Post entry

Temperaturen stiger i Anoto

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Den digitala pennmarknaden är på väg in i en megahype. Microsoft köper upp Anoto-konkurrenten N trig för över 1,7 Mdr och för var dag som går närmar sig Anoto ett eller flera mycket betydelsefulla OEM-Avtal. Panasonic är i startblocken för en offensiv med Anotoprodukter samtidigt som Smartmatic gör nya strategiska landvinningar inom rösträkning. Anoto partnern Livescribe lanserar i dagarna en spektakulär App

I veckan kom besked att Microsoft lägger beslag på den israeliska Pen-utvecklaren N trig. Bolaget som varit en notorisk förlustmaskin misslyckades under 2014 med en börsintroduktion till marknadsvärdet 550 Mkr. Det fanns då kommentarer om de överhuvudtaget hade existensberättigande. Prislappen överstigande 1,7 Mdr säger därför en del om med vilken fart som marknaden för digitala pennor är på väg in i. Jmf Anotos börsvärde på 411 Mkr. Det spekuleras nu att Microsoft och andra aktörer förbereder en megahype runt pennan som inom kort även har potential att bli en massmarknadsprodukt till smartphones.

Skall man tro Anoto så förbereder Anotos OEM-partner (Original Equipment Manufacturers) lansering av flertalet produkter, inkluderande teknologi från Anoto, under Q3. Marknadsföringen kommer därför att starta redan under Q2 vilket bör betyda att vi senast då får ett slutgiltigt avtal och att vi får veta vem OEM-kunden är samt storleken på det som på förhand sägs vara ett paradigmskifte för Anoto. Eller går Anoto samma väg till mötes som N trig?

Fram till dess inväntar vi spännande nyheter från Anotos övriga partners. Det rör sig om utbildningsområden (TStudy), interaktiva väggar (We-inspire), bildskärmar, (Panasonic) och inom folkomröstning (Smartmatic). Flera av dessa företag är sedan en tid storägare i Anoto vilket gör det hela än mer intressant. Smartmatic har under senare tid gjort landvinningar på nya områden i Africa, Mellan Östern samt Latin America. Genombrott väntas under 2015. Det kan med andra ord bli händelserika månader framöver.

I veckan som gick fick den finansiella aktören NEO uppdrag att handla stora mängder aktier i Anoto. Tidigare har vi kunnat notera likaledes köp från ENS. Aktien bygger nu upp momentum som kan leda till mycket stor uppgång. Vi minns hur uppköp, affärer och andra nyheter präglade fingeravtrycksmarknaden när den var som hetast. Förlustbolaget och då iskalla Fingerprint steg exempelvis 30-40 ggr på mycket kort tid.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?