Post entry

Aerocrine: Lunch hos ABG

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag närvarade vid en lunchpresentation hos ABG idag. En kortfattad sammanfattning förljer nedan;

- Aerocrine är uppenbart väldigt nöjda med distributionsavtalet med Stallergenes, som kommunicerades för ett par dagar sedan. Förutom att de får 60 säljare "gratis" så ger det access till Key Opinion Leaders i de länder där Stallergenes är starka, såsom Frankrike och Italien mfl. Detta kommer hjälpa Aerocrine att pressa fram guidelines och reimbursement i Europa. Avtalet är också mer uppstyrt än det gamla avtalet med Phadia, vilket gör att Stallergenes måste jobba hårdare med att sälja produkten.

- En stor studie har nyligen sammanställts i USA som visar 30% kostnadsbesparingar för sjukvården om man använder FENO. Detta är ett välidgt kraftfullt argument för Aerocrine i marknadsföring mot både läkare och försäkringsbolag.

- Reimbursement coverage i USA fortsätter ticka uppåt och Aerocrine har nära kontakt med 3 av de 10 största försäkingsbolagen för att försöka förmå dem att ändra sin policy. Flera positiva belsut kan komma under hösten. Hittills har 4 av de 10 största försäkringsbolagen börjat betala för FENO.

- Tre tyska institutioner har köpt aktier i Aerocrine under året, sedan bolaget varit på roadshow i Frankfurt. Detta visar att caset sprider sig även bland utländska investerare.

- Bolaget ser ingen anledning att inte kunna uppnå ABGs prognos om att nå break-even någon gång under 2014, givet nuvarande prioriteringar.

- Lunchen var välbesökt med 8-10 institutionella investerare, varav flera från Sveriges största pensions- och fondförvaltare. Jag som har varit på säkert 10 presentationer med Aerocrine kan tydligt se ett stigande intresse för bolaget.

Sammanfattningsvis bekräftar detta min tes att det stora lyftet för Aerocrines försäljning vara har börjat.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?