Post entry

Beowulf Mining i 2022 - 398 miljoner ton järn malm i Kallak och 2,1 miljoner ton grafit i Aitolampi

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ny näringsminister och en renodlad sosse regering som styr. Ska sunt förnuft åter styra eller lever fanatismen vidare?

Äntligen har bromsklossen som kallar sig för miljöpartiet valt att lämna regeringen, varför är kanske oväsentligt.

Om det är högerns budget eller deras horoskop som spelat in i deras beslut så är vi alla som vill att Sverige ska utvecklas och bli rikare evigt tacksamma för deras strategi.

Inga mer miljö extremister runt besluts borden som påverkar livsviktiga händelser som flygplatser, bränsle priser, strand skydd, raffinaderier, kärnkraft verk, el försörjningen, jakt, cement, jordbruk etc asså denna lista kan utökas till en bok så mycket som miljöpartiet har förstört för Sverige och när detta påpekas i riksdagen så spelar dom alla chockade för anklagelsen att dom skulle ha ett finger i allt dessa katastrofer vi sett dom senaste 8 åren. Tyvärr lever dom dock vidare i vårt public service plus olika media kanaler och man ska vara extra vaksam på vilka frågor som ställs och hur dom skriver artiklar som i princip består utav lögner och vänster vridna vinklar.

Hoppas dessa människor i media att deras lögner blir sanna efter x antal publikationer? helt galet att dom aldrig tar till sig fakta fast man till och med själv har skickat in mail för att klargöra deras felaktiga påståenden och så får man nåt autosvar tillbax och redan nästa dag så skrivs en ny artikel med exakt samma lögner och överdrifter. herre jävlar.

https://twitter.com/Acode100/status/1478326011439767552

https://sw-ke.facebook.com/groups/svt.sr/permalink/2263580343931008/?comment_id=2263592000596509

Det finns en agenda hos gruvmotståndarna att försöka trycka igenom lögnen att gruvor och renar inte kan samexistera. Dom försöker få det låta som att all rennäring kommer dö ut om Kallak gruvan öppnar. Detta är rena lögner från deras sida. Dom försöker få nån slags sympati från allmänheten och dom skäms inte att använda alla medel dom kan med antigen påverka länstyrelsen, använda artister/kändisar för att sprida lögner, politiker ( Märta har försökt påvisa att Kallak ligger i Laponia vilket är helt fel, gruvan är 34km UTANFÖR laponia) intervjuer och "dokumentärer" för att stärka dessa lögner men förhoppningsvis så har folk/allmänheten sett igenom dessa falska varg rop i offerkofta.

Om man får använda sig själv som ett exempel så har jag totalt tappat all förtroende för vårt svenska public service system där över 8 miljarder kr utav våra skattepengar används för att sprida lögner. Jag ska inte länka alla lögnerna här för jag vill inte ge dom mer uppmärksamhet men jag kan garantera att alla som har följt Beowulf dom senaste 3 månaderna (2021 dec,2022 Jan,Feb) har sett den explosion utav antigruv retorik som har använts i media och 100% utav deras argument har bara varit lögner eller överdrifter.

Laponiaanalys_170427__pgb.docx (beowulfmining.com)

Kallak är 34km från laponia. Gruvan som LKAB äger i Malmberget ligger närmare och dom har brutit där i över 100år. Renarna finns fortfarande kvar.

Bergstaten har gjort en analys på hur stor påverkan gruvan har och som ni ser i tabellen ovan så är det en liten påverkan som kan lösas med stängsel, lastbilar osv och efter när gruvan har sinat efter 40-60år plus (398 milj ton bekräftade till 600milj plus djupare ner) så kan området återgå till naturmark. Vi pratar om TVÅ gånger per år som renarna behöver byta betesmark osv. TVÅ GÅNGER! Beowulf har till och med erbjudit sig att stoppa produktionen dom dagarna dom behöver flytta renarna men det är inte lösningar dom vill ha, dom vill bara neka för dom är aktivister med bara ett mål och det är att stoppa oavsett hur mycket gott det bär med sig och sådana vinklar borde aldrig vinna för då går vårt land åt fel håll.

Jåhkågaska betesmark har en yta på 2640km², Kallak gruvan upptar 13,6km² (0,5% egentligen utav ytan)Bilden nedan och grafen ovan talar i klarspråk på hur mycket betesmark som finns till deras förfogande. Det finns 0% risk att renarna dör ut pga Kallak gruvan. Det kan även en lekman som jag avgöra. vad tycker du?

Måste också nämna alla dom artiklar som försöker nu smutskasta Beowulf genom att säga att gruvan inte skulle vara lönsam och "bara" har en gruvdrift på 14 år. Detta är helt fel och är rena lögner.

Hela Kallak fyndigheten (norra,södra osv) ligger på 398 miljoner ton järnmalm med 71% koncentrat i magnetit (över 65% anses vara premium, lättare att bearbeta dvs mer värdefull) vilket gör kallak fyndigheten till den ABSOLUT STÖRSTA obrutna järnmalms fyndigheten i hela Europa och mest eftertraktade, och är ABSOLUT lönsam med järnpriser över 147 dollar/ton (2022-02-10). Detta ger gruvan MINST 40år gruvtid (hela fyndigheten), men dom tror det finns över 600milj ton längre ner vilket skulle öka tiden till minst 60år! Kan också bli tufft att leverera 10milj ton per år, det kanske blir runt 5 miljoner ton och då ökar gruvtiden ännu mer.

71% koncentrat i magnetiten är fruktansvärt bra och ger premium pris. Det finns 3 grader på järnpris en på 58%, 62% och premium pris 65%. prisskillnaden mellan 58% järn och 65% järn är runt 45-50 dollar så om järnpriset idag ligger på runt 147 dollar ( 2022-02-10) så kan du plussa på minst 40 dollar på vårat premium pris till 180 dollar/ton.

Med en järnhalt på 27% på 398 milj ton järnmalm så ger det runt 107 miljoner ton rent järn på ett järnpris på premium priset 187 dollar (147 dollar (spotprice +40 premium 65%)187 dollar * 9kr: 1683kr/ton) så ger det ett värde på ungefär 180 miljarder kronor. Det finns dock också värde i dom resterande 291 miljoner ton järn så som fosfor, sällsynta jordmetaller , fluor etc som förmodligen ger x antal miljarder till.

180 miljarder är över 100 gånger större än dagens börsvärde på bolaget på 2.20kr, bara kallak fyndigheten ger fruktansvärt mycket kraft för uppgångar i aktien och då har vi inte räknat med grafit tillgångarna som vi har i finland också som jag skrivit om lite mer längre ner. Vill bara klargöra mot dom attacker bolaget har fått att kallak inte skulle vara lönsam är igen bara lögner från vänster vriden media.

https://markets.businessinsider.com/commodities/iron-ore-price

https://www.mining.com/web/premium-iron-ores-outperformance-is-a-bearish-signal/

Lkab har ett intressant projekt som heter reeMAP som ni kan läsa om mer i länken nedan där man tar tillvara på gruvavfall.

https://ree-map.com/sv/om-reemap/

Vänster median har också kritiserat kallak för att ha för låg gruvlivslängd på "bara" 14år vilket igen är fel. Läs också gärna igen om Bolidens koppar gruva i Aitik som har en gruvtid på 8år och blev godkänd. Dom flyttade till och med på människorna som bodde i området!

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/boliden-aitik-forsvarar-gruvetableringen

Varför dessa lågvatten artiklar släpps är tyvärr för att många utav media kanalerna är vänstervridna och utnyttjar dessa olika aktivisters/fanatiker uttalanden och till sitt försvar pekar bara på att det är individen som säger sin åsikt och vägrar ta nåt ansvar för att fakta kontrollera sin journalistik. Det är en fruktansvärt dålig praxis som absolut förstör förtroendet.

Och när media hjälper dessa aktivister att vara emot en gruva så stoppar man stora investerings pengar, jobb och utveckling till områden där gruvan ligger. Beowulf har investerat över 80 miljoner kr i Kallak projekteket men detta nämns aldrig i dessa artiklar. Och ytterligare en poäng när man är emot gruvor i Sverige så blir man också delaktig i att stötta gruvor utomlands som INTE bryts med våra höga miljö och lag krav och bidrar tex till barn arbete i gruvor som ligger i den tredje världen, runt 215 miljoner barn runt om i världen blir utnyttjade såhär.

"Mining is one of the worst forms of child labor. Miners use their hands and tools to collect raw material, extract metal and sell it through informal channels. The heavy work can permanently damage a growing child’s bones and muscles. Exposure to uranium and mercury can have profound health effects. Falling down open mine shafts, being trapped or injured by collapsing tunnels, or drowning while mining underwater are all serious threats."

https://www.worldvision.org/child-protection-news-stories/child-labor-children-reveal-horror-working-mines#:~:text=Mining%20is%20one%20of%20the,can%20have%20profound%20health%20effects.

När man sen läser i artiklar från samma nyhets media kanaler att vissa utav dessa självgoda aktivister vill ha nobels fredspris så vrider sig magen utav bara tanken. Skulle detta hända så kommer det nog slå Monizs första plats i att vara värsta person någonsin att få nobels fredspris (läkare som tog fram lobotomi).

Här är också en jättebra sida som försöker förklara hur opartisk media är mot Beowulf mining så ni inte tror att man har en aluminium hatt på när man skriver denna sida.

Stor övervikt för gruvmotståndarna i SR-program - Näringslivets medieinstitutNäringslivets medieinstitut (naringslivets-medieinstitut.se)

Aktivist bakom SVT: s gruvdokumentär - Näringslivets medieinstitutNäringslivets medieinstitut (naringslivets-medieinstitut.se)

Men ibland så sipprar sanning ut i media och jag är glad att man inte den enda som tycker illa om miljöpartiet och deras katastrofala politik, lögner som sprids via media kontaktnät osv här nedan är några länkar som tycker likadant.

"Partiet som gör allt för att förstöra för bönderna (MP)"

https://www.expressen.se/debatt/partiet-som-gor-allt-for-att-forstora-for-bonderna/

"Miljöpartiet - Vår olycka"

https://www.ystadsallehanda.se/ledare/nils-eric-sandberg-miljopartiet-var-olycka-1ffe3011/

Med miljö partiet utanför besluts bordet så kan ÄNTLIGEN Sverige resa sig upp och försöka gottgöra industrier som har tagit skada av deras politik och i vårt fall då så är det gruvindustrin och vad tycker social demokraterna som är nu en hel sosse regering om gruvor?

"Socialdemokraterna vill öppna gruvor"

https://dagensopinion.se/artikel/socialdemokraterna-vill-oppna-gruvor/

Jobb: Partistyrelsens förslag inför kongressen | Socialdemokraterna

"Fyndigheter finns"

S-trio vill arbeta för fler gruvor: ”Fyndigheter finns” (omni.se)

"Konfliktfrågor som kan lösas när miljöpartiet lämnar regeringen"

Konfliktfrågor kan lösas när Miljöpartiet lämnar regeringen (expressen.se)

"Lång kravlista från företagen- Magdalena Vi ska se till handling"

https://www.di.se/nyheter/lang-kravlista-fran-foretagen-till-andersson-vi-ska-se-handling/

Som det ser ut från sossarna sida så verkar dom vara extremt positiva för en gruva och det är tråkigt att se att deras politik dom senaste 7 åren inte har speglat denna åsikt men det är hög tid för gottgörning och Magdalena har satt en stjärn spelare som heter Karl Petter Thorwaldsson som närings minister och ersatt den beslutsimpotenta ibrahim baylan.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/g6reXA/thorwaldsson-hoppas-oppna-flera-gruvor

Thorvaldsson var med när kaunis iron startade upp gruvan i kaunisvaara efter northlands konkurs och det har varit en fantastiskt positiv utveckling för hela området där folket får jobb och staten får inkomster.

Här smäller det: Nypremiär för gruvan i Kaunisvaara - P4 Norrbotten | Sveriges Radio

Har tidigare varit LO ordförande och är en rådgivare för SSAB

Karl-Petter Thorwaldsson rekryteras till SSAB - SSAB

"Brett stöd i riksdagen för gruva i Kallak"

Brett stöd i riksdagen för gruva i Kallak - Altinget: Miljö och Energi

https://sverigesradio.se/artikel/beslut-om-gallok-efter-forsta-veckan-i-februari--2

Näringsministern lovar Kallak-beslut i februari | Nyheter - Bergsmannen - med Jernkontorets Annaler

Beslut om kallak kan komma i början i februari men det finns nyheter ute om att det kan även dröja till mars månad men oavsett så är 1-2 månaders väntetid ingenting jämfört med dom 9 åren Beowulf har väntat på. Beowulf har fått till den 14/2 att komma med sina sista kommentarer innan regeringen gör sitt beslut.

Det finns också en önskan från Kurt att beslut om Kallak meddelas när börsen är stängd så om man vill vara med på resan uppåt om det skulle bli ett positivt beslut så borde man köpa in sig innan istället för att vänta på när nyheten släpps. Kort sagt så efter den 14 februari så kan besked komma när som helst och förmodligen när marknaden är stängd.

Thorwaldsson är i min mening den messias vi alla har väntat på som ska vända på skutan och föra Sverige till bättre tider där jobb skapas och välstånd ökar och inte bara inom gruvindustrin utan näringsverksamhet som helhet för Thorwaldsson har garanterat en kopia utav Thomas Sowells bok "Basic Economics" och inte nån samling utav horoskop som dom tidigare ministrarna verkar ha haft där dom tror att bilar, batterier, byggnader, vägar etc kommer från himlen.

Det är helt fantastiskt att höra att äntligen så förstår en politiker vad som behövs göras för att öka vårt välstånd istället för att minska den. vid runt 17.03 så hör ni Thorwaldsson åsikter om hur bra gruvor är för Sverige.

https://sverigesradio.se/avsnitt/vad-vill-vara-nya-ministrar-utratta?fbclid=iwar3tx4auzme4mbthhr56ipewez-ddnneg27c-hiub7y6o8rib-e7lq833ca

Debatt: Ge Kallak grönt ljus - Metal Supply SE (metal-supply.se)

Med en hel socialdemokratisk regering och med deras budskap att skapa nya jobb och öppna gruvor så hade det varit absolut chockerande att se Beowulf få ett nej. Det är högst troligt att Beowulf ÄNTLIGEN får sitt ja för dom har uppfyllt alla kraven och är bra för Sverige för dom kommer att skapa jobb och lyfta Jokkmokk som helhet.

Visst är aktieägarna stora vinnare i Beowulf vid ett ja men invånarna i Jokkmokk blir dom verkliga vinnarna som får över nya 500 jobb och miljard belopp i skatteintäkter som kommer ta bort Jokkmokk som en utav dom fattigaste kommunerna i Sverige. Jokkmokks folkmängd har minskat med 44% sen 1968. Man måste kunna erbjuda ungdomar jobb och en stabil inkomst så dom ser att det finns en framtid där, utan jobb så kommer folkmängden fortsätta falla.

https://www.regionfakta.com/norrbottens-lan/norrbottens-lan/jokkmokk/befolkning-och-hushall/befolkning/befolkningsutveckling-1968-ff/#:~:text=Underlagen%20f%C3%B6r%20befolkningsstatistiken%20utg%C3%B6rs%20av,dagligen%20med%20uppgifter%20fr%C3%A5n%20folkbokf%C3%B6ringen.&text=Jokkmokks%20folkm%C3%A4ngd%20har%20minskat%20med,har%20minskat%20med%204%20procent.

Som jag skrev i min tidigare artikel så tjänar en genomsnitts gruvarbetare runt 39 tusen före skatt och gruvan har bekräftade 40års gruvbrytning på en järnmalms fyndighet på nära 400 milj ton. Dessa löner kommer locka butiker, lägenheter, tjänster, infrastruktur etc och göra Jokkmokk rikare!

Inte ens Sveriges största arbetsgivare som heter volvo cars har en garanterad livslängd på 40 år fram i tiden, som dom flesta vet ägs utav kinesiska företag och kan nästan när som få ett beslut att fabrikerna ska placeras i nåt annat land istället för Sverige och vad händer då med västkusten när den största arbetsgivaren försvinner?

Ska ett land vara framgångsrikt så MÅSTE man stötta och uppmuntra små bolag så dom blir stora och framgångsrika. Vi kan inte som miljöpartiet gjort strypa företag med olika fantasi regler/domedags predikor för att dom inte följer deras världsbild som inte alls stämmer överens med den verklighet vi andra ser.

Socialdemokraterna verkar ha insett hur dåligt det har varit med MP och vill gottgöra och som det ser ut nu så har Magdalena gjort alla beslut hittills som statsminister rätt spec med att sätta Thorwaldsson där han är nu. Deras röster har ökat till över 31% nu sen dom tappat mp och måtte dom aldrig samarbeta med dom igen.

Betyder det att man kommer rösta på social demokraterna nu när dom verkar ha skärpt sig? det är ett stort nej från min sida, det är fortfarande moderaterna som har min röst men det är ialf en bra början för dom och dom kommer garanterat få fler röster i Jokkmokk om dom öppnar Kallak gruvan där för då kan människor som kanske lever på bidrag idag få ett jobb som betalar bra och se sitt samhälle lyfta sig från fattigdom. Det är jobb och innovation som gör ett land rikt. Här är 900 skogsägare i Jokkmokk som också inser det positiva till vad en gruva kan inbringa och är för att en gruva ska öppnas.

Vad händer vid ett ja då?

Det är då Beowulfs resa börjar på allvar.

Antigen så kommer Beowulf försöka starta en gruva själv eller skapa nåt partnerskap med några eller det tredje alternativet som jag pratat om innan sälja det till lkab/boliden.

Beowulfs grafit tillgångar i Finland verkar bli en helt fantastisk framgångs saga. Dom är på god väg att tillsammans med epsilon att starta en anodfabrik i Finland. Finns bättre skribenter som förklarar läget med Beowulfs grafit och jag hoppas dom inte tar illa upp för min copypaste. Deras text uppskattas extremt mycket. Med försäljnings priser mellan 1000 dollar- 14,500 dollar så är grafit tillgångarna en fruktansvärt spännande utveckling att följa med beowulf.

https://resourceworld.com/graphite-demand-to-skyrocket-with-increased-consumption-from-auto-industry/

https://www.mineralcommodities.com/operations-projects/graphite/natural-anode-material-2/

https://www.prnewswire.com/news-releases/why-graphite-could-be-the-hottest-commodity-of-2022-301449461.html

"Det är så att Beowulfs helägda bolag Grafintec samarbetar i projekt stöttat av Finska regeringen med övriga bolag för att garantera hela värdekedjan av framtida batterier i Finland.

Totalt sett ha Bewulf fått ca 20 miljoner kr av finska staten för att göra olika utredningar så som att påvisa att Finland har Naturlig grafit så dem kalrar sig utan import.

Beowulf har påvisat just detta. Och beowulf äger självklart täckterna där dem bevisar detta.

I detta Finska statliga projekt så har dem påbörjat plana ytor för alla fabriker i Vaasa för hela kedjan. Batterifabriken där ska vara klar till 2025

I detta sammarbete så har även Beowulf fått av Vaasa kommun "första tjing" att bygga sin tänkta anodfabrik precis intill Den tänkta batterifabriken som Freyr ska troligen bygga där.

Denna anodfabrik vill Beowulf skicka sin grafit till såklart. Anodfabriken kommer byggas och drivas med hjälp av indiska bolaget Epsilon. Dem har tekniken och produkterna för det som skall produceras. Denna anodfabrik komer vara EUs största (vad jag vet) med 50k ton Anodmaterial / år i maxkapacitet. Anodfabriken kommer alltså vara delägt.

Och ungefär där är vi."

"Planerad mängd anodmatrial i gigavaasa är 50 000ton. 30000ton täcker behovet för gigavaasas planerade 50gWh batterifabrik. Pris på anodmatrial ligger idag runt $11000(och förväntas stiga). Det går åt ca 20% anodmatrial i ett litiumbatteri. Med en estimerad energidensitet på 300W per kg blir det 0.6kg anodmatrial per kWh. Det ger Freyr en kostnad på drygt $6.6 per kWh. Vilket nog passar bra in i Freyrs kalkyl på $42 per kWh i råvarukostnader. Det betyder att Grafintec/Epsilon har en köpare av ett värde på 30 000ton x $11000 i gigavaasa om kontrakt skrivs. $330 000 000 i omsättning. Enligt videon ovan så är kostnaden kalkylera till $2000 per ton. Vilket ger en vinst på $270 000 000 per år. Alltså ca 2.5 miljarder. Hälften går till Epsilon. Då har vi 1.25 miljarder kvar till Beowulf. Vilket idag blir en vinst på 1.5 kr per aktie med dagens 830miljoner aktier med ett p/e på 10 får vi då 15kr i aktiekurs. Vi späder ut aktien 100% och lägger till att de har dubbla produktionskostnaden så får vi en aktiekurs på 5.7kr på p/e 10. Då har vi inte räknat in hela Grafintec/Epsilons planerade 50 000 ton. Det finns även tecken som tyder på att det planeras en anodfabrik i Outokumpu också bredvid fyndigheten i Aitolampi. Så ambitionen och efterfrågan är nog betydligt större. Nu får man se Grafintec som en startupbolag inom EV sektorn och bedöma hur dessa möjligheter ska prisas in i Beowulfs kurs. En tiondel av framtida börsvärde? 0.57kr-1.5kr?"

Man kan dra väldigt många trådar av denna historia. Så som att Freyr och Beowulf troligen kommer gå in i ett sammarbete, dvs anoderna som beowulf producerar kommer mycket troligt säljas till Freyr. Freyr stöttar lokalproduktion och Beo ligger vägg i vägg med dem.

Finland vill ha allt även dem lokalproducerat såklart. Och är redo att gå in och stötta fabrikerna vid behov. Finns nog mycket mer att säga. Som möjliga intäkter, utgifter etcetc.."

TN reder ut: Därför är Finland bästa gruvnationen i Europa | Tidningen Näringslivet

Finland looks to spark shift to carbon-neutral mobility (goodnewsfinland.com)

"An anode materials production facility is “the missing piece of the jigsaw” at GigaVaasa, according to Kurt Budge, CEO of Beowulf Mining. “I am pleased that we have taken a significant step forward to complete the battery value chain at the GigaVaasa area,” he said.

His excitement was shared not only locally, but also nationally.

“We are delighted that our battery value chain will be complemented as planned and previously concluded agreements will attract new operators to the region,” stated Mayor of Vaasa Tomas Häyry."

“Finland’s national battery strategy has recently taken enormous steps forward, and once again we have happy news to share,” rejoiced Minister of Economic Affairs Mika Lintilä.

I vilket fall så ger grafit tillgångarna en enormt ljus framtid för Beowulf och med den växande batteri marknaden kan växa sig större än järnmalms tillgångarna. Otroligt spännande tider för Beowulf dom närmaste åren framåt och värderingen på bolaget vågar jag inte ens sia om men det är LÅNGT över dom 2kr vi ligger på idag.

LKAB har meddelat att dom är intresserade utav grafit pga utav tillväxt faktorer för att minska beroendet av järnmalms produkter som idag står för ungefär 90% utav externförsäljningen.

"LKAB meddelar att tillväxt inom industrimineralmarknaden är av strategisk vikt för att minska beroendet av järnmalmsprodukter som idag står för ungefär 90% av externförsäljningen"

Finns en artikel ute från nsd där lkab avbryter ett samarbete australiska talga och japanska Mitsui för att bryta grafit i Vittangi.

https://nsd.se/bli-prenumerant/artikel/r03p3e0r

Har dom avbrutit för att dom vet att Beowulf har grafit fyndigheter i Finland? där genom ett uppköp kan få tillgång till både grafit och den största järnmalms fyndigheten i Europa? (den största i Sverige ialf 100%) bara ren spekulation men är värt att ha i åtanke när man ska försöka förutse framtiden.

Vad kan kursen bli för Beowulf om man startar själva, partnerskap eller uppköp då?

Det är super svårt att svara på. Med en all time high på 6-7kr så finns det gott om utrymme att växa sig uppåt på vid dagens 2,20kr. Ju mer människor som köper Beowulf aktien desto mindre free float blir det i aktien och då blir aktien automatiskt dyrare för mindre finns för försäljning. Att det ens finns folk som vågar att sälja nu när vi har fått så bra nyheter från regeringen. Det har inte sett såhär bra ut för Beowulf sen 2011. Visst lite vinsttagningar är ok men att helt stå ute måste väl vara otänkbart för dom som är insatta i situationen.

Om Beowulf beslutar sig för att starta själva så väntar fortfarande miljötillstånd längre fram men med den nya ledningen så kan processen säkert göras kort för gruvan måste vara igång innan 2024 när hybrit/h2green steel startar och med tiden så kan kursen lätt utvecklas till över 20kr om omsättningen håller sig på kaunis nivå mellan 1,6-1,9 miljarder kronor för att sen sakta öka uppåt ju mer tiden går och med grafit tillgångarna så skulle vi kanske även kunna mäta oss med boliden med tresiffriga kursbelopp.

Med över en miljard omsättningen så äts våra 800milj aktier upp som ingenting och Beowulf blir en stor gruv aktör i Sverige.

Vägen med partnerskap blir nog liknade men då måste man dela vinsterna med 1 eller 2 parter och då påverkas kurs nivån och borde hamna på runt 10kr plus nivån.

Den största katalysatorn på kortast tid är ju självklart uppköp där en stor summa pengar erbjuds för fyndigheten. Som jag sagt innan så har lkab stora muskler och för att dom ska öppna en open pit gruva så sker det ganska så smärtfritt och kan till och med erbjuda sina nya arbetare bostäder så som i länken nedan.

https://www.lkab.com/sv/nyhetsrum/pressmeddelanden/lkab-vill-bygga-200-nya-bostader-i-gallivare/

Med en openpit gruva så kommer det bli betydligare billigare att driva den och det kommer inte vara nån risk för sättningar så som det är nu i malmberget där dom har varit tvungna att stoppa produktionen och vem vet hur många miljoner som går förlorade där varje dag det står still.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/kraftig-sattning-i-malmberget-fjarde-storre-skalvet-pa-fyra-dagar

och vad kursen kan bli vid uppköp? i min tidigare artikeln så nämndes siffror på runt 10kr aktien på 5% utav fyndigheten och runt 20kr för 10% utav fyndigheten men detta är minimalistiskt räknat. Detta är vad som kan tänkas vara minimalt för Kallak gruvan men har man en skicklig förhandlare eller en högre kurs på aktien så kommer fyndigheten bara bli dyrare för köparen så detta är nästan omöjligt att svara på men det jag vet är att äntligen så börjar det röra på sig för Beowulf och väcker investerings viljan hos det svenska folket när vi har omsättningar över 130 milj kr och om Beowulf blir en framgångs saga som sätter kurs rekord på spotlight marknaden kan bara framtiden avgöra och som aktie ägare får man hoppas regeringen håller vad dom har lovat och samtidigt lyfter Jokkmokk som en viktig spelare inom den gröna omställningen.

Hoppas denna info sida kan hjälpa er i ert beslut att investera i beowulf mining eller inte och önskar er en trevlig dag.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?