Post entry

AllTele -Förvärvar och VD tror på fler förvärv!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Förra veckan skrev jag att jag trodde att det skulle komma ett förvärv inom kort. Jag hade inte räknat med att skriva en blogg redan idag igen om just det nya förvärvet. Det nya förvärvet Spinbox är en spelare som satsar på mobiltelefoni på företagsmarknaden. AllTele hade i slutet av januari ca 2300 företagkunder och mer en fördubblar detta i och med uppköpet och når kritisk kundmassa för att uppnå lönsamhet i mobilsatsningen. Spinbox har idag c:a 2 500 företagskunder med nära 20 000 aktiva mobilabonnemang. Spinbox har under de senaste åren uppvisat en stark organisk tillväxt på ca 25 % per år med god lönsamhet. För att få lite mer information om förvärvet kontaktade jag VD Ola Norberg och fick följande svar i kursiv stil på mina frågor:
1.Hur kommer det sig att ni denna gång förvärvar med nyemitterade aktier? Vi ”avser” att betala med en apportemission men formellt har vi ännu inte beslutat detta. En fördel med apportemission är att vi ökar antalet aktier i vår ”free float” samtidigt som vi tillför substans i bolaget som med bred marginal uppväger utspädningen för våra befintliga aktieägare. Som du vet så har vi både låneutrymme och ett starkt kassaflöde som väl skulle täcka denna affär, samtidigt står vi ju inte precis stilla och det finns ett par intressanta affärer som kan bli aktuella i närtid och då är det en styrka att snabbt kunna gå till avslut.

2. I och med att ni har en stark kassaflöde och nytt låneavtal finns det fler förvärv på ingång?Besvaras i punkten ovan!

3. Kommer vi få se en prognosuppdatering efter detta förvärv? Ja, vi kommer att uppdatera prognosen men inte innan vi fullt ut kunnat ta fram de fulla synergieffekterna i nyckeltalen. Omsättningsmässigt är det ju ingen svår matematik att omgående lägga på ca 80 msek på den tidigare prognosen.
4. Läste att vinsten för Spinbox för 2009 var 3 Msek, var det före eller efter skatt och hur ser framtidsutsikterna ut?3 Msek är före skatt men samtidigt kommer vi att kunna tillgodoräkna koncernen stora skatteavdrag då Spinbox historiskt har stora outnyttjade förluster under uppbyggnaden.
5. Spinnbox fokuserar på företagsmarknaden, kommer ni har nytta av deras kompetens och avtal när ni ger er in på mobilabonemangsmarknaden för privatpersoner? Absolut, med Spinbox får vi inte bara ett jättekliv in i SME-segmentet utan också en fulltrimmad ”motor” för paketering av privata mobiltjänster i kombination med våra fasta tjänster både på telefoni och internet. Det vi omgående tillför Spinbox från AllTeles sida är vår kompetens på internet och fast telefoni vilket gör att Spinbox, via återförsäljarna, nu ”inhouse” kan erbjuda SME kompletta läsningar med mycket goda marginaler. Tidigare har man jobbat med tredjepartsprodukter från bl.a. DGC och TDC och där avlöser givetvis AllTele som leverantör omgående dessa leverantörer.
Marknaden har ännu så länge inte värderat upp Alltele efter uppköpet på grund av att priset inte angivits. Jag tror att priset är mycket tilltalande. Dels eftersom det är Spinbox som tagit kontakt med Alltele och jag tror även att Alltele lyckats bevisa att de är lågt värderade. Målkursen på 30 kr kvarstår men kan justeras när vi får en prognosuppdatering från AllTele.
Lycka till!
Länk:
http://www.alltele.se/om/press/pressmeddelanden/p481117/alltele-kickstartar-mobilverksamheten---forvarvar-spinbox

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?