Post entry

Africa Oil blir spännande igen? Shamaran har det svårt.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tillväxt och nya brunnar VS Politik och krig

Att Afrika har bra tillväxt är väl ingen nyhet direkt.

http://www.dn.se/ekonomi/afrikas-tid-ar-har/

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/snabbaste-tillvaxten-finns-i-afrika_7347204.svd

http://www.aktiespararna.se/artiklar/Reportage/Afrika---framtidens-tillvaxtmaskin/

Det finns en hel del artiklar om det. Men Afrika har också krig krig och åter krig. I Somalia finns fortfarande Piraterna som ligger och stör. Detta för att ta ett exempel. Det har Lundinarna märkt och börjar mer och mer koncentrera sig på Kenya där det kanske inte är lika farligt. Frågan är vad som händer. För inte så länge sedan ville Carl Bildt skicka trupper till centralafrika. Kriget mellan Nord och Sydsudan påverkar också en hel del säkerligen.

Kenya verkar vara lugnt för tillfället men vad som händer vet jag ej och jag tycker inte att man skall chansa för mycket.

Africa Oil har ibland jämfört med Tanganyika Oil. I Tanganyika Oil fallet var läget annorlunda. Mycket av oljan var även från Syrien. Syrien var ett bra land på den tiden och dessutom var det tur att kina just då började med att öka sina oljereserver.

Idag är det både kaos där och det har varit kaos i Irak och Shamaran har det svårt.

Visst den där nyheten som kom med 20 nya brunnar är positiv men det blir nog inget rally innan vi får se hur det är med flödet i brunnarna.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?