Post entry

Det man kan förvänta sig av framtiden.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Roligt att notera idag är det jag misstänkte igår; Odd Molly ner ca 6% samt Betsson upp drygt 4% i skrivande stund. Eftersom jag sålde bort en stor del Odd Molly igår och köpte mer Betsson så har vi en väldigt fin portföljutveckling idag. Såg för övrigt just att jag ligger bra på plus för året och då minns jag med fasa början av året då jag ett tag låg -30% som sämst. Finns det något bättre än att hålla på med aktier ? Skulle inte tro det gott folk !

Vad gäller Betsson så satt jag och funderade en hel del på jobbet igår. Som de flesta andra så förväntar även jag mig en starkt Q3 den 8:e November. Jag har med jämna mellanrum hållit koll på antalet inloggade på betsson.com och på senare tid sett en markant ökning.

Nytt utseende på siten, ökad marknadföring, som jag f.ö. numera ser lite överallt, samt nya spel som t.ex. betsson trader gör att fler och fler spelare dras till siten. Betsson har även bearbetat en del nya marknader vilket verkar öka spelartillväxten drastiskt.

Betsson är enligt mig mkt lågt värderat. Marknadsvärdet ligger i skrivande stund på ungefär 2,9 miljarder. Jag kan ärligt säga att hade jag haft den penningmängden hade jag gladeligen köpt ut betsson från börsen. Detta är ett företag jag verkligen skulle vilja äga själv ! Ett ungefärligt p/e idag på 2007 års vinst är 15. Det är dock högt tid att börja räkna på 2008 och jag tvivlar inte en sekund på att tillväxten kommer fortsatt vara väldigt stark.

Med den starka tillväxt och alla nya marknader som ska intas så kan man se fram emot ännu många år av starkt tillväxt för betsson. Det som också talar för betsson är det som en definitiv uppluckring av de kvarvarande spelmonopolen inom EU skulle medföra. Vi är inte där ännu men jag tror vi börjar närma oss.

Med framtiden i sikte

Vad kan man förvänta sig av betsson i framtiden ? Jag har hört att man har inne ansökningar om att få starta spelbutiker och givetvis är det detta jag hoppas kommer hända inom snar framtid. Med spelbutiker blir betsson genast något mer "levande". Man kan då gå in till butiken, spela på betsson trader, lägga ett bet på någon fotbollsmatch eller så.

Denna vision är det ultimata för mig som aktieägare och jag tror faktiskt att om det slår in så skulle vi få se betsson på largecap inom några år.

Ha en trevlig dag !

/Gleipner

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?