Post entry

Är tiden för explosiva utbrott i Sintercast över? (uppdaterad)

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

De tre senaste åren har aktiekursen för SinterCast varit en gråmulen historia och det finns de som tror att tiden för explosiva utbrott är över och aktien gått från att vara en tillväxtaktie till att vara en aktie med hög direktavkastning. Jag delar inte denna åsikt.

  • Explosiva kursutbrott bedömer jag kan komma
  • dels för denna fina affärsmodellen som nu gör att 10% bruttovinstökning ger nästan 25% vinstökning,
  • dels att en våg av ny tillväxt skulle göra att aktien åter skulle kunna värderas som en tillväxtaktie med vinstmultiplar som är klart högre än dagens.

I vilka SinterCast gjuterier är det då som kan trigga tillväxt närmaste nio månaderna?

1.      Tupy Brasilien: Har fått ordern att gjuta Ford F150 3l dieseln. För att den skall hinna komma i bilhallarna i april 2018 så måste man börja gjuta under kvartal 4 i år.

2.      Tupy México: Nytt högvolymprojekt för gjutlinje 4 vad gäller ” passenger vehicle engine block” Förproduktion före årsskiftet.

3.      Teksid Brasilien: Scania har sin ena motorfabrik i Brasilien och enligt automotiveworld.com.br så kommer Scania lansera två CGI motorer med tillverkningsstart i febr 2018. Teksid har hittills varit leverantör av motorblock till Scania i Brasilien och Teksid har investerade förra året för att kunna köra CGI.

4.      Teksid México: Nytt projekt för ”industial power intensified preproduction kring årsskiftet

5.      Halberg Guss: Enligt automotivelogistics har Yusen fått ett stort kontrakt att skeppa motorblock från Halberg i Tyskland till Moraine i USA. Halberg Guss är pionjärer inom CGI och GM lägger ner gjutningen av järnblock i Defiance nästa halvårsskifte. Om det är frågan om DMAX 6.6 l som tillverkas i Moraine är takten 750 motorer om dagen. Varje block är väger 140-150 kg. 

Punkt 1-4 räcker som jag ser räknar till en 50% vinstuppgång från dagens nivå.

Punkt 5 klarar även den av att fixa den 50% vinst uppgång från dagens nivå

På sintercasts hemsida finns det en färsk intervju med VD Steve Dawson för den som vill se vad han säger om den närmaste framtiden

Jag äger aktier i Sintercast men dessa är inte till salu vid dagens kursnivåer

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?