Post entry

BIMobject - Det NYA Svenska IT-undret!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

IT-bolaget BIMobject som blivit utnämnd till det mest lovade svenska bolaget sedan Skype och Spotify noterades nyligen på First North. Följ med på resan i något som kan bli 2014 års kursvinnare! http://info.bimobject.com/sv

BIMobject kan bli mycket stort, företaget ligger helt rätt i tiden, har stora fördelar för både användare av portalen och produktleverantörerna jämfört med andra konkurrenter.

Bolaget hat två ben att stå på, dels med vanliga konsulttjänster inom utveckling avBimobject till ex. Velfac,Hilti mfl. (Inte bara kodning utan har kompetens att driva projekten vilket är mycket uppskattat. Det andra benet är prenumerationstjänsten som kommer vara den viktigaste delen på längre sikt, det är också i denna tjänst värderingen kommer byggas.

För leverantörerna finns private clouds, BIM analyze som särskiljer de mot andra. Det som också uppskattas är brett stöd till flera CAD applikationer samt en Global satsning på hela världen. Ex. Polantis är stora men bara i Frankrike, Autocad har BIM men bara till sin applikation, jag tror ni förstår. Titta gärna på www.alexa.com så ser ni webtrafiken och att Bimobject.com verkligen har världen som marknad istället för sitt eget land bara.

VD sa på ett investerarmöte att just att man finns i lilla Sverige där marknaden är begränsad gör att man måste tänka globalt direkt vilket gynnat företaget mot ex amerikanska och franska utmanare. Ett bra exempel är ex språkstöden i portalen tror de har 17st språkstöd i nuläget där ligger samtliga ljusår bak. Även tillverkarna uppskattar att det finns ett globalt tänk när deras produkter ska tillverkas digitalt, tom i Europa skiljer det massor i olika byggstandards på ett vanligt fönster det betyder att ett och samma fönster måste i vissa fall utvecklas i 15 olika format, här ser tillverkarna en jättefördel med Bimobject.

Kortfattat är de flesta konkurrenter egentligen baradigitala produktkataloger utan den genomtänkta helhet som Bimobject.com erbjuder både användare och leverantörer. De har också en jättefördel att de just har startat upp med senaste teknologin så de slipper den ryggsäck de andra måste dra vidare på, har löst synkningen av objekten på ett helt fantastiskt sätt, att HTML 5 är standard är självklart, inget gammalt flash heller.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?