Post entry

MK väljer rätt aktie - igen! Carnegie

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Signaturen MK gjorde det oväntade två köp under eftermiddagen igår lagde grunden för en kraftigt uppgång i portföljen idag. Därmed befäster han på ett tydligt sätt sin ledande placering i portföljtävlingen.

Carnegie är en fullträff. Mer än femtio procents kursuppgång på en dag!

Kilsta metall lyfter med 17 procent.

Båda aktierna inköptes vid femtontiden igår, strax före den amerikanska börsöppningen. Amerika kom som bekant att stiga kraftigt med över tio procent i slutspurten, strax innan stängning. Aktierna ovan tycks dock ha stigit av helt andra orsaker.

Möjligen kan en helsidesartikel i Dagens Industri ha bidragit till att förtroendet för det hårt pressade Carnegie återkommit. Där berättas ingående om skälen till att Riksbanken väljer att rädda Carnegie. De lånar knappast ut 5 miljarder till en mäklarfirma, om inte speciella skäl föreligger. (s29)

Mk har därmed ryckt ifrån, jämfört med igår. Och det kraftigt!

Börshajarna

AnvändareTillgångarUtveckling1.****Mk****613 673,09****+22.73%****2.****Bernardi****580 398,98****+16.08%****3.****Salmagundie****573 912,64****+14.78%****4.****Nasdack****571 118,74****+14.22%****5.****Prima****569 892,10****+13.98%Ny andraplacering intas av Bernardi, som därmed tränger sig före Salmagundie, och Prima. De två sistnämnda låg på en andra respektive tredjeplacering så sent som igår.

Bernardi köpte in sig den 27 Oktober i Carnegie och West Siberian Resourses. Igår kompletterades portföljen med bland annat Svenska Handelsbanken. Det visade sig vara ett lyckkast.

Bernardi är rankad som 771 bland Redeyses registrerade och har i nuläget endast samlat 21 credit poäng. Han har inte ens registrerat en profilsida.

Vi ser med spänning fram emot fortsättningen. De som befinner sig i topp är värda en eloge. Uppenbarligen har de känsla för timing.

-

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?