Post entry

Hedson: Extremt låg värdering, givet köpläge!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Miljöteknikbolaget Hedson Technologies handlas på Aktietorget med extrem försiktighet sett till den låga värderingen. Helt oförtjänt! - Bolaget har en stark huvudägare, växer kraftigt i starka Tyskland och olika tillväxtmarknader, tjänar bra med pengar. Handlas till PE-tal 5 för årets väntade resultat. Uppköpskandidat!

Rubriken "extrem låg värdering" är egentligen lånad från det senaste numret av Placeringsguiden där aktietorgsnoterade Hedson hyllas. Tidningen kom dock ut under en svart börsvecka och det blev inget gratisdrag i aktien tack vare den mkt positiva artikeln.

Hedson är en världsledande leverantör inom nischen tvätt- tork- och lyftutrustning till lackerings- och däckverkstäder. Produkterna säljs via ett globalt nätverk av professionella distributörer och partners. 90 % av tillverkningen går på export med Tyskland som den viktigaste marknaden. Även relativt konjunkturstarka USA finns med på listan där Hedson har säljkontor. VD:n är tysk och ger ett mkt stabilt intryck och han har bidragit till det starka nätverket på tyska marknaden.

Hedson omsätter omkring 270 mkr årligen och ambitionen är att växa med omkring 15 % och med en rörelsemarginal på omkring 8 %. Det ser man ut att lyckas med i år. Det innebär mest troligt ett kanonresultat som bolaget kan presentera vid kommande helårsrapport!

Efter 9 mån var resultat e skatt 9,2 mkr. Samtidigt värderas hela bolaget till 73 miljoner kr! Då väntar det säsongsmässigt starka fjärde kvartalet (och det säsongsmässigt svaga 3:e kvartalet är redan avklarat).

Alla vet att konjunkturen är ett frågetecken men i VD-intervju med introduce.se den 22 december vidhåller Hedsons VD att de inte märker av nån tydlig försvagning av marknaden, nästan tvärtom. Kika in på klippet:

http://www.introduce.se/foretag/hedson/intervjuer/2011/12/hedson-we-cannot-confirm-any-weakening-in-demand

Hedson har en stark huvudägare i form av börs- och fastighetskungen Erik Paulsson (via bolag) med 23,5 % av aktierna.

Orsak till den till synes mycket låga värderingen?

- Bolagets omsättning sjönk kraftigt i förra konjunkturnedgången. Men denna gång är man finansiellt mycket starkare vilket ger en trygghet. Plus att trenden uppåt verkar så stark att man har svårt att tro att den ska brytas helt abrupt.

- Många bolag på Aktietorget handlas med misstänksamhet. Oförtjänt tycker jag. Det borde vara upp till investerare att skilja på bra och dåliga bolag. Det är inte själva listningen på Aktietorget det är fel på tycker jag. Nu har det blivit så och russin i kakan som Hedson får kanske en extra låg värdering pga listningen. (men jag hoppas de stannar kvar på torget!). Men tids nog hittar placerarna till tillräckligt starka bolag. Kanske nån småbolagsfond kan våga sin i bolaget eftersom det faktiskt omsätts ganska mycket aktier för den lite större aktör som är köpsugen.

Triggers: Jag tror nästa rapport blir startskottet för en kraftig uppvärdering. Då summeras det fantastiskt fina 2011, och utsikterna för 2012 tycks fortsatt väldigt ljusa enligt VD. Då bör oron skingras.

Triggers 2: Nästan synd om det blev så men visst är Hedson Technologies en klockren uppköpskandidat. De borde vara ett givet byte för någon som vill åt deras teknik och starka marknadsnätverk.

Summering: Ett tillväxtsbolag som växer på "rätt" marknader, till en riktig bjudvärdering!

Rek: Starkt köp, riktkurs åtminstone till tidigare tekniska stödnivån 14 kr. Idag handlas aktien kring 10 kr. Men för helåret tycker jag att Hedson är en potentiell 100 %-are.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?