Post entry

Omsätter en halv miljard och värderas endast till 16Mkr

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Satt för några dagar sedan och sållade igenom börsens bolag. Ett nöje som jag sannolikt delar med er andra. Fastnade dock vid AU Holding.

Ett bolag som skall vara en koncern som erbjuder tjänster och produkter från hela guldsektorn. Ett intressant perspektiv är man besitter bolag som gynnas vid Guldprisets uppgång så som Guldpriset nedgång. Det finns helt klart en plan som Gösta nämner i Jönssonligan filmen. Kan ta ett exempel. Medans försäljningen av dentala legeringar har gått ner. Har marknaden för alternativa billigare produkter dock sämre sett sin framtid detta har dock givetvis påverkat alldental omsättning. men medans marknaden för dentala legeringar har minskat så visar bolaget ändå en organisk tillväxt på 70% från förgående år, man har dessutom ökat vinsten med 135% hur kan det komma sig? Jo man expanderar alltså på alla andra marknader idag så att alldental marknadsminskning inte ens märks. vilket är jäkligt bra jobbat.

År 2010 Omsättning 376Mkr 3,3mkr rörelsevinst

Ett bolag som i rådande stund värderas till 16 Mkr växer organiskt med 70% visar positivt kassaflöde och rörelseresultat, likvida medel på 4,9Mkr skall det verkligen värderas till 16Mkr? Tänk tanken att man under kommande år skulle kunna återgå till en vinstmarginal från 2007 då den var på ca 2% vilket skulle betyda att bolaget sannolikt skulle visa en rörelsevinst på ca 10-12Mkr för helåret. Då kan man återigen fråga sig är det rätt värderat?

http://www.shortcut.nu/artiklar/364/Darius-guldlage

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?