Post entry

Många nya kunder kan leda till framgångsrik sommar!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Alla här inne vet att skaffa nya kunder är ett bra sätt att öka sin omsätting. De flesta vet säkert att Betssons aktiva kunder ökade med 43 % Q1 jämfört med kvartalet innan. Nu är de 153000 st. Men hur kommer det sig att det ökade så mycket och vad kommer det att betyda framöver?

Att jämföra olika kvartals omsättningar och resultat är alltid nyttigt men om man vill "se in i framtiden" tror jag att jämföra antalet kunder kan vara bättre. Med tanke på att de aktiva kunderna ökade UNDER första kvartalet så han många av de 46 000 kunderna (153 000 - (153 000 / 1.43)) inte spelade mer än en till två månader. Detta kommer förmodligen visa sig i kommande kvartal, framför allt i Q2.

Men hur växer Betsson kundmässigt? Q1 är ett av de absolut bästa kvartalen där man raggar flest kunder. Men:

Ökning av aktiva kunder:

Q4 06 = 46 %

Q1 07 = 35 %

Q4 07 = 18 %

Q1 08 = 43 %

Försök till slutsats:

Som vi har sätt på till exempel omsättingen har tillväxten avtatt det senaste och kommer antagligen fortsätta göra det. Ökningen av aktiva kunder däremot, som faktist är de viktigaste kunderna, har istället ökat jämfört med sist år. Q4 däremot minskade markant. Jag skulle tippa på att många av de nya kunderna har ägnat sig åt Betting som även den ökade mycket Q1.

Som sagt, mycket positivt med nya kunder som kan leda till att det annars svaga Q2 till och med kan få positiv tillväxt.

Tyvärr tror jag inte att Betssons siffror kommer att explodera pga av VM, OS och EM. Hur många som läser detta kommer spela mer på Sverige - Frankrike i hockey än Liverpool - Arsenal? Eller satsa på Susanna Kallur? EM kan ju i och för sig bli lyckat, men andelen av omsättningen som bettingen utgör hos Betsson är nog tyvärr för liten för att det ska göra någon större skillnad.

Tror ändå att det blir ett mycket lyckat år för Betsson!

mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?