FrontOffice: Storägare och bolaget bakom bl.a. Abelco Investment Groups framgång.
2017-06-04 20:48, Edited at: 2017-06-04 20:50Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.
Är man intresserad av Abelco och vill investera i ett investeringsbolag med flera ben att stå på kan FrontOffice vara värt att kasta ett öga på. FrontOffice är ett investmentbolag som först söker upp bolag i obestånd, hjälper till vid en eventuell rekonstruktion & finansierar vid behov. FrontOffice bygger för framtiden och skapar tillväxt!
1) Abelco börsnoterat & värdeökning
2) TGW kommande börsnotering & värdeökning
3) Omsättnings- & resultattillväxt
4) Utdelningar
5) Möjligheter att teckna pre-IPO
6) Fakturerade timmar / anställd
7) Pole position genom KROSS
8) Styrelse & VD köpte aktier för 5.1 Mkr
9) Optionsprogram för anställda
10) Reficere Kapital
1) Abelco stängde fredagen den 2a juni på 0,362 kr/aktie. FrontOffice äger 20.43 % av bolaget (32.000.000 aktier) efter genomförd rekonstruktion och ändrad affärsverksamhet. FrontOffice har ett ungefärligt inköpspris på 0,12 kr/aktie. Det innebär ett värde på ca 11,6 Mkr eller ca 7,7 Mkr i värdeökning. Det är ett starkt bevis på att FrontOffice kan hitta, rädda, förändra och förädla ett bolag och skapa tillväxt.
2) TGW genomförde senast en NE till värderingen 25 Mkr. FrontOffice äger 30.06 % av bolaget (3.048.402 aktier) efter genomförd rekonstruktion och kapitalanskaffning. Det innebär en värdeökning på nästan 7 Mkr för FrontOffice del. En välförtjänt sådan efter att ha rekonstruerat, räddat och finansierat bolaget inför den internationella lanseringen och börsnoteringen som förväntas ske under 2017.
3) FrontOffice dotterbolag Svensk företagsrekonstruktion ökade sin omsättning 2016 (kontra 2015) med 10 %. Resultatet ökade med 305 % jämfört med föregående år.
I Q1 såg vi en minskad omsättning, 2079 Ksek jämfört med 2865 Ksek (2016), däremot minskade förlusten i första kvartalet, -110 Ksek jämfört med -531 Ksek (2016). Anledning till detta förklarades genom VD-ordet i kvartalsrapporten:
“Under första kvartalet har fokus legat på att få Svensk Företagsrekonstruktions nye VD, Marcus Wenner, att komma in i sin roll och för mig som tidigare VD i detta dotterbolag att fokusera på nya affärer i moderbolaget FrontOffice.”
4) Abelco är ett renodlat investmentbolag och har precis som FrontOffice en målsättning att dela ut 50 % av vinsterna årligen. Styrelsen i FrontOffice har uttryckt att det kan bli tal om kontanta medel eller i form av aktier. När Abelco delar ut aktier eller kontanta medel kommer 20,43 % av utdelningarna tillfalla FrontOffice. Utdelningarna kan stanna i FO och stärka bolaget eller helt/delvis delas ut till FOs aktieägare.
5) Aktieägare i FrontOffice kan förväntas få fler erbjudanden med möjligheten att delta i finansieringsrundor i bolag FrontOffice rekonstruerat och räddat. Möjligheten att teckna pre-IPO i bolag som nyligen rekonstruerats och överlevt bör vara incitament nog för att äga FrontOffice.
6) Det finns utrymme att utöka antalet fakturerade timmar/anställ och det kan vi se om vi jämför Q1 2017 mot Q1 2016. Ett uppsatt mål är att nå en omsättning på omkring 25 Mkr i dotterbolaget Svensk Företagsrekonstruktion och fånga upp fler bolag att rädda & “sålla ut guldkornen och diamanterna”.
7) FrontOffice har bevisat att KROSS (egenutvecklad plattform) kan finna bolag i ekonomisk knipa och erbjuda hjälp genom rekonstruktionen innan det är försent. 65 %+ lyckade rekonstruktioner är beviset för att tjänsten och plattformen fungerar. Genom rekonstruktion och förädling av både Abelco och The Great Wild bevisar FrontOffice att de klarar av att axla rollen för att rädda företag och arbetstillfällen. FrontOffice kan välja om de ska investera i ett bolag under/efter rekonstruktion eller om någon annan är mer lämplig att investera i bolaget. Vid rekonstruktion och kapitalanskaffning har de möjligheten att antingen investera/matcha med Abelco eller annan investerare och ta en förmedlingsavgift antingen genom samägande i Reficere Kapital eller t.ex. intressebolaget Abelco/annan aktör med villkor.
8) VDn har tillsammans med de två styrelsemedlemmarna köpt Gyllenhammars aktier för 3.61 kr/st, totalt rör det sig om 1.425.000 aktier. Det fanns en hembudsklausul för detta köp och styrelsen valde att köpa aktierna och kommer att omvandla dessa preferensaktier till aktier av serie B (den 6 %-iga avkastningen som medföljer preferensaktierna tas bort vid omvandlingen, vilket ger positiv effekt på resultatet).
9) Optionsprogram för de anställda att teckna 541 667 teckningsoptioner till kursen 4.69 kr/styck som löper fram till 2019 klubbades igenom under bolagsstämman 2017. Min åsikt är enbart positiv till detta, aktiekursen 4.69 kr kommer med största sannolikhet ses som väldigt rabatterad och en fin bonus till de anställda tills dess.
10) Reficere finns kvar efter att Gyllenhammar och FrontOffice beslutade att arbeta utan det exklusiva avtal de haft under 2016. Det öppnar upp för FrontOffice att kunna matcha rätt investeringsobjekt med rätt investerare under/efter rekonstruktion mot en eventuell förmedlingsavgift eller en procentandel i ägande.
**_Tar enbart upp värdeökningen från Abelco eftersom TGW ännu är onoterat och det innebär då en vinst/aktie på ca 0,50 kr/aktie.
Adderar man TGWs vinstökning efter senaste nyemissionen landar värdeökningen på ca 0,96 kr/aktie.
Tillkommer det fler investeringsobjekt och Svensk företagsrekonstruktion kan öka sin omsättning och resultat under Q2, Q3 och Q4 ses ett köp på dagens BV 60 Mkr (4 kr/aktie) oerhört attraktiv ut._**