Post entry

Köpa tillbaka Betsson?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag var nästan säker på att Betsson skulle stiga med minst 10-15% idag av den enkla anledningen att jag själv har sålt. Känner ni igen er? Det brukar ju bli så. Nu blev det inte så här och det är naturligtvis skönt.

Rapporten var inte alls särskilt dålig. Att kursen sjunker beror nog på att Betsson själva nämner att marknaden har blivit tuffare. Lönsamheten blev svagare men så tog man ju också en hel del engångsposter. Det är alltid farligt när såna börjar dyka upp plötsligt men jag tycker att de förklaringar som gavs har ju varit tämligen rimliga.

Man säger att året har börjar bättre än Q4 har varit och det är ju positivt. Det känns som man fortsätter att växa och den där stora jackpotvinsten var nog en fantastisk marknadsföring för företaget. Storleken har ju en viss betydelse i det här sammanhanget. Ju fler spelare desto större jackpotmöjligheter osv.

Man hoppas fortsätta att växa och det lär man nog göra. Frågan är bara om man lyckas växa snabbare än marknaden. Bolaget har ju blivit större och det är ju alltid tuffare då. Det vore bra om EU en gång för alla beslöt att man slutar upp med alla dessa märkliga förbud och liknande.

Direktavkastningen är god och lyckas man hålla sig ifrån eo-poster framöver borde vinsten öka och hamna väl över 5 kronor. Snarare närmare 6 tycker man utan att räkna allt för närgående. Justerar man då för kassan (som till viss delas ut) är ju värderingen knappast hög idag. Så mycket billigare än typ 60 kronor blir det väl egentligen inte under normala förutsättningar och då borde ju risken i ett köp under 70 inte vara allt för stor. Sedan kan man ju naturligtvis tvista om till vilka multiplar aktien borde värderas till. Hittills har ju marknaden nästan hela tiden utgått från att 12 gånger vinsten är naturligt av någon anledning (politiska risker m m).

Jag funderar faktiskt på att köpa tillbaka. Har inte gjort det ännu. Får ta mig en funderare till. Kanske invänta Unibets rapport för att ta en närmare jämförelse. Har verkligen svårt att se aktien falla så mycket mer. Frågan är snarare om det finns så stor uppsida just i närtid. Tänk om man det visste :)

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?