Post entry

Bahnhof Q4 + 45%

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tillväxten i Bahnhof under Q4 motsvarar en årstakt på ca 75% i omsättning och 45% i vinst och man överträffade som väntat prognosen för 2012 med råge. Vinstutvecklingen har under Q3 och Q4 varit exceptionell och man kan inte dra för stora växlar på ett kvartal, men det återspeglar samtidigt styrkan och potentialen i Bahnhofs nuvarande verksamhet.

Bahnhof har ca 50% exponering mot det växande och lönsamma företagssegmentet och har ett tekniskt försprång till konkurrenter. I detta läge lägger företagsledningen en prognos för 2013 på EBIT 60 miljoner, innebärande en vinsttillväxt på 32% från 2012. Prognosen uppfattar jag ändå som mycket konservativ då den innebär en nolltillväxt från Q4 2012.

Ett EBIT på 60 miljoner innebär att Bahnhof värderas till P/E på 8,7 vid en kurs på 43 kr, efter justering av nettokassan på ca 40 miljoner. Man har ca 60 miljoner i kassan och den ökade med ca 18 miljoner under Q4, då man hade en vinstmarginal på 12,2%. Själva verksamheten värderas till 409 miljoner vid en kurs på 43 kr.

Vid en relativ jämförelse med Bredband2 ser Bahnhof för mig kraftigt undervärderat ut (vid 43 kr) redan på prognosen för 2013. Min uppfattning är dock att den kraftiga tillväxt som man haft de senaste kvartalen i företagssegmentet inte kommer att abrupt stanna av, dessutom växer man för närvarande även inom privatkunds sektorn. Mitt intryck är att marknaden fortfarande inte upptäckt vad som skett inom Bahnhof efter omstrukturering. Den vinstökning som man haft under året härhör inte bara till de kostnadsbesparingar som man genomfört under året. Man har samtidigt haft en stark tillväxt inom det strategiskt viktiga företags segmentet.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?