Post entry

Kan Norge sänka Betsson eller lyfter fotbolls-VM?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I morgon får vi veta hur mycket det norska spelförbudet och fotbolls-VM påverkat resultatet för en av våra favoriter i spelsektorn.

Norge införde den första juni i år en lag som stoppar penningtransaktioner till spelbolag. Varken Unibet eller Betsson, som har betydande intäkter från den norska marknaden, har sedan för budet infördes släppt någon information om att förbudet skulle ha drabbat dem märkbart. Bägge bolagen har tidigare meddelats att man stödjer sig på internationell lagstiftning och att man kommer att tillhandahålla alternativa betalningslösningar. En viss påverkan har dock sagts är ofrånkomlig. I morgon fredag rapporterar Betsson siffrorna för det andra kvartalet och mer information om det norska spelförbudet lär komma då.

För det andra kvartalet räknar vi med en positiv effekt av fotbolls-VM och spår en omsättning på 413 MSEK (+ 45 % y-o-y) och ett rörelseresultat på 105,5 MSEK (+ 25,5 % y-o-y). Enlig SME Direkt ligger konsensus på 394 MSEK, respektive 94 MSEK.

För helåret räknar vi med en vinst per aktie på 9,49 kronor, vilket ger en värdering på cirka P/E 10 till rådande kurs. Nästa år räknar vi med en vinsttillväxt på 19 procent, vilket i kombination med den låga värderingen gör aktien till en av våra favoriter i sektorn. Vidare har bolaget en mycket stark historik och solid ledning, som enligt Redeye Rating får högsta betyg, 10 av 10.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?