Post entry

Avega - Imponerande

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Den lilla IT-konsluten Avega som jag har tagit upp i ett par bloggar tidigare här på redeye kom idag med sitt bokslut för det brutna räkenskapsåret 2007/08. Rapporten kom i princip in exakt på mina förväntningar men både omsättningen och resultatet var aningen bättre än vad jag hade vågat hoppas. Mest överaskande var utdelningen, på en krona per aktie, som innebär en direktavkasning på ca 5,4%.

När vi summerar detta år har Avega växt med över 45% årligen (organiskt) under de sju senaste åren och det är minst sagt imponerande. Att man nu också är uppe i HiQ-klass (och till och med bättre i Q4) vad gäller lönsamheten med 17% för helåret och 20% för Q4 känns näst intill osannolikt bra. Avega är en liten konsult, och det innebär självklart risker men titta lite på min senaste blogg och skumma igenom dagens rapport så tror jag att ni kommer att hålla med mig om att Avega känns som ett av de absolut mest spännande köpen i sektorn.

Rapporten i korthet:

Ett mycket framgångsrikt år för Avega

"Vi summerar året som mycket framgångsrikt för Avega. Vi fortsätter att växa organiskt med kvalitet och lönsamhet i fokus. Efterfrågan på våra tjänster är fortsatt mycket stark. Fjärde kvartalets rörelseresultat uppgick till 11 miljoner kronor med en rörelsemarginal om 20 procent."

Maj 2007 – april 2008
• Omsättning + 47,3% till 178,8 (121,4) MSEK
• Rörelseresultat + 63,0% till 27,1 (16,6) MSEK
• Rörelsemarginal 15,2 (13,7) %
• Nettoresultat + 65,2% till 19,3 (11,7) MSEK
• Vinst per aktie 1,85 (1,12) kronor/aktie
• Styrelsen föreslår årsstämman en utdelning om 1 krona/aktie

Verksamhetsåret 2007/2008 var mycket framgångsrikt för Avega. Omsättningen för perioden ökade med 47,3 procent och rörelsemarginalen uppgick till 15,2 procent. Rörelsemarginalen, exklusive introduktionskostnader på First North, uppgick till 17,0 procent. Nettoresultatet uppgick till 19,3 (11,7) miljoner kronor.
Avega har expanderat geografiskt med ett nytt kontor i Malmö med hela Öresundsregionen som marknad.
Avegas satsning på SAP och Business Intelligence har utvecklats gynnsamt och båda bolagen tar marknadsandelar. Det är stor efterfrågan på dessa konsulttjänster och fokus ligger därför på rekrytering.
Avega har med fortsatt gott resultat rekryterat specialistkonsulter som uppfyller våra höga krav när det gäller både erfarenhet och kompetens. Under perioden har 23 nya medarbetare kontrakterats och antal medarbetare i slutet av perioden uppgår till 177.
Avega har positionerat sig som ett ledande konsultföretag inom utvalda kompetensområden med erfarna specialistkonsulter som kännetecknar Avegas varumärke. Under senaste kvartalet har nya avtal tecknats med SBAB, SSAB, Green Cargo och Net Entertainment. Vi har även fått ökat förtroende hos många av våra befintliga kunder, exempelvis Sony Ericsson, Länsförsäkringar och Swedbank.
Marknaden för våra tjänster visar fortsatt positiv utveckling och beläggningssituationen är mer än tillfredsställande.
I enlighet med vår tillväxtstrategi fortsätter vi vår expansion inom utvalda kompetensområden och där efterfrågan är stark. Den mest närliggande satsningen är etablering av konsultverksamhet i Göteborg och därmed täcker Avega de tre storstadsregionerna Stockholm, Malmö och Göteborg. Vi fortsätter att expandera enligt våra långsiktiga tillväxtmål och under kommande år förväntas en fortsatt god vinstökning.
Min övertygelse är att Avega kommer att kunna möta marknadens efterfrågan på specialistkonsulter samt fortsättningsvis leverera kvalitet, lönsamhet och tillväxt i nämnd ordning.

17 juni 2008

Jan Rosenholm
Verkställande direktör Avega AB

Mvh Pechan

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?