Post entry

Undervärderad är bara förnamnet.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ett svenskt bolag verksamt inom guldprospektering i Ryssland men har som mål att starta en relativt hög produktion iförhållande till dagens börsvärde på cirka 30 miljoner kr med dagens kurs. Man prospekterar i Irkutskområdet (Lena Goldfields) där man har en rad lovande prospekt i ett högintressant område där man har utvunnit alluvialt guld i över 150 års tid men där man under de senaste tio åren börjat borra sig till guldfyndigheter för att senare utvinna det.

Kopy Goldfields väljer helt rätt väg att gå!

Efter påtrykningar ifrån sig själva och aktieägare har man nu trimmat sin portfölj utav tillgångar. Man värderas idag under 30 MSEK utav marknaden. Man har en kassa på ca 12 MSEK (när affären går i hamn) efter emissionen tidigare i år och efter utförsäljningarna utav Kavkaz och Prodolny. Två outforskade licenser har även de avyttrats, Purpolskaya och Verkhnyaya Orlovka, vilka man har kommit fram till inte har den potential bolaget eftersträvar eller vill avsätta resurser på. Tror att de världsledande bolaget Eldorado är med och styr rätt så mycket nu i bolaget då de själva äger nära 30% av aktierna. Eldorado Gold av någon kan guldbranschen.
Man har dessutom dragit ner på kostnaderna väsentligt där man har fördelat arbetsuppgifter och minskat aktiviteterna och antalet anställda på blocken, vilket ger besparingar på 4 MSEK på ett år framledes.

Bolaget väljer nu att fokusera på rätt block, de som är närmast produktion och värt mest eller de som har potential att bli något riktigt bra. Man minskar övrig prospekteringsaktiviteter som man ändå kommit relativt långt med.
Självklart håller de hårt om Krasny, ett block man äger till 100% men där man vill ingå JV, kanske 50/50 ägande och på så vis reducera sina prospekteringskostnader avsevärt komande år. Man behöver borra lite till i detta blocket för att kartlägga potentialen i det helt. Värdet på denna licens är svårt att uppskatta, men det kommer inbringa en betydande summa som kommer att fylla på kassan så den stärks under 2014 så att annan nödvändig kapitalanskaffning kan lämnas därhän. Mer borrning möjliggör lönsamhetsstudie för blocket, men preliminärt ser de lovande ut och de blocket kan bli en riktig kassako då guldförekomsten är god även närmast mark. Man behöver inte gå djupt ner för att finna guld och de operativa kostnaderna blir då mycket lägre såklart.

Man ligger bara 15 mil ifrån Sukhoy Log (60 Moz fyndighet) med sina 11 licenser som man nu har i sitt ägande. Om man nu har en kassa på 12 MSEK, och dessutom har 11 st licenser varav några väldigt värdefulla så förstår man att dagens börsvärde är ett stort skämt.
Den preliminära försäljningen utav den lilla licensen Kavkaz och den stora outforskade Prodolny som torde inbringa 10MSEK motvarar över 1/3 utav dagens börsvärde och man har nu 11 st licenser till. Marknaden har helt felvärderat Kopy Goldfields vilket är både bra och dåligt beroende om man sitter inne i aktien eller ej. Då guldpriset nu har sjunkit ca 25% så har de givitvis visat sig på detta bolag, tror man på ett stigande guldpris så är detta bolaget ett givet köp i portföljen och de vore märkligt om de inte blir en reaktion uppåt i guldpriset inom överskådlig framtid. Skulle bolaget Likvideras idag så borde rimligen summan uppgå till över 100 MSEK och då till en kurs på drygt 3 kr istället för i skrivande stund 0,95kr. Utan att överdriva så tyckte jag att utförsäljningsnyheten gav en bra grund, och aktien borde handlas en bra bit över 1,5kr redan idag. Någo gång vänder detta bolag de är min tro. Man har fått tagit för mycket stryk på börsen pga av ett antal nyemmisioner på senare år, men de marknaden verkar missat helt är att dessa pengar går till värdekapande, vilket är bra såklart. Läs på er i ämnet, guldplaceringar blir en given del framöver.

Q3 resultatet kunde vid en snabb anblick se sådär ut, och de var väntat med dessa nedskrivningar. Stor trigger för bolaget blir JV med Krasny som bas, då kan detta bolaget bli en verklig Turn Around.

Finns att läsa om bolaget och dess aktiviteter ur dagens Q3-Rapport. http://www.bequoted.com/investor/company/documents/kopygoldfields_q3_2013_131114-14019.pdf

Mer info som jag gav för en tid tillbaka sedan, lite mer info om vad just bolaget gör-->http://www.redeye.se/aktiebloggen/kopy-goldfields/kopy-goldfields-en-mojlig-mangdubblare

Lev gott och må väl //RiKa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?