Post entry

Aerocrine POWER trading

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Aerocrine har rusat från 1,40 till 2,09 på två handels dagar. Framförallt på Fredag. Varför den stiger är uppenbart. Men när det storköps finns det gott om olika spekulationer till orsaken. Med de enorma insiderköpen av lednings personer som inte insider handlat särskilt mycket förrut. Fyra internationella bankers kraftiga köp ända till stängningsdags. Då är det mycket sannolikt något positivt på G. Under denna period ges sällsynt bra tillfällen för lite hederlig köp & sälj.

Aero började stiga från sin sidledes kurs på 1,40 några timmar efter en försäljningsnyhet om Japan kom.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2015/04/22/aerocrine-aerocrine-startar-forsaljningen-av-niox-vero-i-japan.html

""Aerocrine har haft ett utmärkt samarbete med Panasonic Healthcare i den gemensama utvecklingen och tillverkningen av NIOX VERO®. Detta är den första produkten baserad på samarbetet som nu lanseras på Panasonic Health hemmamarknad och vi är glada över att få direkt feedback från de japanska läkarna som deltog vid eventet ", säger Mats Carlson, vice VD på Aerocrine. "

Tidigare har det skett rätt märkvärdiga insiderköp. Det är viktigt att notera dessa skett i god tid inom ramen före starkt kursdrivande nyheter. Ungefär 50 dagar sedan. Innan ägde denna trio tusentalet aktier eller inga alls. Plötsligt fick denna skara för sig att öka sitt ägande enormt kraftigt.

https://www.avanza.se/placera/telegram/2015/03/09/aerocrine-styrelseledamot-har-kopt-100-000-aktier-oms.html https://www.avanza.se/placera/telegram/2015/03/10/aerocrine-finanschef-har-kopt-nastan-17-mln-aktier.html https://www.avanza.se/placera/telegram/2015/03/12/aerocrine-dennis-kane-har-kopt-155-mln-aktier.html

Ägandet i Aerocrine är Investor och Novo som äger 50% av alla aktier.

http://news.cision.com/se/aerocrine/r/uppdaterad-agarstruktur-efter-avslutad-nyemission,c9735448

I Torsdags steg Aero vid 14-15 tiden när HBC började smygköpa rätt stora mängder. Kursen skuttade iväg då 10 öre ungefär. Från öppningen på fredag köpte en aktör via MLI 2,5 miljoner aktier på sälj nivå och väldigt aggressivt köpande som höjde kursen successivt. Efter MLI började MSI storköpa och plockade hem totalt ca 2,5 miljoner aktier. När trejdare och andra aktörer såg vad som var på G började återköp från SHB, ENS mfl. Så höll det på tills kursen började rusa igen. Vid 1,90 började MSI fortsatte köpa. Någon halvtimme innan stängningen på fre kom Timber Hill TMB och på dagshögsta nästan plockade in 2,2 miljoner aktier på väldigt kort tid. HBC och CSB har också stadigt köpt hela dagen.

De som sålt har varit vanliga sparare som inte fattat verkar det som vad som är på gång. Flera av de som sålt billigt och säkrat sin vinst har troligen återköpt igen.

Innan Aerocrines nyemission tackade bolaget nej till ett bud.

"

AEROCRINE DISKUSSIONER OM BUD PÅ BOLAGET HAR AVBRUTITS (Direkt) 2014-12-12 08:05 STOCKHOLM (Direkt) Aerocrine har under de senaste veckorna uppvaktats av en aktör som visat intresse för att lägga ett bud på bolaget.

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Aerocrine har mottagit "ett icke bindande indikativt intresse för bolaget", heter det. Men diskussionerna har avbrutits.

"Styrelsen för Aerocrine har genomfört en noggrann genomgång av bolagets finansiella ställning och har, efter rådgivning från bolagets legala och finansiella rådgivare, kommit till slutsatsen att bolaget under den kommande perioden helt måste fokusera på den offentliggjorda finansieringen", skriver Aerocrine. "

https://www.avanza.se/placera/telegram/2014/12/12/aerocrine-diskussioner-om-bud-pa-bolaget-har-avbrutits.html

Vad som kommer komma härnäst i Aerocrine på måndag morgon är höljt i dunkel. Endast med en spåkula likt Harry Potters kan man gissa någorlunda säkert.

Men det finns vissa alternativ. Att fem olika aktörer via mestadels investmentbanker och amerikanska Storbanker går in och storköper nästan samtidigt är inget sammanträffande. Troligen har det skett någon form av läcka eller följa John effekt. Läckan borde handla om något positivt eftersom det var viktigt för storhandlarna att komma in snabbt och dyrare. Det gör troligen att vi får höra något från bolaget snart. Troligtvis på Måndag morgon kl 0800-0900. Om inte lär en konsolidering komma. Om inte storbankerna fortsätter köpa vilket är sannolikt. Ett handelsstopp kan komma med ett PM som följt isåfall.

Nyheter som kan komma är möjligen ett bud på bolaget. Större läkemedelsbolag har gjort en del större förvärv senaste tiden. Aerocrine är ett läkemedelsteknik bolag. Med världsledande diagnos verktyg astma för daglig kolltroll. De har starka patent och snart en världsomfattande etablering. Försäljningen ökar en del och nästa rapport finns stora förväntningar på. Därför kan ett bud vara möjligt. Speciellt eftersom Aerocrine tackade nej till ett bud tidigare förra året.

Andra nyheter kan vara stora samarbetsavtal eller enorma orders. Man kan spekulera om mycket. Personligen tror jag på bud när man ser till handeln och insiderköpen. Men inte säkert. Något positivt är det troligtvis.

Om dessa storköpare plötsligt stordumpar bör man däremot vara försiktig. Då är det en super avancerad P&D. Men sett till insider köper och att fem olika aktörer köpt efter varandra är det mycket osannolikt.

För de som gillar trading. Kommer det framöver finnas utmärkta tillfällen för kraftiga köp och sälj möjligheter. Jag tror att aero kan bjuda på en del större kurssvängningar framöver. Eller så dundrar det på. Ett bud kommer troligtvis göra att kursen höjs till himlen.

Under Aeros nyemission iår gick kursen Jojo upp och ned åtskilliga tiotals procent. Nu är det på allvar och stängningscallen i fredags var enorm. Slutsiffrorna var som högst 2,18. Men småspararna plockade hem vinst och stängningen blev 2,09

På måndag väntar en dag som kan bli väldigt lukrativ för befintliga aktieägare som köpt billigare. För de som haft aktien och funderar på återköp eller vill köpa. På mån kan några riktigt stora kursrörelser ge bra avkastning. Omsättningen kommer vara hög och sällsynt fina trejding möjligheter ges.

Det finns möjligheter för duktiga investerare att tjäna stora mängder pengar på kort tid troligtvis framöver! En kraftig investering kan bli ännu större.

"Follow the big money"

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?