Post entry

Det finns fler sätt att tjäna på guld

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Guldet är nu inne på sitt elfte raka år av uppgångar, mycket tyder på att guldet kommer att fortsätta upp, definitivt då finansvärlden är skakig.

Recept:

10 kg smycken

1 kar vatten

1 kar kungsvatten

1 kar natriumsulfit

1 kar guldkloridlösning

* S****amla alla smycken och smält dem till en tacka. (Den professionelle kan skicka ett prov på analys, för att se hur mycket finguld som finns.) Guld smälter vid 1063ºC, men eftersom det handlar om legeringar är 1400ºC rekommenderat. Du kan använda en induktionsugn.

* H****äll guldet i en gjutform (det är fördelaktigt om du har samlat på dig 10-20 kilo för att det ska vara värt besväret). Smält det efter analysen igen, och häll sedan guldsmeten i vatten.

* R****ent guld formas till små kulor, men eftersom dina smycken sällan är finguld, får du granalier (cornflakesliknande guldflarn). Låt torka.

* L****ägg granalierna i kungsvatten (saltsyra + salpetersyra, det enda som löser guld). Du får en vätskeform som liknar kaffe, och silvret i metallen fälls ut som ett pulver på botten. (silverklorid). Filtrera.

* T****illsätt natriumsulfit. Guldet fälls då ut och regnar ner som en sandstrand på botten av ditt kar. Du har nu ett guld som är nästan helt rent, men inte finmetall.

* S****ista steget är elektrolys. Smält ner guldsandstranden till tackor igen, och häng upp dem i en guldkloridlösning. Lägg en låg spänning över lösningsbadet.

* G****uldet vandrar från anoden till katoden. På katodsidan samlas ett guld som är 99,99 procent. Smält och åtnjut fint bladguld.

Eller så kontaktar man AU- Holding

Det sistnämda är då mest lämpligast anser jag,

Au-Holding växer över 100% per år.

Förädlingsverksamheten (försäljning av raffineringstjänster samt handel med finguld) står för en allt större del av bolagets verksamhet har bolagets exponering och känslighet för förändringar i metallpriser och valutor förändrats. Under året har bolaget haft en stark tillväxt inom detta segment, vilket tydligt återspeglats i omsättningen. Guldprisets rekordnivåer har också lett till en extraordinärt hög omsättning inom raffineringstjänster under slutet av andra kvartalet 2011 och början av det tredje kvartalet vilket märks då bolaget växer kumulativt.

Omsättning och resultat man omsätter idag nästan lika mycket på 6månader som man gjorde under hela förgående år.

2009 omsättning 221 Mkr Nettoresultat 1,1Mkr

2010 omsättning 376Mkr Nettoresultat 2,3Mkr

2011-06-30 omsättning 302Mkr Nettoresultat 1,8Mkr

Mycket tyder på att bolaget kan nå omsättning överstigande en halv miljard kronor och visa ett fint nettoresultat runt 4,5Mkr då kvartal4 får ses som det absolut starkaste kvartalet för året.

D****et skall då jämföras med att bolaget värderas till 16-18Mkr på aktietorget med dagens kurs.

B****olaget genererar alltså redan idag nästan ett nettoresultat motsvarande 1/3 av börsvärdet.

Hur ser 2012 ut?

G****uldet är nu inne på sitt elfte raka år av uppgångar, mycket tyder på att guldet kommer fortsätt upp, defenetivt då finansvärlden är skakig.

Kumulativ omsättning och resultat

M****ycket tyder på att bolaget kommer redovisa forsatt kumulativ omsättning och resultat Som tar bolaget över 1 miljard i omsättning och resultat översigande 8Mkr netto för helåret

V****ad tror ni bolaget kommer att värderas till? 18Mkr som idag eller mer!

Realistiskt

V****id en kurs runt 30öre för 2011 resultat på 4,8Mkr netto vilket är modest värdering under p/e 10

Marginaler ligger runt 0,8%-2% skulle marginalerna stiga mot 2% vilket VD:njobbar mot har vi kurser överstigande 1kr.

F****ör 2012 så bör vi se en omsättning och resultat överstigande 1 miljard med ett visat nettoresultat runt 8Mkr. realistisk värdering anser jag vara över 55öre

AU Holding finns på aktietorget.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?