Post entry

Aptahem: oj vilket PM!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag deklarerade senaste igår en köpvärd kvartett. Ett av bolagen var Aptahem som utvecklar en ny generations blodproppshämmande läkemedel. Idag släpptes ett väldigt fint PM som bäddar för en motiverad uppvärdering

"Aptahem kan i dag meddela att Apta1 effektivt hämmar uppkomsten av blodpropp i djurmodell utan att öka blödningsbenägenheten, vilken är den biverkan som begränsar användningen av dagens läkemedel mot blodpropp.

I samarbete med en globalt ledande CRO har Aptahems utvecklingssubstans Apta1 studerats i en etablerad djurmodell för blodpropp i jämförelse med det marknadsledande läkemedlet i området.

Apta1 visade sig kunna reducera bildningen av experimentellt bildade blodproppar i blodkärlen jämförbart med det etablerade läkemedlet. Till skillnad mot dagens läkemedel så kan man med Apta1 i denna studie inte heller notera en ökad blödningsbenägenhet även vid doseringar av Apta1 högre än tidigare blödningsstudie. Detta är en indikation på att Apta1 skulle kunna doseras betydligt högre utan biverkningar och därmed vara effektivare i att hämma blodproppsbildning än konkurrerande läkemedel.

Resultaten från denna blodproppsstudie i råtta är i överensstämmelse med de resultat Aptahem tidigare erhållit från ex-vivo studier vad gäller koagulation av humanblod.

Anthems utvecklingsteam arbetar nu vidare enligt plan för att ytterligare klarlägga Apta1’s hämmande verkan på blodproppsbildning för att finjustera det utvecklingsprogram som ska leda fram till vidare studier i människa.

Mikael Lindstam, VD i Aptahem påpekar att de data som bolaget genererat med Apta1 tyder på att man kan ha en helt ny typ av läkemedel under utveckling mot blodpropp med potentiellt både god effekt och större patientsäkerhet än dagens mediciner. "

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=76434

  • Det finns ca 3,6 miljoner "lediga" aktier i Aptahem
  • Avanza som mäklarbank har idag ca 500 aktiägare
  • Det motsvarar "enbart" 6 521 aktier per kund. ENBART Avanza, därefter har vi Nordnet, Nordea, Swedbank, SEB m.fl.
  • När Aptahem närmar sig antalet aktieägare som "systerbolaget" Gabather så blir det "enbart" 2 400 aktier per person.

Aptahem är helt klart en dold bio-tech aktie och jag förväntar mig en stor uppvärdering i år! Det gäller att "knapra" på denna free-float så gått det går om man vill ha en vettig post i bolaget.

Bolaget jämför sig med världsledande Heparin som i sig, är ett ganska "elakt" läkemedel i form av biverkningar.

Aptahem är i fronten att utveckla dessa nya aptamerer som motverkar blodproppar.

Hoppas ni är med på resan!

Hälsningar

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?