Post entry

Portföljrapport september 2010

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Under månaden som gick har jag kanske varit lite väl aktiv. Min grundidé är ju att vara tålmodig och inte göra för många förändringar. Men jag har ändrat i portföljen genom att sälja Axfood, Svolder och Midway. De två förstnämnda har gått plus 20 % sedan inköpet, men de har stått och stampat i det senaste. Tveksamt om de aktierna fortsätter upp. Midway har jag förlorat lite på. Jag har dessutom minskat i Öresund och SäkI. Öresund har förlorat en hel del i förtroende med HQ-krisen och SäkI flaggade för att inte ha så hög utdelning nästa år.

Jag har istället utökat i Avanza som jag tycker sköter sig oerhört väl. (Vad gäller Avanzas närmaste konkurrent så blir jag mer och mer missnöjd med deras courtage, bristande service och priser.) Avanza ökar vinsten och får fler och fler kunder varje månad. Jag har även utökat i Skanska som är ett jätteföretag med hög direktavkastning. Jag har köpt lite i Alliance Oil. Jag ser det som ett sätt att lära mig mer om råvarusidan. Och slutligen Nokia har gjort ”comeback” i portföljen. Nokias direktavkastning är mycket bra och jag tror att de nu med ny vd kan vända Nokias nedåtgående trend. (Och idag gläder Nokia börsen med en uppgång på nästan 4 %.)

Min portfölj ser ut som följer (värdet är idag 467 000 kr):

Ratos 16,2 %

H&M 12,4 %

Skanska 11,5 %

Tele2 10,9 %

Kinnevik 9,7 %

Avanza 8,7 %

Questerre 6,7 %

Öresund 5,5 %

Latour 4,0 %

Alliance Oil 3,2 %

SäkI 2,1 %

Om inget oförutsett händer (man vet aldrig med börsen eller om det dyker upp oförutsedda utgifter i privatekonomin) så hoppas jag att nästa milstolpe (en halv miljon) är uppnått innan årsskiftet.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?