Post entry

Äldre kvinna nekades sätta in 250 kr kontant på Nordea. Misstänkt för " penningtvätt ".

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Rätt nyligt stod detta på Uppsala Nya Tidnings löpsedel i Uppsala. Det var jag som ringde in nyheten. Brukar inte lägga tid på sånt, men detta övergreppsliknande beteende var ju av rent faschistoida proportioner, så det fick bli ett undantag. Jag skulle själv ta ut kontanter på Nordeas nyaste kontor, på Dragarbrunnsgatan i Uppsala. Många satt och väntade, och blev tyvärr en uppenbart häpen publik till det spektakel som kom att utspela sig.

En kvinna i 60 årsåldern med rulator tog sig mödosamt fram till disken. Jag såg hennes försäkringskassebrev i ena handen. Hör sedan den unga kvinnliga Nordea anställda starta uppsträckningen om att de "250 kr som skulle sättas in måste verifieras till sitt ursprung ". I den stilen höll det på, och tonläget från Nordea blev allt sämre. Tills rullatorn lämnade lokalen slokörad i oförättat ärende. Jag var perplex, och flera med mig.

Vid kassan frågar jag vad som händer, och svaret sammanhänger med Kalles Farsas blogg. "Penningtvättslagen". 0 tolerans hade man också. Dvs man kan neka folk insättning, som saknar verifikat på ursprung, från 0 kr och upp. Även så hade finanskrisen utlöst denna "försiktighet". Många hade misskött sig "....

Men för F N, sa jag,,,det är ju i första hand en mindre grupp sv n i toppen av finansvärlden, som dränerat sytemet på pengar, och skapat det värsta debaclet sedan andra världskriget, och nu VÄNDER ni tonläget/moraltalet mot de absolut svagaste kunderna......jag var rejält irriterad. Jag såg att hon förstod någonstans att det urartat.

Psykopati kallas det i psykologin, när en person med sådana drag, ständigt vänder spelreglerna till sin fördel, längs resans gång. Moral är helt underordnat...Således ser jag psykopatiska beteenden/resonemang, komma ut ur finansvärlden ( i ett generaliserat resonemang) i detta sammanhang. Inte första gången. Men "förklaringen" om finanskrisen , understryker att psykopati är obotligt. En större förändring kommer aldrig att ske. Självinsikten är 0.

Jag kände mig disillusionerad när jag gick därifrån. Vi har en Amerikanisering i detta nu, i Sverige, som är överstyr. Pengar är det totalt centrala. Maktens uppträdande accentueras till det sämre. Medborgarna sugs in i köttkvarnen, och snabbt så börjar snart nog alla att bete sig illa mot varandra. 100 kr räcker gott som utlösande faktor.

UNT tog som sagt detta till löpet och deras analys finns i länken nedan. Den nya penningtvättslagen medger tolkning. Man behöver INTE dra slipstenen som Nordea. Inte i närheten.Men ngn skall ju förvisso alltid ta priset som den största id t-aktören på marknaden, när de gracerna skall fördelas i respektive chattering.

Jag är nu "oroad" över min egen kommande födelsedag. Hur skall jag hantera den lilla kontant present jag får varje är av min mormor, ifall jag sedan vill sätta in pengarna på mitt Nordea kontor ??. Behöver mormor och jag upprätta avtal efter födelsedagsfestiviteterna ?. Behöver advokat vidimera mötet ?. Räcker det med 1 advokat ? Kanske tar advokatkostnaden helt enkelt då ut presentens värde ?!. Kanske lika bra i så fall. Då finns det ju inga pengar kvar att bråka om.

// Vart är vi på väg ??

( rättstavar sen, om jag hinner)

http://www2.unt.se/pages/1,1826,MC=3-AV_ID=946172,00.html?from=nyDygn

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?