Post entry

Mina Portföljaktier

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Liten motivering av varför jag valt mina aktier i Redeyes portföljtävling:

Fanns bara en aktie som var självklar för mig att ha i portföljen och det var Countermine.
Aktien är extremt nedpressad samtidigt som fundamenta i bolaget aldrig sett bättre ut.
Just nu håller man troligen på att inleda storskalig minröjning i Libyen, det som bolaget kämpat för i många år. Snart kommer vi också att få en del ledtrådar om hur stor den tidigare meddelade "storordern" blir i slutändan. Rapporten den 14/7 blir intressant.
Sedan misstänker jag att nästa oljebolagsorder i Libyen borde droppa in snart.

Som nr 2 valde jag Biosensor. Den aktien är också kraftigt nedpressad men följer just nu inte ner med längre i börsraset. Det är positivt.
Biosens har utvärderats länge på många ställen och det kan börja dra ihop sig till ordrar. Lagändringen i våras i Sverige som medger en bredare användning av Biosens av polis och på häkten och fängelser borde också kunna ge resultat. Nackdelen är att en nyemission kan komma. I så fall har jag gjort fel kortsiktigt i alla fall ;-)

Mitt tredje val blev en mer defensiv aktie som jag kanske inte har så mycket kunskap om som jag borde måste jag erkänna.
AstraZeneca följer inte heller ner med i börsraset och ser ut att ligga före i börscykeln. Den kan ha bottnat och en sektorrotation till läkemedel i sämre tider vore inte första gången.

Behåller en del likvider sålänge. Som börsen ser ut nu verkar det inte vara någon brådska med att placera dem ;-)

Uppdatering kl 15.17:
Efter lite övervägande köpte jag in MSAB som fjärde aktie. Tror det går mycket bra för bolaget i "det dolda" och det låga återteckningsgraden förra kvartalet är troligen en engångshändelse. Även denna aktie är nedpressad bortom sans och förnuft

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?