Post entry

AroCell - Strategiskt samarbete med GenScript Inc. Lansering CE-märkt produkt i q4 2012.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

AroCell - TK-metod unik inom cancerdiagnostik

Har följt AroCell sedan introduktionen 2011. Bolaget har en extrem potential tack vare sin unika och patenterade TK-metod. AroCell kan med denna metod upptäcka inte mindre än 10 olika cancertyper, vilket man visat i studier med denna TK-metod.

Det helt unika med AroCell är att man är det enda bolaget i världen som lyckats med att diagnostisiera cancer inom solida tumörer, vilket öppnar upp marknader inom varje typ av solid tumör á x antal miljarder SEK då ingen annan metod lyckats på området.

AroCell´s metod går ut på att man kan analysera mängden TK-protein i blodet genom att låta laboratorier använda sig av TK-metoden och analysera blodprover från patienter. TK-proteinet bildas i kroppen så fort en cancer börjar utvecklas och genom att analysera blodprov regelbundet så kan man se om en cancer utvecklas aggressivt och då sätta in nödvändig behandling.

Ytterligare en egenskap är att man efter inledd behandling kan gå in och analysera nytt blodprov och då se om behandling fått önskad effekt, om inte så kan man i detta tidiga skede avbryta behandling och testa en annan. Allt för att så tidigt som möjligt bekämpa cancern.

AroCell har i februari lanserat sin första produkt på marknaden, TK 210/hem ELISA RUO. Nu utvecklar man parallellt nästkommande produkter TK 210/hem ELISA för blodcancer och TK 210/prostate ELISA för prostatacancer. TK för blodcancer lanseras som CE-märkt produkt redan i q4 2012 och inom prostata kommer produkten under 2013.

Mer utförlig beskrivning av AroCell längre ned.

AroCell - Samarbete med GenScript Inc., USA

I tisdags den 5/6 bara några timmar innan helgstängning kom detta mycket strategiskt viktiga PM från AroCell:

http://www.arocell.se/news-press/pressreleases/arocell-har-startat-samarbete-for-att-ta-fram-nya-antikroppar

I detta PM beskrivs att man ingått avtal med denna mycket välrenommerade aktör inom branschen. Avtalet innebär att AroCell och GenScript Inc. nu inlett samarbete med att ta fram nästa produkt till marknaden.

Jag har hoppats på en bra utveckling av kommande produkter, men blev mycket positivt överraskad av detta avtal med GenScript då det är ett mycket stort genombrott för AroCell att kunna inleda ett samarbete med en så pass stor och kunskapsmässigt världsledande aktör.

Samarbetet med GenScript säkerställer högkvalitativa monoklonala antikroppar till kommande TK-produkter. Detta kommer att utgöra råvaran i TK-produkterna och är det viktigaste momentet i framställningen av dessa. Det är med anledning av detta som avtalet med GenScript Inc. skall värdesättas som att lanseringen av TK 210/hem ELISA i q4 nu är mycket nära, detta steg i utvecklingen säkerställer en god kvalité på råvaran vilket är det viktigaste i utvecklingen av dessa TK-produkter.

GenScript Inc. -Världsledande aktör med garanterat resultat

Key Facts about GenScript

  • We are the leading biology CRO in the world.
  • We are the largest gene synthesis provider in the U.S.
  • GenScript offers the best antibody service guarantees in the industry.
  • We provide one-stop biology contract research services for early drug discovery in both small and large molecules.
  • We offer advanced bioinformatics tools and IT infrastructure for value-added services, maximizing the client's convenience and satisfaction.
  • Our customers include top pharmaceutical companies, major biotech firms, and research institutions in over 70 countries.

Mycket imponerande fakta och ett bevis för att detta är ett genombrott för AroCell i framställandet av kommande TK-produkter! Det finns ingen bättre samarbetspartner på marknaden än GenScript Inc.!

http://www.genscript.com/Pharmaceutical_Services.html

AroCell - Utförlig beskrivning

Bolaget har en extrem potential och jag beskriver verksamheten och potentialen nedan.

AroCell - Diagnostikföretag inom cancer. 1:a produkt lanserad.

Det är nog inte så många som kollat upp detta bolag, jag trodde det skulle vara omöjligt att komma in på dagens nivå på 3 SEK. Bolaget värderas vid nuvarande kurs på 3 SEK till ca 34 MSEK. Potentialen är mycket hög.

Produkt 1 lanserades i februari och finns nu på marknaden och heter TK 210/hem ELISA RUO, detta gäller för forskningsändamål.

TK-metoden, Patenterad av AroCell.

Det AroCell erbjuder marknaden inom cancerdiagnositk är ett test som består av att med sin patenterade metod analysera ett blodprov från en patient.

Detta gör man med sin TK-metod där man är helt ensamt i världen om att kunna avläsa hur snabbt en celldelning fortskrider. AroCell och då i synnerhet Staffan Eriksson på bolaget är experter på TK-proteinet. Många års erfarenhet har gjort att man nu kan denna molekyl bättre än någon annan. Bolaget har utvecklat antikroppar som reagerar på TK och på så sätt så får man ett värde på om en celldelning av onormal typ drabbat en patient.

Syftet är att ta reda på hur aggressiv en cancer är och mäta detta och hur fort den då växer.
Detta är mycket angeläget att få svar på då man i ett tidigt skede kan sätta in enklare behandlingsformer när cancern befinner sig i ett tidigt skede, detta gäller särskilt för de som en gång drabbats av cancer och därmed kan dessa kollas regelbundet för att upptäcka de "återfall" som ofta inträffar.

Problemet idag är att man ofta då drabbas av en aggressivare form av cancer och den sprids då relativt snabbt i kroppen och det är då mycket viktigt att kunna sätt in rätt behandling i ett tidigt skede, för att slippa exempelvis kirurgi när cancern spridit sig.

AroCells produkt är ett test för detta och då upptäcka cancern i ett tidigt skede. Man tar ett enkelt blodprov utformat som ELISA vilket innebär att analysen är enkel även för mindre laboratorier, inga avancerade analysredskap eller maskiner krävs.

Jämfört med konkurrenter så är aroCells produkt mycket mer lättanalyserad medan konkurrenters produkter kräver investeringar för dessa laboratorier på 5-600 000 SEK, för ett litet laboratorie är detta oftast ingen rimlig investering, utan ett naturligt val kommer att bli att använda sig av TK 210 ELISA.

För att belysa vad marknaden kan vara värd för den 2:a produkten som lanseras i q4 2012, TK 210/hem ELISA för blodcancer, så kan man ta exemplet med en konkurrent som heter DiaSorin. Bolaget har ett test för blodcancer där man säljer sin produkt för ca 35 MSEK/år enbart i Tyskland! Det som också är högst anmärkningsvärt är att detta är en produkt som bolaget har "liggande på hyllan" och man arbetar inte aktivt för att sälja denna produkt. Alltså så säljer DiaSorin inom denna indikation enbart i Tyskland för ett värde som är lika stort som hela BV i AroCell, varje år!

Redan nu finns det ett flertal förberedda avtal med stora laboratorier i Tyskland som kommer att skrivas på så fort AroCell är redo att lansera TK 210/hem ELISA i höst. Mycket intressant är att laboratorier i Tyskland som nu använder DiaSorins produkt har belyst de nackdelar som finns med denna. Bla pris, lång tid att analysera och att den kräver dyr laboratorieutrustning.

Ser detta som att dessa lab, som idag använder sig av DiaSorins produkt, hör till de som omedelbart kommer att skriva avtal med AroCell och att de är dessa som redan är förberedda.

Försäljningsvolymerna kommer då att komma upp i betydande nivå på kort tid.

TK-metoden på solida tumörer.

Något som kommer att innebära en hisnande potential för AroCell och denna TK-metod är när produkterna för solida tumörer når ut på marknaden. AroCell har i studier visat att TK 210 fungerar på mer än 10 olika cancerformer. Inget företag, eller forskargrupp, i hela världen har lyckats med att ta fram ett test för solida tumörer. Detta gör den patenterade TK-metoden så unik och då potentialen så enormt hög.

Redan nu, parallellt med framtagandet av TK 210/hem så inleder nu bolaget utvecklingen av den första produkten för solida tumörer, TK 210/prostate.

Prostata drabbar en stor mängd patienter varje år och marknaden är värd 1 miljard USD/år. Idag så sätts en form av "akutbehandling" in mot de med förhöjt PSA-värde, samtliga får denna behandling för prostatacancer. Det man nu vet är följande:

* 20-25% av dessa är i behov av behandling.

* 20-25% av dessa behöver definitivt inte behandlas.

* 50% av dessa befinner sig fördelade inom de 2 första grupperna.

Att börja behandla en rad patienter som inte behöver genomgå detta är mycket obehagligt för de drabbade, liksom en mycket stor kapitalförstöring då behandlingsmetoderna är dyra.

AroCells roll i detta blir då att analysera ett enkelt blodprov med sin produkt TK 210/prostate. Direkt så får man ett svar om någon behandling behöver inledas eller ej. En mycket stor potential för TK finns iom att man också regelbundet testar de som ligger i riskzonen med förhöjda värden. Man kan då följa upp dessa och se om/när cancern bli aggressiv. Det innebär en enorm potential för försäljningen då det enligt cancerfonden är ca 1/4 män som drabbas av förhöjt PSA-värde.

Ett enkelt blodprov - minimerar risken i AroCell.

Det som många inte inser med bolaget är att det inte handlar om någon behandlingsmetod utan en testmetod, kunderna är då mycket mer benägna att testa produkten och risken i AroCell minimeras därmed.

När man nu börjat sälja produkt nummer 1 så är det ett bevis på att det fungerar och att det är något som kommer att efterfrågas på ett markant sätt inom branschen, det är mycket viktigt att kunna mäta hur fort en cancer växer och man kan också mäta för att se hur effektiv en behandlingsform är. Man ser med ett test hur cancer reagerar på en behandling och kan då gå över till någon annan behandling om den första inte fungerar.

Håkan Englund - Ny styrelseledamot

Håkan Englunds inträde i AroCell dels som aktiv i att bygga upp bolaget och också som aktieägare både privat och genom företag innebär att AroCell nu har alla möjligheter att utvecklas till ett mycket stort och framgångsrikt företag.

Håkan Englund är en av de absolut bästa företagsbyggarna som finns inom denna bransch. Han var med och byggde upp Phadia till den succé det innebar. Håkan var de sista 5 åren på Phadia VVD för bolaget. 2011 såldes Phadia till Thermo Fisher för ca 20 mdr SEK.

Att Håkan nu då efter en sådan utveckling med Phadia väljer att aktivt engagera sig i AroCell´s expansion sänder ut mycket positiva signaler. Han har stora erfarenheter som kommer att vara mycket värdefulla för AroCell. Håkan Englund har också kontakter in i de största bolagen inom branschen, exempelvis giganten Abbot. En möjlig kandidat för både samarbete eller uppköp av AroCell.

Hela diagnostikbranschen med de stora aktörerna i spetsen söker hela tiden efter nya markörer för att upptäcka cancer i ett tidigt skede. Det finns inget som är så unikt och har så stor potential inom detta område som Arocell´s patenterade TK-metod. Inom solida tumörer är man som tidigare sagts helt ensamma i världen med att kunna mäta en ökad celldelning.

Håkan Englund vet hur dessa stora bolag tänker och vad de vill ha. Då är det av yttersta intresse att han valt AroCell.

Triggerlista

Då AroCell nu efter övertecknad nyemission, 163%, får in kapital till verksamheten så börjar en intensiv och spännande period. Bolaget har en plan som med all säkerhet innebär att man nu i snabb takt kommer att meddela marknaden en rad framsteg i framtagandet av TK 210/hem ELISA som lanseras i höst.

TK 210/hem ELISA har jämfört med DiaSorin´s produkt visa sig vara minst lika bra avseende resultat av analyserade tester inom blodcancer. Fördelarna med TK 210/hem är dock flera då testet både är mer användarvänligt, billigare, snabbare analys, och framförallt kan det utföras av i stort sett samtliga lab utan att dessa behöver investera i dyr utrustning som i DiaSorin´s fall. Detta innebär att AroCell helt enkelt kommer att kunna etablera testet via dessa befintliga lab med redan förberedda avtal.

Jag förväntar mig följande kursdrivande information:

* Besked om övertecknad ne kom den 13/4, detta ger fortsatt positiv effekt.

* Besked som innebär att man nu snabbt kommer igång med TK 210/hem ELISA. Avtalet med GenScript Inc."Best case scenario".

* Positiva resultat i kliniska studier, särskilt inom solida tumörer. En studie avseende bröstcancer kommer att bli mycket intressant och man har redan visat att TK-metoden fungerar inom bröstcancer. Den aktuella studien kommer att avslutas i maj/juni och resultat presenteras förmodligen i juli/augusti.

* Inför lanseringen i höst kan man också förvänta sig flera avtal med lokala distributörer och även anställning av nya nyckelpersoner. Särskilt med tanke på den erfarenhet och det kontaktnät som Håkan Englund besitter.

* CE-certifiering av TK 210/hem ELISA. AroCell har redan det kvalitetssystem som krävs för denna cerifiering. Chanserna för att uppnå ett test som är minst lika bra som DiaSorin´s är enormt höga det har bolaget redan visat. Tillsammans med alla andra fördelar kommer CE-certifieringen att vara "standard procedure".

* Nya patent och patentansökningar. AroCell har ett bra skydd för sin TK-metod och det finns också ambitioner att söka patent för selektering/framtagning av de monoklonala antikroppar med sin unika teknik. Även tekniken som krävs för analys av tester inom detta område går att patentera. Utlicensiering av denna teknik till de stora aktörerna på marknaden kommer att inbringa mycket stora intäkter när patent är klart.

Potential

AroCell har en enorm potential. TK 210/hem ELISA är tillräcklig för att bolaget skall kunna visa betydande vinster.

Den potentiella marknaden i Europa för monitorering, det vill säga diagnostik och uppföljning av hematologisk cancer, uppskattas av styrelsen i AroCell till cirka 50 miljoner USD. Marknaden för monitorering av prostatacancer uppgick under 2007 till cirka 550 miljoner USD och beräknas under 2012 uppnå cirka 1 miljard USD.

AroCell sitter med sin TK-metod på ett guldägg. Marknaden har inte förstått vidden av detta på långa vägar. Miljardmarknader hägrar och i q4 lanseras TK 210/hem. Bolaget har också redan lanserat sin första produkt vilket är ett bevis på att den fungerar.

Den låga värderingen på ca 34 MSEK är att se som ett gyllene tillfälle att komma in i ett bolag i ett tidigt skede på ett område som innehåler flera potentiella miljardmarknader. Att det handlar om ett blodprov innebär att det inte handlar om behandling av patienter, detta minimerar risken i AroCell. Att nå ut med produkterna inom EU iom CE-certifiering är att anse som ett standardförfarande, särskilt då för TK 210/hem ELISA som är en bättre produkt än DiaSorin´s.

Med alla positiva milstolpar som nu kommer att bevisa marknaden om att man är på helt rätt väg innebär att kursen för varje positivt besked kommer att stiga.

Under 2011 nådde kursen ca 9 SEK, nu har man lanserat en första produkt vilket är ett mycket stort steg. Ovan nämnda triggers och nytillskott som Håkan Englund är anledningar till att motivera en högre värdering än den som nåddes 2011.

Dagens kurs på ca 3 SEK/aktie är ett fynd och jag anser att en värdering på minst 100 MSEK borde uppnås mycket snart. När TK 210/hem i höst lanseras så gäller en betydligt högre värdering. Då finns ett volymtest på marknaden och de stora som exempelvis Abbott kommer då att vara potentiella partners eller aktuella med bud på hela AroCell.

En värdering på 100 MSEK nås vid ca 9 SEK och det kommer förmodligen att gå mycket fort. Med de potentiella miljardmarknaderna framför sig och att AroCell med en så fördelaktig metod som TK-metoden är så innebär det att det finns mycket höga mervärden i bolaget.

Tex så kommer en planerad lansering av TK 210/prostate ELISA under 2013 innebära en stor jackpott! Vi kommer redan under sommaren/hösten meddelas positiva milstolpar även för detta projekt. Vilket då gör att en marknad närmar sig även för detta test inom prostata.

Rekommendation.

Min rekommendation blir helt klart: Mycket starkt köp.

Av alla mina tidigare rekommendationer som jag beskrev i början så är jag övertygad om att AroCell kommer att kunna överträffa de bästa.

Riktkurs innan lansering av TK 210/hem i höst blir ca 9-10 SEK. Efter lansering ökar värderingspotentialen med flera multiplar, då man kan börja räkna in TK 210/prostate ELISA.

Läs gärna på företagets hemsida, där finns mycket intressant info:

http://www.arocell.se/

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?