Post entry

Atrium Ljungberg, ett gyllene läge?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Atrium Ljungberg 78,5 kr/aktie

Jag har sedan en tid tillbaka valt att följa bolaget Atrium Ljungberg. Fick upp ögonen för detta bolag då Simon Blecher på fd. HQ-fonder köprekat det ett antal gånger.

Bolaget ser oerhört intressant ut i ett lite längre perspektiv. Priset som vi ''sparare'' får betala per kvadratmeter är för närvarande ca 13300:-
Detta anser jag vara en väldigt låg värdering, främst i stockholmsregionen där prisnivåerna för toppobjekt(Kontorsfastigheter) i just Stockholm ligger mellan 80-100 kkr/kvm
Man skall dock komma ihåg att långt ifrån alla objekt som Atrium äger är några toppobjekt. Man skall också komma ihåg att just kontorsfastigheter svarar för endast 1/3 av det totala fastighetsbeståndet.
Dessutom ligger ett större antal fastigheter utanför stockholms innerstad där dessa hysteriska priser inte gäller.
Mer ser man till ett snittpris (lågt räknat) på omkring 25-30 kkr/kvm så borde alltså aktien i nuläget ha en potentiell uppsida kring 100%

Något som också talar till Atriums fördel är att man i nuläget har en uthyringsgrad per 2010-06-30 på 91% vilket jag tycker är starkt. Man hyr alltså ut 9 fastigheter av 10.
Jag gillar även den låga skuldsättningen, belåningsgraden ligger på 45,6 %
Detta kan man jämföra med Fabeges nästan 60%.
Jag har samtalet med några nyckelpersoner i företaget och dessa säger att man med god ro kan låna pengar ifall man hittar något intressant objekt. De är alltså öppna för förvärv om det uppkommer köpläge.

Sammanfattningsvis:
Jag ser ingen anledning till att inte köpa aktier i Atrium Ljungberg. Uppsidan anser jag ligga någonstans mellan 50-100% förutsatt att priserna kommer att ligga på samma nivår som de gör idag även framöver.
Köp alltså Atrium till din långa portfölj, jag tror att du kommer bli belönad.
Jag köpte själv en större post till min långa portfölj idag!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?