Post entry

Aktieanalyser

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag har hållit på med aktier i snart 25 år på mer eller mindre hobbybasis. Jag har nog gjort de flesta fel som går att göra när det gäller aktieinvesteringar, men detta har varit läraktigt och jag har gör idag mina investeringar baserat på mina egna slutsatser kring framtidsmöjligheter för de företag jag väljer att titta på.

Jag läser gärna analyser från både proffs och även från amatörer (vilka förvånansvärt ofta framstår som mer kompetenta än vissa proffs). Jag läser både positiva och negativa analyser. Jag är inte rädd för att prata med företagsledningarna och ställa frågor.

Det roliga är att när jag gör dessa analyser stöter man på många personer (på våra aktiesajter) som inte vill annat än att övertyga en om hur rätt just de har och hur fel de andra har. Man kastar ur sig siffror, påstående, rykte och annat, men snart nog inser man att en ”sanning” på en sajt kan ha uppkommit genom att tillräckligt många har uttryckt den.

När man väl börjar ifrågasätta påståendena eller fakta så är det ingen som klarar av att förklara eftersom man egentligen bara hört detta som ett ”mantra” från andra utan att ifrågasätta.

Detta var en lärdom jag drog för flera år sedan och har efter detta alltid gjort mina egna analyser där jag tagit relevant information från flera källor, verifierat i den mån det går, för att sedan bilda mig en uppfattning om ett företag har en framtid eller inte, samt när det kan vara rätt att hoppa på ett tåg.

Jag har privat haft en hektisk tid och inte hunnit göra lika mycket analyser som förr (3-4 år sedan) men känner att jag trots allt vill försöka komma igång igen, då jag hittar intressanta företag.

Det jag märkt på senare år är att klimatet på våra sajter har blivit tuffare. Folk idiotförklarar varandra oftare och folk överdriver som aldrig förr. Det är svårt att föra en diskussion på rätt nivå då många trådar tenderar att ”flippa ut”, men jag tänkte ändock försöka göra nya analyser.

Till sist vill jag bara säga hej till alla Er gamla som känner igen min signatur och likaväl hej till alla Er andra som inte har en aning om vem jag är.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?