Post entry

Banbrytande ny teknologi inom AR - "Som att gå från svart/vit till färg-TV!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

En helt ny banbrytande teknologi inom AR/3D/hologram beskrivs som "The Holy Grail". Den nya teknologin som går under namnet ECHO ser ut att kunna ge ett enormt och ogreppbart genombrott inom hela display/TV-marknaden världen över och genombrottet kan vara nära. En "Holy Grail" som varit en stor dröm för alla aktörer inom AR/3D/Hologram. Som om inte detta var nog så har den grundläggande teknologin bakom ECHO också visat sig kunna spara energi i TV-apparater inom LCD/OLED. Enbart i USA skulle besparingen med ECHO bli $7,4 mdr/år. Teknologin ska utlicensieras och de första licenserna kan komma närsomhelst.

.

.

Nya teknologin ECHO – Troligtvis mer revolutionerande än Magic Leap

För att jämföra och få en liten bakgrund till hur stor marknaden inom AR kommer att bli så kan man se hur företaget Magic Leap hypats genom åren och vilka stora världsledande företag som investerat i Magic Leap. Dessutom prognos på hela AR-marknadens utveckling kommer att se ut framöver.

.

Magic Leap

Företaget Magic Leap har sedan 2011 utvecklat AR-headset och fått enorm uppmärksamhet världen över.

.

Teknologin må vara häftig och en fantastisk upplevelse med flera olika användningsområden. MEN, det handlar fortfarande om att man ska gå omkring och använda devices/glasögon och stänga in sig i en från omgivningen isolerad värld.

Dock har Magic Leap´s upptäckt och teknologi av många setts som det främsta inom AR-industrin. Magic Leap har attraherat enorma summor i investerat kapital från flera mycket stora internationella företag.

Bland de som investerat finns bla: Google, AT&T, Qualcomm, Warner Bros, Disney, Alibaba, NTT Docomo, JP Morgan, mfl.

Totalt investerat belopp i Magic Leap är ca $2,6 mdr och värderingen av Magic Leap var i slutet av 2018 hela $6 mdr!

Då är frågan: Är Magic Leap´s AR-teknologi revolutionerande?

Svar: Ja, inom devices/glasögon så är den definitivt det och självklart finns en stor marknad.

Nästa fråga: Vilka omdömen får Magic Leap´s AR-teknologi?

Svar: techradar har gjort ett test av Magic Leap One (https://www.techradar.com/reviews/magic-leap-one) och ger följande omdömen:

 • There is a slight sense of disconnect that comes with playing such a rudimentary mobile game (Angry Birds) on a headset costing over $2,000
 • What makes the Magic Leap One so engaging is its awareness of the space that you’re in
 • We’d expect to see future iterations of the Magic Leap One improving the user interface further, with additional scope for controllers, a less restrictive vision, and the computing power to create AR experiences on an ever grander scale
 • For now, and given its price, the Magic Leap One could hardly be described as a compelling purchase. But if enough developers get on board, and the technology becomes cheap enough to get into more consumers’ hands – and in countries other than the US – it may yet prove worthwhile

.

Sammanfattning:

Enligt techradar så anses alltså Magic Leap One bla vara dyrt och skapa en känsla av isolering.

Med andra ord så skulle en teknologi som inte isolerar, utan engagerar andra människor/användare utan devices/glasögon vara mer attraktivt. Dessutom skulle givetvis priset behöva vara mer attraktivt för att kunna slå igenom för en ny teknologi.

Nu till varför jag tar upp Magic Leap och dess teknologi:

Det har gjorts ett stort genombrott inom AR då en ny teknologi upptäckts och som nu är ”patent pending”, ett helt nytt sätt att implementera/interagera/uppleva AR/3D/Hologram som troligtvis kommer att revolutionera hela displayindustrin, utan devices/glasögon med direkt implementering i displayer/TV mm.

.

Se ovan vilka stora företag och vilka enorma summor som satsats i Magic Leap och tänk då på vad en ny helt revolutionerande teknologi inom Display/TV-industrin med LCD/OLED kan tillskrivas för värde.....

.

Den nya teknologin, kallad ECHO, ser ut att vara ett teknologiskt enormt genombrott för hela display/TV-industrin världen över!

.

.

I denna analys/blogg kommer kortfattat bolaget Realfiction att beskrivas men fokus kommer att ligga på den nya och helt revolutionerande teknologin som går under namnet ”Project ECHO”.

.

.

Realfiction

.

 • Realfiction – kort beskrivning verksamhet
 • Augmented Reality – AR marknad
 • ECHO - Revolutionerande ny teknologi - "The Holy Grail in AR/3D/Hologram"

.

.

Realfiction – Kort beskrivning verksamhet

Segment/branscher som Realfiction är etablerade inom, eller siktar på, är:

 • Retail
 • Sjukvårdsindustrin
 • Upplevelseindustrin
 • Undervisningsindustrin
 • Spelindustrin
 • Reseindustrin
 • Fordonsmarknaden/tillverkare
 • Museiindustrin
 • Konsumentmarknaden med olika produkter
 • Display-/tv-tillverkare
 • Mobiltelefontillverkare
 • m.fl

.

Realfiction både säljer och hyr ut olika AR-produkter. Realfiction hade fram tom q3 2019 en omsättning på ca 17 MSEK.

Omsättningen väntas öka dramatiskt de kommande åren då deras koncept MaaS är på väg att lanseras internationellt och med mycket stora kunder. MaaS innebär en helhetstjänst, likt SaaS, där Realfiction erhåller löpande hyresintäkter för varje uthyrd produkt som kan användas om och om igen.

MaaS har en mycket stor potential och väntas av Realfiction själva inom några år omsätta ca 140 MSEK/år, då dom är på väg mot stora internationella kontrakt om planen följs.

För mer detaljer om Realfiction´s MaaS och befintlig verksamhet så följ länk till tidigare analys av företaget som beskriver mer ingående samt tar upp dramatiska försäljningsökningar genom detta koncept för bla Coca Cola, Kellogg´s mfl:

https://www.redeye.se/arena/posts/tidpunkten-foer-att-investera-i-ar-bolag-aer-optimal-realfiction-1-a-val

.

Resten av denna analys/blogg kommer att fokusera på det enorma teknologiska genombrott som Realfiction nu är på väg mot iom ECHO. ECHO förväntas revolutionera hela display/TV-industrin. Dessutom inom en lång rad av olika kategorier/segment som spinoffs på ECHO och de fördelar som ECHO genererar.

.

.

Augmented Reality – AR marknad

Realfiction befinner sig inom marknaden Augmented Reality => AR

Gartner´s har genomfört en grundlig analys, och gör så löpande, för alla möjliga tech-investeringar. I grafen nedan så ser vi att just nu ser det ut att vara ett perfekt läge att investera inom AR**. AR** befinner sig precis i inledningen av den gynnsamma fas som kallas för ”Slope of Enlightment”. Det är denna fas som anses vara den mest gynnsamma för investeringar och som kommer ha positiv utveckling framöver.

.

.

.

AR-marknaden – Potential

De flesta aktörer och branschkännare anser att just AR-marknaden är en av de hetaste framtidsbranscherna och som kommer att ha en fantastisk tillväxt under lång tid framöver. Mycket intressant är också att vi verkar stå inför en explosionsartad tillväxt just nu, se bild nedan på prognos gällande utvecklingen av AR-marknaden:

.

.

Augmented reality (AR) market size worldwide in 2017, 2018 and 2025

.

.

.

.

.

ECHO - Kommande revolution inom display/TV-marknaden - Globalt

.

 1. ECHO - New Directional Pixel-teknologi - Beskrivning
 2. Steen Iversen (IMAX) - Ny "Director of Advanced Display Technology"
 3. Patent
 4. ECHO Proof-of-Concept
 5. ECHO - Enda teknologin som löser alla tidigare problem - Extern bekräftelse
 6. AmTRAN
 7. AmTRAN/Kraken Technologies + ECHO
 8. Användningsområden inom AR/3D/Hologram
 9. ECHO Energy - Energi besparing på 80% inom LCD/OLED
 10. Directional Pixel-deal Lightfield Labs tar in $28 M
 11. ECHO - Status och kommande licensavtal
 12. Sammanfattning

.

.

01 - ECHO - New Directional Pixel-teknologi

.

Directional pixels-teknologi är välkänt på marknaden och den ligger till grund för ALLA typer av glasögonfria 3D/Hologram/Lightfield/Autostereoscopic-displays. Dock är befintlig teknologi ofullständig med flertalet nackdelar:

.

 • Bristande pixel-upplösning
 • Bristande färgupplösning
 • Lång responstid på pixels
 • Dålig betraktelsevinkel (begränsar betraktares "fria yta")
 • Dålig "ghost-image suppression"
 • Ej skalbart för massproduktion, för dyrt helt enkelt

.

ECHO-teknologin från Realfiction är helt revolutionerande och är den enda teknologi i världen som eliminerar samtliga dessa problem!

.

ECHO - Beskrivning

.

ECHO är en hypersnabb teknologi som anpassar belysningen av pixlarna och optimerar dessa till respektive betraktare. Oavsett om man är en eller flera betraktare så är ECHO optimal.

Se hela presentationsfilmen, kort film om hur ECHO fungerar:

https://www.youtube.com/watch?v=JkqoCG8qezk&feature=youtu.be

.

Project Echo - Ny revolutionerande teknik inom AR/MR - Realfiction har löst branschens Holy Grail!

.

När man läser och hör Realfiction prata om Project Echo så är det gåshud som gäller, det är lätt att tro att Realfiction verkligen löst något som kallas branschens "Holy Grail"

Citat från den första kommunikationen om ECHO:

"Samtidigt är vi snart redo att förhandsvisa vårt senaste utvecklingsprojekt av en ny teknologi med målsättningen att göra science fiction till real fiction. Det innebär att holografiska upplevelser och specialeffekter som visats i filmer som Ironman, Avatar, Minority Report och Star Wars äntligen kan bli till verklighet."

"Mer specifikt har bolaget satt igång ett utvecklingsprojekt för utveckling av en holografisk teknologi som gör det möjligt för en grupp människor att uppleva och interagera med holografiska effekter i tomma luften utan någon form av fysisk media eller lins mellan dem och effekterna. Detta har historiskt varit en ouppnåelig vision för hela branschen, som de flesta känner till från science fiction-filmer.”

Realfiction presenterade Project Echo under på ett webinar 181127, se länk nedan. Den nya teknologin i Project Echo ska vara helt revolutionerande för AR/MR-branschen, dock inte avslöjat hur det fungerar med tanke på patentansökningar för teknologin. Några punkter kom dock fram under webinaret, gällande Project Echo:

.

 • ECHO: "Until now, the unfound Holy Grail in holography!" (Realfiction)
 • ECHO: “It could potentially set a new standard for home entertainment, how we experience TV shows, series and movies on our phones, tablets and TV’s, in comparison to the switch from black and white to color TV”
 • Ny teknologi som genererar hologram fritt ut i luften
 • Människor skall kunna interagera med hologrammen samtidigt
 • Människor skall kunna känna (!) hologrammen när man interagerar eller rör dessa
 • Stor skalbarhet som hjälpmedel inom många sektorer/branscher
 • En ny teknologi som visat sig ha förmågan att spara ca 80% (!) energi inom displayer baserade på LCD/OLED-tv:s, (mer under avsnittet: "ECHO Energy - Energi besparing på 80% inom LCD/OLED
 • Stor skalbarhet inom konsumentprodukter då den kommer vara mycket prisvärd
 • ECHO från Realfiction har potentialen att bli en helt ny världsstandard inom displaymarknaden

.

Illustrationer för Project Echo från webinar:

.

.

.

Länk till webinar: https://info.realfiction.com/investor-sign-up?hsCtaTracking=f9af5e30-acab-4bd8-a15a-2e0291e1b930%7C52f91d28-774c-4345-a819-3c8cbb7eba56

.

.

02 - Steen Iversen (IMAX) - Ny "Director of Advanced Display Technology"

.

Den mycket välmeriterade Steen Iversen rekryterades i början av 2019. Steen Iversen har varit Technical Director och General Manager på IMAX Theatres International’s European office.

.

Beskrivning av Steen Iversen från PM:

"Based on his computer engineering background, Steen Iversen holds a dozen patents in the field of image processing and display technologies, and he is the co-founder of several companies. These include Sirius 3D, specialized in image processing for large format cinema, and ColorCode 3-D ApS that is the inventor of 3D glasses used for broadcast campaigns, cinemas and the web with over 150 million units sold."

.

Steen Iversen är anställd av Realfiction för att leda arbetet med ECHO.

.

Steen Iversen, kommentar: "This position is a great match for me, as I will be able to work with some very skilled, innovative and visionary R&D people, who at the same time masters a strong focus on business goals and meeting and exceeding customer expectations. I look forward to completing the development of some truly amazing technologies and take them all the way to market".

.

Länk till PM: https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2019/02/12/realfiction-realfiction-recruits-steen-iversen-as-director-of-advanced-display-technology.html

.

.

03 - Patent

.

Realfiction lämnade tidigt i 2019 in flera patentansökningar för ECHO. Efter detta så har man också även lämnat in patent för en helt annan funktion än inom AR/3D/hologram, nämligen en energibesparing på hela 80% (!) när ECHO-teknologin implementeras i en display/TV inom LCD/OLED.

Från PM om inlämnat patent:

"The potential: As announced earlier, Project Echo represents a 100mUSD licensing opportunity to Realfiction due to materialize gradually, starting in 2021. Dialogue has already been initiated with major players in more of the usage sectors (ref. above) about future licensing of the technology. Considering that 10´s of billions of US dollars have been invested into AR/VR/MR in search of the right technology and application with a projected value of the combined AR market of 90bnUSD in 2022 (source: the Motley Fool (https://www.fool.com/investing/2018/12/15/3-augmented-reality-stocks-to-buy-in-2019.aspx)) and given that the MR market alone is expected to reach 5,4bnUSD in 2024 with annual growth of 71,6% per year from 2018 (source: Allied Market Research (https://www.alliedmarketresearch.com/mixed-reality-market)) it is clear that the potential of Project Echo is almost limitless"

.

Observera att detta uttalande kom INNAN man lanserade det nya området inom energibesparing, självklart också ett gigantiskt segment att använda ECHO inom.

.

Länk till PM: https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2019/03/18/realfiction-realfictions-project-echo-is-now-patent-pending.html

.

.

04 - ECHO Proof-of-Concept

.

I september 2019 uppnåddes en otroligt stor och viktig milstolpe för ECHO då man fick teknologin bevisad genom erhållande av Proof-of Concept.

.

Kommentar från Peter Simonsen grundare/utvecklare:

"Peter Simonsen comments: “Being able to actually experience our new and truly unique technology is a dream come true. With the ECHO technology, it will become possible to launch displays at attractive price points, allowing groups of users to view and interact with unique free-floating 3D images in ultra-high resolution while moving around without any need for glasses. We believe that ECHO’s potential in terms of ways that it can change the world of 3D – and displays in general for that matter – has not yet been fully understood, not even by ourselves. After today’s successful Proof of Concept, we believe that we now hold the key to the huge potential that almost every large player in the global display industry has been trying to unlock”. !!!

.

Det är inte svårt att läsa mellan raderna att upptäckten av ECHO inom AR/3D/hologram är enorm och att det verkligen är den Holy Grail som alla stora aktörer inom branschen önskat upptäcka!

.

Länk till PM: https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2019/09/26/realfiction-realfiction-announces-proof-of-concept-for-its-project-echo-technology.html

.

.

05 - ECHO - Enda teknologin som löser alla tidigare problem - Extern bekräftelse

.

Efter att Realfiction erhållit Proof-of-Concept för ECHO så har det genomförts en extern sökning/utredning för att säkerställa att ECHO är unikt och att ett godkänt patent är att vänta.

Realfiction själva har inte kunnat hitta någon konkurrerande teknologi som man isf skulle göra intrång på. Men Realfiction nöjde sig inte med det utan anlitade externa aktörer för att få ytterligare bekräftelse på att ECHO är unik och patenterbart.

Man anlitade både "Danish Patent and Trademark Office" och "Budde Schou, Patent Attorneys".

Dessa båda aktörer genomförde en sk "Novelty Search" samt bevittnade Proof-of-Concept för ECHO och kom fram till att:

 • ECHO är unikt, ingen annan ev konkurrerande teknologi hittades
 • ECHO eliminerade samtidigt samtliga brister i befintlig directional pixel-teknologi som nämnts ovan

.

Brian Jeppesen, patent attorney at Budde Schou drar följande slutsatser och jag råder alla att verkligen läsa och ta in innebörden av nedan citat (!):

.

“I am happy to say that the search report indicates, that even though this is a field with a lot of activity from display manufacturers, Realfiction’s directional pixel technology is novel with respect to the prior art identified by the examiner and presents distinct advantages. As is standard for patent applications, I have advised Realfiction not to publicly disclose any technical details, images or videos from the proof-ofconcept configuration until the patent applications are publicized next year. I have worked as a patent attorney specializing in display technology for more than 10 years. Directional pixels are a well-known technology being the fundamental element behind all types of glasses-free 3D dimensional displays such as holograms, light field displays and autostereoscopic displays. Up until now, though, directional pixels have suffered a range of limitations which have prohibited wider market acceptance of glasses-free 3D displays for moving images. The limitations have included bad performance quality such as low pixel resolution, less than full color reproduction, slow pixel response times, low angular resolution (leading to limited freedom of movement for observers), poor ghost-image suppression and also a lack of ability to scale to cost effective massmanufacturing. The technology proof-of-concept I have seen demonstrated at Realfiction is the first I have seen that holds the promise of overcoming all these limitations at the same time. It demonstrated a completely novel, nanotechnology-based, yet simple, circuit design for controlling pixel color value and angle of emitted light fast and precisely.

In my opinion, this technology holds the potential of cost-efficient mass production while maintaining the high angular precision and fast response times needed for a high quality, moving image 3D-experience. As an additional benefit, the technology has the potential to save energy. Traditional tv sets use lots of energy on illuminating living rooms with the characteristic flickery blueish light we see through windows in residential areas at nighttime. They are essentially very inefficient, energy consuming, flickery lamps. Realfiction’s technology is capable of emitting light only towards eyes of people in the room, hence has the potential to save significant amounts of energy.” 

.

Länk till PM:

https://mb.cision.com/Main/15845/2950663/1133567.pdf

.

.

06 - AmTRAN

.

En av de större ägarna i Realfiction är AmTRAN. AmTRAN är en taiwanesisk tillverkare av en rad olika typer av displayer inom olika typer av LCD/LED-varianter, exempel på produkter mann tillverkar och säljer samt var deras displayer används främst:

 • Digital televisions, TV:s
 • LCD-monitors
 • LED-TV:s
 • PC:s
 • Workstations
 • Automobile instruments
 • Point Of Sale (POS) equipment
 • ATM:s
 • Huvudmarknader är USA, Japan och Europa

AmTRAN tillverkarvissa produkter åt Realfiction. Det som är mycket positivt för Realfiction är att AmTRAN även är med i utvecklingen av ECHO. Realfiction har i AmTRAN en stor tillverkare av displayer med otrolig erfarenhet av att utveckla och implementera teknologier i sina produkter och produkter man tillverkar åt stora internationella aktörer.

I den senaste riktade emissionen nyligen så var AmTRAN ledande i den rundan där kapital främst avser utveckling av ECHO-teknologin.

Med andra ord så har AmTRAN full insyn i ECHO och man valde att utöka sitt ägande i Realfiction med denna kunskap som grund.

.

.

07 - AmTRAN/Kraken Technologies + ECHO

.

Mycket intressant i sammanhanget är att AmTRAN även har ett helägt dotterbolag i Kraken Technologies. I Kraken Technologies utvecklas nya produkter och teknologier löpande. Realfiction finns med med Dreamoc efter en dryg minut in i presentationsfilm för Kraken Technologies, se film:

https://www.linkedin.com/posts/amtran-technology_launbglbljqw-mjriugize-kbunbglbljqw-activity-6608202529933221888-Juvo

.

ECHO har ett mycket stort användningsområde om man ser till vilka olika typer av produkter den förväntas implementeras i. Realfiction har bla nämnt:

 • TV:s
 • Telefoner
 • Surfplattor
 • Displayer av olika typer

Med tanke på dessa olika typer av produkter så är det intressant att se vilka kunder AmTRAN/Kraken Technologies tillverkar åt/säljer till. Och det är en imponerande lista, bla:

 • Apple
 • Samsung
 • LG
 • Lenovo
 • JVC
 • Philips
 • Bang & Olufsen
 • VIZIO
 • msi
 • Haier
 • m.fl

.

Det ligger mycket nära tillhands att AmTRAN/Kraken Technologies även bistår Realfiction i kontakter med dessa företag när det gäller diskussioner om att licensiera/implementera ECHO i dessa aktörers produkter.

.

.

08 - Användningsområden inom AR/3D/Hologram

.

Användningsområden för ECHO inom dessa segment är i stort sett oändligt. AR/3D/Hologram kommer att implementeras överallt i samhället både inom företag och för människor inom otaliga områden.

Realfiction nämner bla:

"The new technology can change a variety of industries, including Social gaming at home; Entertaining of crowds in stadiums; Experiencing in museums and amusement parks; Learning in class rooms; Buying in car-dealerships, Imagining in travel agencies; Browsing in public areas, Creating in architecture, Visualizing in medical, Meeting for business, medical and private use and Navigating in the automotive industry. These are just some of the industries and sectors into which the technology can be applied and licensed."

.

Se visualiseringar från webinar nedan:

.

.

.

.

.

.

.

.

09 - ECHO ENERGY - Energi besparing på 80% inom LCD/OLED

.

Realfiction har från början sagt att det kommer att komma spin-offs på ECHO, dvs nya områden där teknologin kan användas, nya fördelaktiga funktioner med hjälp av ECHO.

En första spin-off har kommunicerats då man gjort ytterligare en fantastisk upptäckt. Det handlar om att grundteknologin i ECHO kan implementeras i alla typer av produkter som har displayer baserat på LCD/OLED. Detta då man har en helt annan teknik än den befintliga idag, ECHO belyser bara de pixels som behöver belysas just vid rätt tillfälle.

Energibesparingen har uppmätts till hela 80%!

Dessutom är det mycket positivt att just denna variant av ECHO, energibesparingen, kan kommersialiseras mycket fortare än den inom AR/3D/Hologram som ändå ska vara redo för implementering 2021. Dock kan givetvis licensavtal även inom AR/3D/Hologram komma tidigare än själva implementeringen.

ECHO ENERGY (som jag kallar den) kan mycket väl snart vara redo för licensavtal.

Realfiction har testat "ECHO ENERGY" på tre olika fabrikat av display/TV:s:

.

 • Samsung
 • LG
 • Sony

.

ECHO - Energibesparing TV på USA-marknad

I en beräkning där man utgår från att TV:s i USA skulle innehålla ECHO ENERGY-teknologin så skulle besparingen i använd el och minskningen av utsläppt koldioxid bli:

.

 • $7,4 mdr/år !!
 • 25 M ton Koldioxid/år

.

Länk till PM:

https://mb.cision.com/Main/15845/2949757/1132804.pdf

.

.

10 - Directional Pixel-deal Lightfield Labs tar in $28 M

.

En intressant deal genomfördes under 2019 där Lightfield Labs tog in $28 M av bla Samsung, Verizon Ventures, Bosch Venture, NTT Docomo. Detta för att utveckla mycket stora displays: "video walls for live event and large-scale installations"

Värt att tänka på är då att detta är ett av många bolag som använder dagens teknik inom directional pixels, som av experter alltså bekräftas ha ett antal mycket begränsade funktioner och direkt svaga/dåliga funktioner som nämnts tidigare.

ECHO från Realfiction eliminerar alltså alla dessa nackdelar och sopar tydligen banan med all övrig känd teknologi inom directional pixels.

.

11 - ECHO - Status och kommande licensavtal

.

Mycket positivt för Realfiction är att licensavtal kan signeras INNAN patentansökningar fått ett slutligt godkännande. Detta har VD Clas Dyrholm kommunicerat.

Enligt senaste informationen från Realfiction så håller man nu på och färdigställer, dvs snart klart, betaversioner av displayer baserade på LCD och OLED för att presentera dessa för stora aktörer inom aktuella branscher.

Redan tidigt under 2019 kommunicerade Realfiction att man redan för diskussioner med "Major players" inom olika branscher för ev kommande licensieringar av ECHO-teknologin.

Man kan komma att skriva licensavtal inom specifika områden, specifika produkter, olika tillverkare, med andra ord ett stort antal produkter framöver.

Det kommer också bli mycket intressant när snart demo-varianterna på LCD/OLED blir klara och även att följa AmTRAN/Kraken Technologies som mycket väl kan komma att skriva stora licensavtal med Realfiction.

.

Realfiction har också fått ett bidrag på ca 700 000 SEK från Innovation Fund Denmark för att utveckla och testa en beta-version av en 3D LCD-display, så det händer mycket spännande saker nu.

"Realfiction has been awarded up to 500,000 DKK as an InnoBooster grant from Innovation Fund Denmark to develop and test a 3D LCD display beta-version. The development of the technology is based on Realfiction’s patent pending ECHO technology."

.

12 - Sammanfattning

.

Befintlig verksamhet i Realfiction omsätter ca 20-25 MSEK på årsbasis där MaaS-konceptet väntas öka mycket starkt framöver.

ECHO framstår som en teknologi som får tankarna på när Fingerprint Cards kom med sin nya teknik och ett enormt genombrott som följd.

ECHO förväntas revolutionera ett av de starkaste kategorierna på marknaden framöver: AR/3D/Hologram.

ECHO förväntas revolutionera energibesparingar på alla typer av displayer och TV:S baserade på LCD/OLED.

.

Realfiction handlas just nu till ca 12 SEK/aktie och har enligt Avanza ett BV på ca 170 MSEK.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?