Post entry

Att svära i kyrkan

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det är många som hela tiden rekommenderar Astrazeneca.

Varför?

De tittar på P/E tal och jämför med hur det såg ut när Losec lanserades. En del andra jämför p/e talen med andra läkemedelsföretag (med en helt annorlunda situation).

Om man tittar på produkterna på marknaden ser det riktigt illa ut. Patenten börjar snart gå ut. Rapporten som kom i förra veckan visar att Astrazeneca själva inser krisläget. Jag börjat tvivla att de"experter" som rekommenderar AZ verkligen har gjort sin hemläxa. Har de räknat på hur mycket försäljning som Az tappar de närmaste åren? Är det så att de endast har tittat på p/e tal de närmaste 2 åren och antagit att det är självklart att de kommer med nya storsäljare.

Innan dessa nya storsäljare är godkända och har börjat sälja är det ett solklart SÄLJ. Jag vet att det är som att svära i kyrkan men jag anser att AZ inte skall finnas i en långsiktig portfölj. Det är för mycket osäkerhet.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?