Post entry

Vårstädning i portföljen.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Dags möblera om.

Det har varit en väldigt trevlig månad för min portfölj, större risker men har tagit in hela min förlust i Petrogrand och Northland. Frågan är vad jag gjorde i Northland överhuvudtaget då jag inte har en susning om gruvor, 30 tusen kronor kostande den lektionen, gick in 3 dagar innan raset...

Norse Energy + 98%

Som alla vet så beror Norse Energys framtida kurs på vad New York beslutar om angående fracking. Department of Health ska komma ut med rekommendationer till SGEIS gällande hälsoaspekter, a feew weeks har varat i över en månad nu så vi får hoppas på ett uttalande från Shah inom kort. Finasieringen säkrad för Norse, skall godkännas av Chapter 11 domstolen först och ett villkor med att börja sälja av tillgånger inom 60 dagar. Detta ger givietvis flera triggers framöver även om SGEIS inte skulle publiceras.

Rykten har börjat komma upp på forumen ang att Shell besökt Norse i Oslo, personer med anknytning till Shell har slutat osv. JV med Shell kanske? Bör vara hyfsat attraktivt för båda parter att göra en deal. Men bara rykten och man får välja själv hur mycket vikt man sätter vid dem.

Från New York är det tyst, den konspiratoriska har väl snappat upp att budget omröstningen är flyttad till Torsdag...och som vi vid detta laget vet är det onsdagar DEC lägger upp nya publikationer på sin hemsida.

Africa Oil + 3,5%

Dubblade mitt innehav förra veckan i AOI och fick ner mitt GAV, ibland har man tur att DI sätter tusen kronor på AOI i börs SM.. ;)

Aktiemarknaden är kortsiktig, detta är väl Africa oil ett utmärkt exempel på. Från att vara den bästa aktien 2012 med över 300% uppgång och Keith Hill beskriv som ett helgon till vad många tycker blev ett PP fiasko och "miss" i Twiga. Personligen tycker jag KH gör ett utmärkt jobb och om UBS vill värka ut aktier och sänka PP kursen så har nog inte KH så mycket att sätta imot förutom att göra en PP asap för att undvika ytterligare utspädning.

Min uppfattning är att kursen idag motsvarar hittad olja. Man upprepar inte sina mantran om att Ngamia är 200 miljoner fat plus om man inte har lite på fötterna. Flöden från Ngamia och ytterligare en brunn kommer nog justera upp 3:e part betydligt. Twiga, hade Twiga kommit innan Ngamia så hade vi troligen inte varit på 45 kronor idagsläget...

Sabisa, KH trycker på att detta är en viktigt brunn för företaget, Tullow säger det är en viktigt brunn för företaget. Jag hade aldrig uttalat mig på detta viset om jag inte var väldigt säker på träff, att om vi träffar här så dubblas värdet på företaget osv. För mycket positiva uttalanden sätter ribban högre...och något som KH borde lärt sig vid detta tillfället är att man ska nog sätta ribban så pass högt så man klarar hoppa över den....

Ni som inte är insatta i AOI kan lite enkelt förklara det som följande. Man har borrat 3 brunnar 2 har träff, 1 inväntar vi resultat. Ngamia och Twiga har båda träffat kommersiell olja...detta var längst i söder på ett område lika stort som Nordsjön. Nu ska vi borra längst i norr...dvs om man träffar 3/3 och har två träffar i söder och 1 i norr....vad tror ni händer med dem 100 leadsen mellan...jo de blir avriskade...och det finns bara en väg kursen kan gå.

Ginger Oil -3%

Liten aktivitet i aktien, preferens aktier ska täcknas mm. När allt är klart i slutet av Mars ska företaget presentera sitt nya projekt vilket ska bli spännande att se va de har tänkt sig. Horst fältet kommer bjuda på kassaflödet och de kan förhoppningsvis expandera vidare utan ekonomisk risk för aktie ägare.

Såld: Shelton Petroleum + 120%.

Varför? Jag är en glad amatör och när kursen går över riktkursen gjorda av experter så börjar jag dra öronen åt mig. Avvaktar och se var kursen tar vägen. En torrborrning i kombination med utebliven gassatsning kommer ge kursen ett dyk ner. Som jämnförelse kan man kolla på nuvarande JV gjorda i Svarta havet...ca 10 miljarder us dollar i ett JV Shelton har väl 250 miljoner sek i börsvärde. Fortsatt positv till företaget men jag hoppar av och avvaktar på grund av remiums riktkurs. Pengarna gick in i Questerre, se nedan.

Questerre Energy Corp. - 4%

Börsvärde idag på ca 1,3 miljarder Nok. Kom ihåg denna siffran.

Norse Energy fick mig att få upp ögonen för ett nytt spännande bolag med lite olika projekt igång, triggers i närtid och majors som har uppvaktat dem med stora summor pengar och sist men inte minst, riktkurser över nuvarande börskurs... ;) Kan väl liknas vid ett Norse men med lite andra inriktningar som de kan fokusera på under tiden Quebec tänker klart, mer om det senare.

http://www.questerre.com/assets/files/130116_QEC_Presentation.pdf

http://www.aktiespararna.se/artikelarkiv/analyser/2012/september/pareto-ohman-ser-kraftig-uppsida-i-questerre/

http://www.hegnar.no/analyser/article625649.ece

Questerre som sagt flera olika projekt igång, oil shale och shale oil/gas.

Hur som helst så har Total valt att gå in med pengar i deras oil shale projekt. De står för 80% av kostnaderna upp till 400 miljoner dollar för 50% i projektet. De beräknar att detta kommer ha bättre lönsamhet än oljesand som ex Black pearl håller på med. Så om man nu som lekman räknar på vad Total tycker bara detta projektet är värt så borde 80% av 400 miljoner dvs 320 miljoner dollar för 50% vara ett ok värde? Vilket skulle bara här ge ett värde i företaget på 1,7 miljarder Nok. Men det är JV och alla kanske inte tänker som jag.

Montnay,

Shale oil med resurser på upp till 540 miljoner Boe net till Questerre...

540 *2 dollar(Vad statoil köpte boes för i PA) ca en miljard USD... närmare 5 miljarder Nok. För Motnay...

Quebec, St lawrence lowlands.

Quebec har likt New york förbjudit fracking, i väntan på en miljöprövning. New York kommer troligen med sin inom kort medans Quebec har sagt andra halvan av 2013. Questerre sitter på ca 730 miljoner boe i Utica...om vi bara sätter 1 dollar per boe så blir även detta 730 miljoner dollar.

Detta är för outvecklade fält...har man bevisat boe och fått ett fint p1 framför så kan man troligen få 10 dollar/boe. Och skiffer gas har 90-95% träff i sina borrningar...

http://www.questerre.com

Ni får lägga ihop själva men detta är ett solklart köp. Inväntar testresultat från Montnay och årsredovisning inom kort. Bra med triggers även här.

Får vi se om jag gjort rätt!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?