Post entry

Belåning.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag har funderat på möjligheten att belåna sin portfölj för att öka avkastningen. Det finns de som gör det och de som inte gör det på grund av den förhöjda risken. När man belånar sin portfölj tillför man kapital. Det är pengar som inte är ens egna och sedan föreligger också faktumet att dessa för eller senare måste återgäldas.

"Bara ett bra insidertips skulle få mig att belåna"

Kort sammanfattat, går det bra med belåning så går de riktigt bra och går det mindre bra så går det riktigt dåligt. Det är Mats O Sundqvist jag har i bakhuvudet när jag skriver att det kan gå riktigt dåligt. En man, en uppgång och en nedgång. Ruinerad. Personligen skulle jag säga att belåning är en strategi som beror helt och hållet på vad man själv har för mål med sina investeringar. Är det ett case där man är villig att ta en högre risk så tycker jag det är bra att möjligheten finns. Risk är också något som förtjänar ett inlägg för sig men är något som alla, såväl investerare som spekulerare, berörs av och som måste hanteras innan man går in i något.

Mitt förnuft säger mig att inte använda något jag inte förstår helt ut och belåning är något som tveklöst kvalar in under den listan. Det finns genvägar till högre avkastning och snabba cash men till vilket pris?

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?