Post entry

Dags för Amhult 2?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Lägger så här i början av året ut min debutblogg. Har följt Redeye under lång tid och lagt in några kommentarer, men inte någon blogg.

Många av de aktier som jag tror blir bra under 2011 är redan uppmärksammade här; NAUR, Questerre och Blackpearl är några av dem. NAUR är för mig typexemplet på ett bolag med mycket aptitligt förhållande mellan potential och risk.

I korthet så letar jag efter undervärderade bolag som marknaden inte bryr sig om, kanske p.g.a att de är små eller inom en oanalyserad bransch. Kvoten potential/risk ska även vara tilltalande.

Ett bolag som till 100 % passar in på denna beskrivning är Amhult 2. De har varit möjliga att handla i mer än 5 år, men kursen har i princip legat stilla. Nu 2011 tror jag att vi långsiktiga aktieägare får vår belöning.

En bra bild av bolaget får man genom att besöka hemsidan. Här ger jag i korta drag varför jag ligger ganska tungt i Amhult 2:

1. Detaljplanen för Amhult 2-området ska ställas ut under Q1 2011 och vid ett godkännande så kommer byggandet igång.

2. Värderingen; ett skuldfritt bolag med c 10 sek/aktie i likvider/finansiella tillgångar och med ett lågt räknat substansvärde på knappt 40 sek/aktie noterat till under 20 sek. Var hittar man en sådan pärla? Finns knappt noterat.

3. Området där Amhult 2 äger mark är hett och det är redan stort intresse för både bostadsrätterna och den kommersiella delen.

4. Duktig ledning som lugnt och stilla bygger värden utan att ta onödiga risker.

Finns inga risker? Jo, fr.a två: den illikvida handeln och att detaljplanen möter motstånd och i lagakraftvinnandet försenas.

93 % av aktierna sitter hos huvudägarna och en del av återstoden ligger på långsiktiga händer. Detta gör att det är svårt att köpa/sälja aktier utan att påverka kursen.

Jag ser två troliga utvecklingar under 2011: antingen uppvärdering eller uppköp. När detaljplanen väl är klar och bygget framskrider borde de stora drakarna (PEAB; NCC o.s.v) vakna eller så kanske huvudägarna tar in resterande aktier. Den enormt låga värderingen talar för ett uppköp.

En klart realistisk kurs för Amhult 2 är minst den dubbla mot dagens. Mycket talar för att vi når den inom 1-2 år. Tror man på detta så är det nu man ska handla.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?