Post entry

Medfield (köp) upprepar riktkurs

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Som sagt i mitt tidigare blogginlägg bör Medfield kunna nå 30-35 kr i år redan. Produkten är unik, löser ett världsproblem och andra användningsområden finns. Lägg därtill att dom har kanske Aktietorgets & First Norths mest kompetente VD i Dag Jungenfelt (tidigare R&D chef på Ericcson, med ansvar för +2000 personer). Mitt rek blir köp och DCF indikerar ett värde på mellan 33-67 kr, en uppsida på alltså på 223-445%.

Det som gör Medfields Strokefinder unik är att det i dagsläget inte finns en liknande produkt ens i närheten av hur Medfields (läs i memorandumet för mer info om det). Man löser ett enormt problem i sjukvården = att personer som fått blödning eller stroke får behandling alldeles för sent, för att man måste kunna särskilja mellan blödning eller stroke. Samtidigt har man ingen metod för att övervaka dom, det går ju inte att ligga i en CT scanner eller MR röntgen och bli övervakad dygnet runt, sk. TIA-patienter. Strålningen är ju kraftig från dessa samtidigt som dom behövs till mkt annat. Här kan Medfields produkt sköta övervakningen och strålningen är 5% av en mobiltelefons. Bra va?

Sen ska man inte glömma det mänskliga lidandet och dom enorma kostnaderna det kan bli för rehabilitering om man inte får behadling så snabbt som möjligt.

Ta-läget

När Medfield upptäcktes i augusti/september av aktiespararkollektivet gick den snabbt upp till 14 kr på en gång och har sen dess legat mellan 14-22 kr. Motståndet låg länge kring 15 kr men när det passerades så nådde vi 22 kr och som ni alla vet så blir moståndsnivåer, stödnivåer i en rekyl sedan. Så det är inte konstigt att vi gick ner till 15 kr men härifrån så bör det vara uppåt som gäller. Sen under hela uppgången så har MA50 utgjort stöd och det ligger f.n. på 15,4 kr. Så var det också bara cirka två veckor sedan kursen nådde ATH på 22 kr innan BTA aktierna kom ut och skapade den här nedgången till 15 kr.

Värdering

Sen ska man komma ihåg som jag nämnt tidigare var värderingen förut i stort var förhoppningar, nu är det såklart lite större förhoppningar inprisat men inte en regelrätt lansering som dom nu kör igång och nu är dom mer specifika också i Q1 2014 sker lansering = utplacering av MD100 i ambulans (nytt) och på sjukhus (tidigare var R10 placerad där på två sjukhus bara för studier).

Därmed (tack vare att man är i lansering) kan man i en vanlig DCF om man t.ex. räkna på nuvärdet av produkten öka sannolikheten kraftigt för lansering = det motiverade värdet per aktie går upp. Se till exempel Redeyes analyser av tillväxtbolag. I mitt fall har jag dragit ner cost of equity ngt till 17% men Redeye har till exempel cost of equity på 18,6% på Immunicum som befinner sig endast i Fas I/II studier. Så jag tycker 17% känns nästan högt egentligen för Medfield som går i lansering nu, produkten R10 varit ute sen 2010 på sjukhusen också.

Framförallt att man tillsvidare valt att fokusera på en produktyp MD100 och att dom senare testerna visat än mer robusta och effektiva diagnoser fast det redan var tillräckligt bra innan.

Sen valde man också att gå vidare med lanseringen i ambulans, kanske ett-två år tidigare än planerat. Det var ju tidigare framförallt för övervakning man tänkte börja lansera tidigare och det kommer ju också framgent men sprängkraften ligger i ambulanserna och akutsjukvården. Den allra största potentialen för Medfield ligger i den ambulansanpassade D1000. Instrumentet har ett pris på 250 000 kronor, vilket gör det till bolagets billigaste, men marknaden är betydligt större. I Sverige finns det 700 ambulanser, och i hela Europa 60 000. Det innebär potentiella försäljningsintäkter på 175 miljoner respektive 15 miljarder kronor.

Så en potentiell marknad bara i Europa, bara för ambulanser 15 miljarder kr, då har vi inte räknat på övriga världen. Samt då har vi har inte med att produkten placeras i akutsjukvården för diagnos av blödning eller stroke och sedan även för övervakning. Så marknaden är hisnande stor.

Cost of equity, rE

17,00%

Long term cash flow growth

10,00%

2014201520162017201820192020Cash flow (MSEK) - 2 20 60 100 150 200Terminal value (MSEK) 2 357Total CF + terminal value (MSEK) - 2 20 60 100 150 2 557 Värdering (NPV i MSEK)1 002 Värdering på bolag idag NPV (MSEK):****1 002 Värdering NPV per aktie (kr)****67****Värde idag****15****Uppsida****445% Med avdrag med 50% av värdet NPV (MSEK) 501 Värdering NPV per aktie (kr)33Aktiekurs idag (kr)15Uppsida223%Det lustiga är att värderingen nu egentligen nu är i stort sett densamma som i september ifjol (2013) fast vi har sedan dess blivit överrösta med positiv information sedan dess.

Triggers i närtid

Triggers, detta har det skrivits spaltmeter om men de måste såklart vara med i denna analys också:

2014-02-18 Q4 Rapporten (snart bara två veckor kvar)

Q1 2014 Lansering av nya produkten MD100 på både klinik och i ambulans.

Q1 2014 Publicering av MF 01 & MF02 (Resultaten är dock redan kända = bra resultat framförallt i MF 02 då man förbättrade produkten ytterligare, resultaten i MF02 räckte redan dom för lansering).

Q1 2014 MF03 slutförs samt resultaten av denna stora studie presenteras.

Aktier har också en tendens att öka när nyheter närmar sig. Snart bara två veckor kvar som sagt till rapport och MF01 & MF02 ligger för publicering (vi vet resulataten = bra), MF 03 resultaten har man sagt varit bra hela tiden och även dom kommer i Q1 och sen ska man starta MF 04 i och sen ska man lansera MD100, Strokefinder i Q1.

Rätt mkt i Q1 va?

Alternativa framtida användningar av Medfields produkter

Detta har jag tidigare skrivit om;

Mikrovågor nytt vapen mot cancer;
http://www.chalmers.se/sv/nyheter/Sidor/Chalmersforskare-tar-fram-nya-vapen-mot-cancer.aspx

Mikrovågor nytt vapen mot cancer;

Upptäcka rotröta i träd;
http://www.medtechbloggen.se/tag/strokefinder/

Och dessa metoder är ju antagligen bara ett axplock av vad som alternativa användningar skulle kunna vara.

Om man skulle börja diskontera potentiella andra användningsområden för Strokefinder så blir det som grädde på moset.

Management

Medfields har också en bra ledning:

Nedan kommer från hans LinkedIn, det är verkligen ett skapligt cv han har. Om man tänker efter så borde han med lätthet vara en av tre eller antagligen den mest kvalificerade VD:n bland alla Aktietorgsbolagen. Eller vads säger ni, efter att ha läst nedan;

(Måste varit en ren drömrekrytering, dessutom har han sin ingejörstitel från Chalmers...)

2007-2012, ca 6 år, Ansvarig för R&D på Ericsson

Leading an R&D organization of >2000 engineers in 8 countries
Responsible for products with an annual net sales >2 BUSD
Integrating and consolidating a fragmented organization

2001-2007, ca 6 år, Ansvarig för Product Area Microwave

Profit & Loss responsible for Ericsson¿s Microwave and Mobile Backhaul
Including strategy, marketing, sales support, product management and R&D
Expanded the strategy from "box" to "network"

Som sagt vilka andra bolag på Aktietorget kan stoltsera med en sådan VD?

Inte konstigt att ngn i publiken på en genomgång av Medfield började prata om SiversIMA också, med tanke på att han i 6 år var ansvarig för Product Area Microwave. Så hade det varit han som hade beslutat om SiversIMA skulle ha fått leverera till Ericsson.

(Sen vill jag lägga till att jag till stor del skriver denna analysen för att en del mindre bolag inte vill betala för analysetjänster, så då får vi aktieägare helt enkelt ta tag i analysarbetet själva. Till exempel hade nog Redeye kunna göra en förträfflig analys av Medfield där deras potential skulle komma fram ordentligt. Men jag hoppas detta blir ett bidrag. Feel free att säga vad ni tycker).

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?