Post entry

Aerowash – GW Persson går in som ägare, nästa S2Medical?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag den 21-dec fick vi reda på att Aerowash gör en offensiv riktad emission till diverse utvalda investerare på ca 9,8 MSEK (17 SEK). En av investerarna är inte mindre än folkkära professorn Leif GW Persson. Annars investerar professorn oftast i nynoterade bolag verksamma inom läkemedel och kommunikationsteknologi. Nu väljer han även att gå in i tvättrobot-tillverkaren Aerowash som väntas revolutionera flygbranschen, vilket är ytterst anmärkningsvärt.

Aerowash har utvecklat en tvättrobot för flygindustrin. Med den senaste tekniken ligger Aerowash i framkant mot sin enda konkurrent Aviator Group vars teknik som både är äldre och mindre avancerad än Aerowash tvättrobot AW-12. Branschen står inför ett paradigmskifte då merparten av flygbolagens flygplan fortfarande 2018 tvättas manuellt. Påtryckningar om effektivisering inom flygbranschen är stor till följd av den ökade tillväxten inom branschen. Flygbolagen förlora stora summor när flygplanen står stilla på marken. AW-12 reducerar ställtider med fem till sex timmar samt ökar säkerheten för de som utför arbetet avsevärt. Även antal mantimmar minskar betydligt med så mycket som mellan 22-33 timmar beroende på flygplansstorlek och modell.

Aerowash har i år ingått ett avtal med världens största flygplanstillverkare Airbus som lagt in AW 12 (tvättroboten) i sina underhålls- verktygs och utrustningmanualer. AW 12 är nu godkänd för samtliga Airbus-modeller och kommer att ingå i dess manualer framöver. För ett litet bolag som Aerowash måste samarbetet med Airbus betraktas som en rejäl kvalitetsstämpel och framöver stärka bolagets ställning inför upphandlingar och avtal.

Expansion i Nordamerika, Europa, Mellanöstern och Asien.

Bolaget har nu siktet inställt på expandera runt om i världen. I slutet av november fick Aerowash en order på fem stycken tvättrobotar (14,6 MSEK) av sin Amerikanska distributör U.S Aviation Services. Tidigare har även Air Canada köpt tre stycken robotar och varit mycket nöjda. U.S Aviation Services är ett servicebolag som har samarbeten med ett sju större amerikanska flygbolag inklusive Delta och United. Bolaget har 850 anställa på tolv olika platser i USA. Bolaget utför tjänster på över 300 flyg per dag. Möjlighet till flera ordrar bör därför vara mycket goda. Dessutom har även ett tilläggsavtal med U.S Aviation Services nyligen presenterats för Syd- Centralamerika.

”Lyckade demonstrationer av AW12 för ett antal amerikanska slutanvändare har ökat intresset bland dessa kunder. Vi kan nu se att den marknadsbearbetningen börjar ge resultat. Den amerikanska marknaden har en fantastisk potential och innefattar både en civil och militär del. Jag ser fram emot ett långvarigt samarbete med U.S. Aviation Services." säger vd Niklas Adler.

Även den europeiska marknaden ser lovande ut, enligt Aerowash. Bolaget har tidigare kommunicerat att de ska genomföra demonstrationer under hösten med några av de största europeiska flyg- och servicebolagen. Något som också kan resultera till fler ordrar kommande tiden.

Dessutom väntar fortfarande Aerowash besked från en större upphandling i Asien, samtidigt som diskussioner har inletts med en potentiell partner för Australien och Nya Zeeland.

Det är mycket på gång inom bolaget förtillfället och med nytt säkrat kapital kan den offensiva expansionen fortsätta. IPO kursen för nästan 2 år sedan var 20 SEK och motsvarade ett börsvärde på ca 44,5 SEK. Därefter har utspädning skett och börsvärdet uppgår nu i skrivande stund ca 95 MSEK (22 kr), vilket inte uppfattas speciellt högt sett till vad bolaget levererat och vad som kan tänkas ske framöver. En utspädning på ca 12 procent kommer ske när emissionen är registrerad.

S2Medical i repris?

För ca tre veckor sedan var Leif GW Persson en av investerarna i ”succe bolaget” S2Medical som gick till börsen med deras revolutionerande cellulosabarerade material för läkning av svåra brännskador och kroniska sår. S2Medical rusade hela 203 procent som högst från noteringskursen på 14,50 SEK. Även om S2Medical och Aerowash är två helt skilda bolag finns det ändå många gemensamma nämnare:

  • Bolagen är ”små” bolag med begränsat antal aktier tillgängliga på marknaden.
  • Bolagen har en färdigutvecklad produkt för en global marknad med en försäljning igång.
  • Bolagen står inför stor internationell expansion.
  • Båda bolagen är unika inom sitt område och har en produkt som kan revolutionera en hel bransch.
  • Båda bolagen har en hög marginal på sina produkter och kan därmed bli rejält vinstdrivande med tiden.

Framtidsutsikterna ser goda ut för Aerowash och uppmärksamheten kring bolaget lär nu öka när GW Persson också valt att kliva på. Kan vi se en liknande utveckling i Aerowash som i S2Medical? Möjligheterna finns helt klart i alla fall.

Disclaimer:

Äger själv aktier i Aerowash. Aktier medför alltid en risk och alla beslut sker på eget ansvar. Det finns alltid en risk att du inte får tillbaka det pengar du investerat i aktier. Gör alltid din egen analys och research.

https://aerowash.com

https://www.avanza.se/placera/telegram/2018/10/22/aerowash-aerowash-far-godkannande-av-airbus-for-tvattrobot.html

https://www.avanza.se/placera/telegram/2018/07/06/aerowash-aerowash-uppdaterar-kring-marknadsutvecklingen.html 

https://news.cision.com/se/aerowash/r/statusuppdatering-aerowash-ab--publ-,c2570567 

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2018/12/21/aerowash-beslut-om-riktad-nyemission-fattat.html

https://www.avanza.se/placera/telegram/2018/11/30/aerowash-aerowash-okar-omsattning-siktar-pa-expansion-i-europa-mellanostern-och-asien.html

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2018/12/10/aerowash-aerowash-utokar-samarbetsomradet-med-u-s-aviation-services-till-syd-och-centralamerika.html

https://www.avanza.se/placera/telegram/2018/11/30/aerowash-aerowash-far-genombrottsorder-i-usa-vard-146-miljoner-kronor.html

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?