Post entry

Aerocrine : ATH

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Väldigt lite hurrarop på chattforumen över det faktum att Aerocrine sätter en ny ATH idag. Har alla sålt eller?

Är hemma idag och ser inte den exakta siffran men gissar att aktien är upp 80% sedan årsskiftet. Inte illa på en börs som stundom präglas av stark oro för eurozonen. Skulle även vilja passa på att skicka en känga till de gamla baissarna (de vet vilka de är, jag behöver inte upprepa deras nick), som gång efter annan har spytt galla över Aerocrine och mina inlägg. Jag har gjort mer än 200% på de första aktierna jag köpte runt 5 kronor och är inte minsta intresserad av att sälja. Så mycket för era Pump&Dump-anklagelser.

Så till ABGs analys. Det är faktiskt väldigt entusiastiskt skriven. ABG kallar återigen Aerocrine för ett av de mest intressanta bolagen i den nordiska medtechsektorn. Alla tecken tyder på att Aerocrine håller på att bygga det nästa stora medtechbolaget enligt ABG och jag kan bara instämma.

ABG höjer idag sina försäljningsestimat för 2013 med 5% och för 2014 med 10%. Riktkursen baseras på 12x vinsten för 2016, diskonterad tillbaka till idag. Äntligen någon som fattar hur man värderar Aerocrine. Jag blir så trött på alla som kraxar om de ökande förlusterna. Tror ni verkligen att "det bara blev så" eller kan det vara så att Scott tillsammans med Novo, Investor, Healthcap etc faktiskt har dragit upp en strategi som medför ökande förluster på kort sikt?

ABG pratar om en dryg miljard i försäljning 2016 men påpekar samtidigt att potentialen är långt mycket större än så. I ett "blue-sky scenario" där FENO dels används flitigt inom astma i klinik, dels i hemmet och dels även inom andra sjukdomsområden såsom KOL är marknadspotentialen 5 miljarder dollar, eller knappt 35 miljarder kronor.

Så riktkursen på 20 ska väl snarast ses som väldigt försiktigt satt, givet att Aerocrine fortsätter att växa så det knakar. Min egen riktkurs på 2 års sikt är 40 kronor.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?