Post entry

Invent Medic Sweden

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Invent Medic Sweden - Sveriges nästa storbolag inom medtech?

Då var det igång på riktigt igen!

Vilka är Invent Medic Sweden?

Invent Medic utvecklar och marknadsför nya och innovativa produkter med inriktning på kvinnors hälsa och vill genom detta bidra till en förbättrad livskvalitet för kvinnor.

Invent Medics huvudprojekt är i området kvinnlig inkontinens och då med fokus på ansträngningsinkontinens, vilket också ibland kallas stressinkontinens.

Varför investera i Invent Medic Sweden?

Incitamenten är många, Men vi börjar med att ta en titt på vart bolaget står idag och hur deras produkt kan bli revolutionerande.

Bolaget har idag gjort otroligt stora framsteg, med väldigt lite kapital!
Man har ;

  • Erhållit USA-patent
  • Patent i Norden
  • Europa - patent ( dock ej bekfräftat ännu, men förväntas komma innan eller den 25:e januari )
  • Påbörjad klinisk studie. Studien är beräknad att inkludera cirka 96 patienter från mottagningar runt om i Sverige och kommer att drivas av överläkare Aino Fianu Johansson på Karolinska Universitetssjukhuset.

Den 1/12 2016 - Kom PM om ökat kapitalbehov om 10M , Varför, vad innebär detta?

Ledningen i IMS ser alltså ett tillskott av 10M för att man är före sin tid i planering. Man trodde inte att allting som gått så bra skulle gå så snabbt. Så man planerar att tidigarelägga de marknadsaktiviteter som var tilltänkta i ett senare skede.
Detta ser jag som VÄLDIGT positivt.
Dessutom är 10M inte mycket alls för att kunna lösa, ännu har man inte kommit ut med hur man ska finansiera dessa pengar, men tror helt klart att ledningen eller någon investerare kommer kliva in i bolaget. Blir det NE, grattis till ytterligare aktieägare som kan komma att göra en bra investering.

"Styrelsen i Invent Medic vill försäkra bolagets aktieägare att vi noga överväger bolagets olika möjligheter för kapitalisering. Vi kommer i god tid informera marknaden om hur vi planerar kapitalanskaffningen."

Analys med siffror följer nedan snart.

Vad är inkontinens och hur många lider av detta, hur ser marknaden ut?

Inkontinens är ett väldigt vanligt problem speciellt hos kvinnor mellan 40-65 år, där många har vardagliga problem. Vilket leder till besvärande urin läckage.

Uppskattningsvis har mer än 50 miljoner av jordens befolkning besvärande urinläckage, merparten kvinnor.

  • Total försäljning av inkontinensprodukter i världen årligen 6 500 000 000USD

  • Total försäljning av inkontinensprodukter Sverige årligen 1 500 000 000SEK

Nu är detta siffror som inte säger så mycket om vad bolaget har för potential. MEN...
Idag finns en kirurgisk lösning som kan hjälpa i de flesta fallen, problemet med denna sorts lösning är att alla inte ha de rätta förutsättningarna för att göra ett kirugisk ingrepp + att det är känsligt att göra något sådant på sitt könorgan.

Därför anser jag att denna produkt helt klart kan bli till en STOR hjälp i kvinnans vardag.

Med tidigare disskussioner med VD:n Karin Bryder så tror man att prislappen på produkten kommer ligga mellan 1000-1500 kr / år .
Detta kan även att komma under "högkostnadsskyddet" vilket gör det billagre att köpa som patient.

Hur ser marknaden ut i Sverige?

  1. Antalet kvinnor i sverige mellan 40-65 är ca 2 000 000 st
  2. 55 % av dessa lider av inkontinens , = 1 100 000 st
  3. Varav av dessa lider 30 % av kraftig inkontinens som söker och behöver hjälp;
  4. 30 % x 1 100 000 = 330 000 st
  5. Av dessa 330 000 st, så använder 20 % av dessa IMS-produkt ( RÄKNAT VÄLDIGT LÅGT, då jag gillar att visa styrkan i bolaget även vid lågt räknat )
    Siffran blir då 330 000 st x 20 % =66 000 patienter
  6. Vi har då 66 000 patienter som köper och använder IMS produkt mot inkontinens.
    66 000 x 1500 kr = 99 000 000 kr i intäkter
  7. Vi räknar med en vinstmarginal på 30 % ger oss en vinst på 99 000 000 kr x 30 % = 29 700 000 kr

Alltså 29 700 000 kr i VINST, räknat med stora utgifter. Då har vi inte tagit i utan räknat med väldigt låga siffror och ENDAST räknat i SVERIGE!

När studiden och produkten visar på positiv effekt kommer flertalet kvinnor börja använda den och marknaden är enorm, att jag inte törs säga hur stor den kan bli. En fråga jag ställer mig är, hur länge förblir detta ett svenskt ägt bolag?

Jag måste även understryka att ett bolag med en styrelse med stort inflytande i bolaget samt är stora ägare visar på förtroende och styrka. Lars Persson , Karin Bryder , Jan Claren alla dessa är stor ägare i bolaget. Bolags ägar andelen hittar man på www.inventmedicsweden.se

Med denna analys i handen ger jag IMS ett börsvärde på 350-400 M på kort kort sikt samt att utsikterna ser så goda ut att ett börsvärde om 1 miljard inte är långt ifrån.

________________________________________________________

2016:
Patent klart i USA, kontrakt med tillverkare för storskalig produktion klart, klinisk studie påbörjad, fler nyckelpersoner inom bolaget bl a Probis VP.

I väntan på under första häften av 2017:
# Patent för EU
# Klinisk studie
# CE märkning för TVS
# Produktlansering i Norden

Andra hälften av 2017 och in i 2018:
# Möjlighet av produktlansering i ytterligare områden, EU och USA då IMS är inne på att tidigarelägga och ändra sin marknadsplan
# Ta in kompletterande produkter inom området genom förvärv eller in-licensiering
# Nya investerare i ngn form, riktad ny-emission eller större investerare som ser potentialen och har möjlighet att distribuera produkten.

2017 blir spännande för oss med Invent Medic Sweden, hjälpmedlet är revolutionerande och kommer att bli uppskattat för många kvinnor världen över!

Jag önskar er alla lycka till. Min rekomendation är STARKT KÖP med tidsintervall på 6 månader så når ni en avkastning om 50-70 % .

NI SKOLA ICKE TVIVLA!

Mvh
Aktie Proffset.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?