Post entry

Bra aktier kommer tillbaka

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det var inte länge sedan som det var brant utför på börsen och allt målades i svart. Säljkandidater och annat eftersöktes om jag minns rätt. Börsen kunde bara gå ner. Sentimentet var kört i botten och allt såväl konjunkturkänsligt som ej föll, kurserna slaktades skoningslöst.

Det är just i lägen som dessa som man måste vara övertygad om att bra aktier är just bra aktier. Sådana kommer ofta, ja i stort sett altid, tillbaka. Ibland tar det kortare tid ibland längre. Men de har just den benägenheten att de kommer tillbaka.

Att förstå sig på börsens rörelser på kort sikt är tämligen omöjligt. I alla fall om man söker fundamentala faktorer till alla rörelser. Sentimentet förändras fort och det gäller minst lika mycket idag när kurserna nu till viss del har återhämtat de allra största rasen. Ett enkelt felsteg eller felformulering i dagens FED-statement exempelvis och spelplanen åter kan förändras.

I det långa loppet tenderar aktier att ge bra avkastning. Bra aktier riktigt bra avkastning dessutom. Sedan är det ju bara upp till var och en av oss att hitta dessa företag/aktier. Det är inte alltid så enkelt som det låter. Men inte heller så oerhört svårt så att man ska låta bli. Detta forum är ju ett utmärkt verktyg för att få hjälp på traven. Det kommer dagligen en uppsjö av analyser/kommentarer där var och en kan bilda sig en egen uppfattning om läget. Ett underlag som definitivt berikar de egna tankegångarna. Alltid kan det ju vara någon annan som har tänkt på något man själv har missat.

Stark ledning, stark marknad och eftertraktade produkter är vad jag brukar leta efter i jakten på bra aktier. När sedan ledningen lyckas leverera vad man utlovar och delar aktieägarnas risker i form av egna innehav brukar i alla fall jag sätta upp aktien på den egna köpradarn. Om trenden i aktien dessutom är positiv (läs stigande) blir läget ännu bättre och ett köp kryper närmare.

Ett sådant köp, till stor del tack vare detta forum, gjorde jag faktiskt för inte alls länge sedan när börsblåsten var som störst. Köpet avsåg spelbolaget Betsson. Företaget har beskrivits här av flera profiler och det var dessa analyser/kommentarer/bloggar som väckte mitt intresse för aktien som jag tidigare hade missat. Trots att den fram till då, och även nu, är årets vinnare (sic!)...eller kanske just därför? Det är ju påfallande ofta som man tror att bara för att kursen har stigit mycket börjar risken bli allt för hög.

Igår blev det ett nytt All Time High för Betsson. Som sagt var, bra aktier kommer tillbaka. Tack till alla er som gjorde mig uppmärksamma på den här.

PS Efter diverse påtryckningar har jag nu updaterat portföljdelen i användarprofilen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?