Post entry

5 starka småbolag!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det känns i luften att marknaden börjar hitta småbolagen igen i allmänhet och för all del smålistorna i synnerhet också. Positiva nyheter och analyser belönas med fina kurslyft. Kul tycker jag! Fortfarande finns det ett antal småbolag som förtjänar högre värderingar tycker jag. Är gissningsvis bara en tidsfråga innan de åker med uppåt på allvar också. Här följer ett axplock utan inbördes rankning:

- Bahnhof. Internetleverantör/hostingtjänster. Detta stabila Aktietorg-bolag som ständigt levererar fina vinster, delar ut pengar, smarta uppköp och guidar marknaden till vad man siktar emot. Exempelvis lever prognosen/visionen att 2012 omsätta 500 mkr med en rörelsemarginal på 10 %. Börsvärde idag 242 mkr. Senaste kvartalsrapporten bjöd på starka siffror och en 29 % omsättningsökning under fortsatt fin vinst. Resultat efter skatt för kvartalet blev nästan 5 mkr.

Bahnhofs aktie vill inte lyfta riktigt. Kanske har värderingen tidigare varit rimlig men när året nu närmar sig sitt slut och man börjar räkna på prognoser framåt i tiden så ska det finnas bränsle i Bahnhofs aktie. Mot 30 kr känns högst rimligt tycker jag (för att använda en jämn siffra:-)! ) Man behöver inte leta förhoppningsbolag hela tiden, här finns kvalité till lågt pris.

- SJR. Bemanningsföretag. Det vattnas i munnen när man kikar på SJR:s senaste rapporter. Allt pekar uppåt! Och branschen har medvind, insiderköp i flera bemanningsbolag, i synnerhet i SJR. Aktien har klättrat rejält men det känns inte som att man köper på toppen, uppgången kommer fortsätta rejält tror jag. Börsvärde 138 mkr. Omsättningen första halvåret uppgick till 85 mkr, resultat efter skatt 6,2 mkr. Även om juli/augusti är svaga månader antyder bolaget klar optimism och det känns som att det kan hända rejäla grejer med omsättningen (och vinsten) andra halvåret. Minns Uniflex oerhörda omsättningslyft. SJR brukar ha fin utdelningspolicy också. Redan med de siffror man känner till från första halvåret är bolaget inte högt värderat, får vi en turbo i omsättning och vinst under andra halvåret vilket känns mkt rimligt blir det trångt i dörren in i aktien. Det är redan dålig likviditet i handeln vilket är bra för befintliga ägare men mindre bra för de som jagar aktien...när positiva nyheterna fortsätter:-) Kika på sjr.se för ekonomiska rapporter mm, funkar ej att se via Avanza av nån anledning.

- Catella. Fd Scribona. Här tänkte jag inte motivera så mkt annat än att bolaget med sitt namnbyte nu tydliggör att man äger just Catella. Ett klassiskt varumärke med fin fastighetsrådgivningsdel. Tror bolaget kommer locka starka investerargrupper, starkare än normalt i småbolag, och kan inte tänka mig att dagens kursnivå är annat än en tilfällig parkering. Här kommer det bli åka av redan detta år. Affärsvärlden antydde i sitt "Börsgolv" om att det finns intresse för bolaget. Nästa gång kanske det blir en analys och då sjunger Catella/Scribona iväg tror jag, en ny Midway i kursuppgång månne? :-)

- Lagercrantz Group. Det är redan många som skrivit om bolaget, Stockpicker, bloggare här på sidan mfl och de har nog skrivit bättre än jag kan förmå:-) kan bara hålla med, detta är ett undervärderat bolag som redan vid nästa rapport troligen lyfter vidare.

- Micronic. Veckans stora insiderköp kommer inte gå omärkt förbi! Därtil har bl a Swedbank starkt köp, många som följer bolaget och kommer haka på när ketchupeffekten tros komma. Ge det en order och sen drar aktien åter till nivåerna kring 16-17 kr. Krydda det med ständigt återkommande uppköpsrykten så har vi en hyggligt säker 50 %-are inom rimligt tid:-)

Det var 5 fina bolag som kommer klara sig riktigt bra framöver. Jag har 5 till på lager men de får vänta till en annan gång:-)

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?