut om sina investeringar och göra sin egen bedömning)

PS2! Ser att Daniel kl 23.40 la in ett inlägg om snö. Förlåt att jag kommenterar och ta inte illa upp Daniel men Redeye har nyligen gå ut med riktlinjer att inläggen på aktiebloggen ska vara aktie eller ekonomirelaterade. Jag förstår att du missat det och jag hoppas att detta anges tydligt i den nya versionen av bloggen.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?