Post entry

Köpläge i EnQuest

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

EnQuest är ett olje/gas bolag verksamt på den brittiska kontentialsockeln. Jag fick först upp ögonen för aktien då Tekniska analys talar för uppgång, aktien rör sig förnärvarande vid botten utav trendkanalen och vidare uppgång är möjlig. Nordea har också fått upp ögonen för aktien och refererar till kvartalsrapporten den 27e Mars.

"Enquest är ett oberoende prospekterings- och produktionsföretag för olja och gas, vars verksamhet är inriktad på den brittiska kontinentalsockeln. Enquest har andelar i 22 produktionslicenser, i 19 av dessa är bolaget operatör. Under det första halvåret 2012 producerades drygt 20000 fat. (boepd)"

Trots en annars sur börs i efterdyningarna kring orosmomentet gällande Cypern ligger EnQuest i eftermiddagshandeln på plus. Den tekniska analysen talar för bolaget med ett stöd på 13,40 och en kurs liggande kring trendkanalens botten, detta talar för vidare uppgång.

Nordea har satt en riktkurs på 17 kronor vilket jag anser är fullt möjlig. Deras analys baseras till stor del på den kommande rapporten (27e Mars) som spås kunna bli riktigt bra. Argumenten som används handlar om den ökade produktion bolaget har haft samtidigt som kostnaderna har gått ner. Man har tagit det sjunkande oljepriset i beaktan och inser självklart att detta kommer att ha en negativ inverkan på bolaget (som på alla andra bolag inom sektorn). Man spår dock att valutaförändringarna kommer att kompensera detta.

Rekommendationen från Nordea är därmed köp.

Riktkursen på 17 kronor är troligen satt på ett medellångt perspektiv men jag tror att vi kan klättra upp snabbare än väntat. Följer aktien den tekniska analysen fram till rapportdag och rapporten är enligt förväntningarna så är det mycket som talar för vidare stark uppgång.

Ökad publicitet i form utav köprekommendationer (bla Nordeas) ser jag som positivt och bör ge ökat volymstöd uppåt vilket förstärker den uppåtgående trenden som har signalerats.

Slutsats:

Med en teknisk analys som påvisar fin uppsida tillsammans med förväntningar på en bra rapport tror jag att det finns en hel del uppsida att hämta i detta bolag. Jag sätter klockan på den 27e Mars så får vi se med spänning hur detta bolag utvecklar sig!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?