Post entry

Ture på balkongen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag sitter på balkongen och blickar ut över poolen efter frukosten. Jag står nog över solstolen idag och vilar och tradar lite innan kvällens festligheter. En darling vid sidan förgyller upp förstås och det känns riktigt bra... Jag plitar ner lite funderingar i väntan på att Stockholmsbörsen ska öppna...

Börsens är svårbedömd nu brukar experterna alltid säga. Så är det nog ingen vet men många tror förstås. Makrosnubbarna hotar med stagflation dvs en kombination av stagnation och inflation. Jag minns 70-talets stagflation när oljepriset steg kraftigt det var ingen rolig tid på börsen.

Experterna är nästan samstämmigt eniga att det är guld som gäller nu och då bör man nog vara försiktig. Det enda man brukar kunna vara säker på är att concensus har fel... Det är nog en bubbla på guldmarknaden som nu byggs upp. Därmed inte sagt att guldet inte kommer att fortsätta upp innan det brister så är det ju alltid med bubblor de blåses mycket mer än man kan ana minns it år 2000. Warren Buffet sa träffande om guld att vi gräver ett hål och tar upp guldet och lägger på hög för att sedan sitta och bevaka det...vad är nyttan..? Visst några har de kring halsen... Det blir väl en spik och sedan sitter en del med svarte petter men det kommer inte att vara jag...;-)

Hur ska man då agera är den ständiga frågan. Jag väljer att ligga i mindre konjunkturkänsliga aktier, ingen belåning och en viss likviditet. Va säger någon du brukar ju vara en obotlig optimist. Nja jag kallar mig nog mer en realist men det kanske alla tycker att de är förstås...

Mitt största innehav nu Fastighets Balder B som jag tidigare skrivit om kommer att rasa kraftigt i kurs morgon..men samtidigt får vi 3 nya aktier för varje gammal i en fondemission. Det kan i alla fall inte vara negativt för värderingen. Jag tror också att emissionen är för att kratta manegen för att senare ge ut preferensaktier som varit så framgångsrikt för fastighetsbolagen Sagax och Corem. Balder har stå stilla nu ett tag men är i alla fall upp 24 % från årskiftet.

Remium kom nyligen med en analys av fastighetsbranchen där Balder funnits lägst värderat och ha den klart högsta potentilalen i sektorn och de sätter riktkursen till 140 kr. Det ser bra ut för fastighetsbolagen nu skriver Remium och de har köp på hela 7 bolag men skriver samtidigt att fastighetsaktierna inte kan stå emot en ev. allmän börsnedgång. Remium tar även in bolaget i sitt "Smallcap top 10". De övriga på den listan är Scribona, GHP, Eolus , Mekonomen, BioInvent, Lagercrantz, Rejlers, Dagon och Systemair. Balder är annars underanalyserat och det är väl i stort bara Remium som bevakar bolaget men förhoppningsvis blir det annat när aktien går upp på midcap vid årskiftet som tidigare sagt.

Varför skriver du bara om Balder som köpvärt undrar någon. Ja om jag mot förmodan kommer till final i analystävlingen så får jag väl börja skriva om något mer case... Men där är det väl lättast i dagens börsklimat att skriva säljrek på något hopplöst förhoppningsbolag förstås. Man kanske skulle göra det på Karo Bio som väl är ner ca 10 % sedan tävlingen började...men det känns liksom lite för enkelt...fast oftast är ju det enkla bäst förstås.

That was all for now folks. Jag hoppas att värmen även kommit till Svedala så att färskpotatisen hinner bli klar till midsommar. Själv så får jag nöja mig med Thaifood då men det tar jag igen senare i sommar...

Varma hälsningar till alla Redeyeare från

Ture

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?