Post entry

Asarina Pharma, ett av börsens mest undervärderade bolag!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

En solid kassa och två forskningsprojek i toppklass

Asarina Pharma är ett svenskt läkemedelsbolag med fokus på läkemedel för kvinnors hälsa, bolagets 40-åriga forskning bedrivs kring allopregnanolon och Sepranolon.

Allopregnanolon är inblandat i ett brett spektrum av stress- och tvångsrelaterade tillstånd, från Tourette till menstruell migrän samt OCD, PTSD, spelmissbruk, substansmissbruk med mera.

Sepranolon är den kroppsegna substans som används för att modulera kroppens allopregnanolon-nivåer.

I april 2020 släppte bolaget resultat från fas IIb-studie i PMDS. Resultatet var en klar besvikelse för själva bolaget och alla investerare samt PMDD patienter som såg Sepranolone som deras enda hopp.

Substansen fungerade och säkerhetsprofilen visade sig vara utmärtkt under studien samt att studieresultatet var otvetydiga och i nivå med tidigare studieresultat (2a), men en statistiskt signifikant skillnad från placebo kunde inte påvisas på grund av ett ovanligt högt placebosvar.

(ett plus för bolaget då de utfört en gigantisk fas-2b studie helt felfri under hela processen där resultatet kom i tid “ nu pratar jag inte om resultatet utan om själva studien)

Asarina Pharmas medicinska chef, Märta Segerdahl: ”Det är betryggande att se att Sepranolon fortsatt visat sig vara säkert och väl tolererat. Nivåerna av allopregnanolon är förhöjda i hjärnan både vid menstruell migrän och Tourettes syndrom, och Sepranolon är en kroppsegen substans som hämmar effekten av allopregnanolon. Vi är fortsatt optimistiska att Sepranolon kan utvecklas som en effektiv behandling för Tourettes syndrom och menstruell migrän.”

Bolaget har fortfarande två fullt finansierade studier inom menstruell migrän och Tourette-syndrom, ett lyckat studieresultat i de studerna innebär enorma möjligheter för bolaget då det öppnas dörrar för nya behandlingar inom katamenial epilepsi, OCD, PTSD, stressrelaterad trötthet, kompulsiv spel och beroende och tvångsrelaterade tillstånd.

  • Menstruell migrän studien (Fas 2a)

Cirka 50 miljoner kvinnor över hela världen lever med menstruell migrän som är en distinkt form av migrän med mycket större resistent mot nuvarande behandlingar.

Studien är planerad att vara färdig under våren 2021 trots alla förseningar som har skett pga Covid-19-pandemin.

  • TOURETTE SYNDROME (Fas 2a )

Tourette syndrom är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som visar sig genom något som kallas för tics och påverkar barn i en särskilt sårbar ålder då de flesta upplever sina första tics i genomsnitt mellan åldern 3 och 9.

De befintliga behandlingarna visa allvarliga biverkningar som sträcker sig från suddig syn, illamående och diarré till svår ofrivillig rörelsestörning, oregelbunden hjärtslag och till och med njursvikt.

Särläkemedelsansökan till både FDA och EMA beräknas godkännas under hösten 2020 och studien kommer att inledas under Q2 2021.

Investerings-caset:

  • Bolaget har omorganiserat och reviderat alla budgetar för att säkerställa att både kliniska studierna inom menstruell migrän och Tourette kan genomföras utan att ytterligare finansiering krävs.
  • Bolaget har en solid kassa på 110msek enligt den senaste rapporten vilket motsvarar ca 82% av börsvärdet just nu! “ Detta innebär att forskningsprojekten kring menstruell migrän och tourettes i skrivande stund värderas till ca 24MSEK vilket är obegripligt lågt med två studier inom mångmiljard marknad”
  • Både menstruationsmigrän och Tourette har mer robust, objektiva fysiska slutpunkter (som antalet dagar med migrän) samt mycket bättre historia vad gäller placeboeffekten än PMDD.
  • Bolagets värdet just nu är väldigt attraktivt med tanke på två forskningsprojek i toppklass, stor kassa, fantastisk ägarbild med en majoritet av fondägande.
  • Jag ser en uppsida på minst 150% “ studie resultatet är inte inkluderat “, det underliggande värde kan motivera en kurs på minst 17-23kr.
  • Motstånds nivåerna är nästan obeffintliga pga kursfallet, lägg till det bolagets låga freefloaten så kommer du få en bild av hur snabb uppvärderingen kan vara när den väl kommer! Aktien har dessutom börjat bygga en uppgående trend med högre toppar och bottnar på medellångsikt.

Med detta sagt ser jag en maximal risk/reward case från dagens nivå (7,40kr)! Och en väldigt bra entry i aktien efter att riktningen har bekräfftats.

OBS: Aktien kommer inte bjuda på mycket spänning och underhållning på vägen, det gäller att vara först på plats och inte stirra i kursen hela tiden! Förr eller senare kommer det rättfärdiga värdet visas i graffen.

Jag äger aktier i bolaget. Analysen ska inte betraktas som en köprekommendation!

Affärsnäsan, Ahmad Serrieh

Twitter: https://twitter.com/Serieh_Ahmad

Facebook: https://www.facebook.com/groups/309909706686277/



0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?