Post entry

Bekräftelse från Endomines

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Den 7:e januari kom Endomines med ett PM för att informera marknaden om hur arbetet fortskrider uppe i Pampalogruvan.

Jag citerar:

"Men hänsyn till senaste tiders spekulationer kring produktionsstarten vid guldgruvan i Pampalo vill Endomines bekräfta att tidplanen för att inleda kommersiell produktion under första kvartalet 2011 står fast. Provkörningarna påbörjades i slutet av november. För närvarande fokuserar man på att all processutrustning fungerar korrekt.

Vi har upplevt vissa mindre problem i kvarnen och krossanläggningen men dessa kommer att åtgärdas av maskinleverantörerna i enlighet med garantiåtagandena och därmed utan kostnad för Endomines. Problemen har fördröjt produktionsstarten med några veckor. Vi är dock fortsatt övertygade att vi kan stå fast vid vår tidplan för produktionsstart, säger Markus Ekberg, VD för Endomines."

Positivt att man står fast vid tidsplanen och att man "bara" har stött på mindre problem som inte kommer innebära någon direkt kostnad för bolaget, även om det såklart hade varit önskvärt att man sluppit dem.
Vid installation av jättemaskiner som dessa så får man helt enkelt räkna med att vissa småsaker krånglar.

Handeln i aktien har varit avvaktande under en period och det är uppenbart att många väntar på grönt ljus från pampalo.
Jag menar att risken för förseningar är minimal nu när dessa saker är upptäckta och ledningen styr skutan med en fast hand.

Både TA och FA ser mycket bra ut och med dagens guldpriser kommer detta bli ett mycket lönsamt projekt.
Man har även ett par månader nu med icke prissäkrad produktion. Jackpott alltså!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?