Post entry

Lönearbete överskattat...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I lutheranska Sverige så ska man arbeta och göra rätt för sig. Själv tycker jag att lönearbete är klart överskattat. Det är bättre att köpa bra aktier så behöver du inte jobba så mycket eller inte alls. Bättre att luta sig på en skön strand i värmen med en vacker darling vid sidan och en kall pilsner i handen..;-)

Men man måste ju jobba säger vän av ordning. Nej det räcker gott och väl med att jobba med portföljen och sedan försöka göra av med lite av utdelningarna...;-) Men grunden till allt är ju att välja bra aktier förstås...

Men men säger vän av ordning...man måste ju ha kapital då att satsa. Ja visst är det så och det är här jag tror många tänker fel. De kanske inte har så mycket att börja med och satsar på förhoppningsbolag som lovar guld och gröna skogar och vips så har de ännu mindre kapital...

Min tes är att det är bättre att satsa på BRA bolag som tjänar pengar och har tillväxt. Inte sunk som Kar.. ok inget om detta bolag i den här bloggen... Jag tror dessutom att många diverserar bort sig dvs har för många aktier i portföljen så att det inte blir så mycket mer än index. Warren Buffets klassiska "riskspridning är till för de som inte vet vad de håller på med"...hehe Om man har några bra case varför tunna ut det med flera case bara för sakens skull helt enkelt?

Om man har ett/några bra case som man är helt inläst på kan man dessutom belåna lite försiktigt med betoning på försiktigt då allt kan hända kortsiktigt. Kanske bättre att ta lån på sin bostad eller medlemslån och köpa aktier så klarar man även tillfälliga bottnar på börsen.

Vad är då en bra aktie? Det ska enligt mig var stabila aktier med vinst och tillväxt och att de visat att de klarar att hålla koll på kostnaderna. Precis som Buffet säger så ska man var trygg med aktien även om börsen skulle stänga i fem år. Om jag ska ta ett exempel så min största investering nu är Fastighets Balder B som har mer än dubblats sedan i somras och nu ska man även börja ge ut preferensaktier enligt förslag till bolagstämman. Detta har varit mycket lyckosamt för Sagax och Corem Property Group och kommer att ge fortsatt tillväxt för bolaget och jag är övertygad om minst en ny kursdubbling för aktien inom 1-2 år från dagens låga värdering...aktien handlas nu på p/e 5 på nuvarande intjäningsförmåga eller 7 om man räknar med schablonskatt fast de inte betalar skatt och är det klart lägst värderade fastighetsbolaget. Aktien handlas dessutom klart under eget kapital och tillväxten kommer att ta ordentlig fart nu när man får in kapital via preferensaktier att satsa i nya fastighetsköp. Jag ligger trygg i solstolen med det innehavet och börsen får gärna stänga i fem år...;-)

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?