Post entry

Advenica & Clavister: Fonden HACK inom cybersäkerhet går enormt bra!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Den Nasdaq noterade Fonden HACK som replikerar utvecklingen i de företag som arbetar med IT säkerhet gör rekord under juni 2015. Mycket intressant artikel från ETF bloggen. Fonden gör ALL TIME HIGH mitt i Wall Street. Massa intressant info finns om Cybersäkerhetsmarknaden framöver.

-

http://www.blogg.etfsverige.se/borsen/fond-for-cybersakerhet-ar-glodhet-nu

Fond för cybersäkerhet är glödhet nu

PureFunds ISE Cyber Security ETF (NYSEArca: HACK), den börshandlade fond som replikerar utvecklingen av de företag som arbetar med IT-säkerhet steg under onsdagen kraftigt och med en volym som var sex gånger den normala. I samband med detta noterade HACK en all-time-high. Flera tekniska analytiker anser att detta betyder att HACK kan stå inför ett tekniskt utbrott. Tittar vi närmare i diagrammet så finns det en hel del som talar för HACK ur ett tekniskt perspektiv. HACKavslutade i torsdags handeln 12,3 procent över sitt 200-dagars glidande medeltal, och 5,6 procent över sitt 50-dagars glidande medelvärde. HACK har dessutom noterat en serie högre toppar. Dessutom var omsättningen rekordhög denna vecka, det omsattes mer andelar i HACK under en och samma dag än vad det annars gör på en hel vecka. Detta tyder på ett stort intresse för IT-säkerhetssektorn. Den kraftiga omsättningen är en påminnelse om det hot som cyberattacker utgör och det proaktiva behovet av att möta efterfrågan för att skydda sig mot dessa attacker.

Utöver tekniska faktorer så finns det en rad positiva, grundläggande faktorer som talar för en fortsatt uppgång i denna börshandlade fond. I veckan publicerades statistik från Storbritannien som tyder på att kostnaderna för att hantera online-dataintrång har mer än fördubblats under det senaste tolv månaderna. Den genomsnittliga kostnaden för ett allvarligt on-linebrott hos de stora företagen ligger nu på 2 240 000 USD, en ökning från cirka 921 000 USD förra året.

I USA ansöker Vita Huset om 5,5 miljarder dollar i budget för att hantera kostnaderna för cybersäkerhet under räkenskapsåret 2016, men detta skrapar inte ens på ytan för branschens förväntade tillväxt. Den börshandlade fonden HACK och dess 31 olika innehav befinner sig just nu i centrum för denna tillväxt. Enligt 2015 Piper Jaffray CIO Survey är kostnaderna för IT-säkerhet den högsta prioriteten för IT-cheferna, precis som det var under 2014. 75 procent av de tillfrågade IT-cheferna räknar med att öka kostnaderna för cybersäkerheten under 2015, något som enligt undersökningen visar att branschen bör kunna nå en tvåsiffrig tillväxt i år.

IT-relaterad brottslighet kostar 2 000 miljarder dollar

Enligt analysföretaget Juniper Research kommer IT-relaterad brottslighet att kosta samhället 2 000 miljarder dollar år 2019. Detta tyder på att det finns en fortsatt god efterfrågan för de produkter och tjänster som de 31 företag som ingår i HACK kan erbjuda marknaden.

De ökade utgifter för cybersäkerhet his finansiella tjänsteföretag ses som en välsignelse för företag som FireEye (NasdaqGS: FEYE), Palo Alto Networks (NasdaqGS: PANW) och Japanska Trend Micro. Alla tre är företag vars aktier ingår i HACKs portfölj.

----

Ovanstående blogginlägg som jag kopierar in. Bygger på massa olika källor. Men den visar klart att marknaden för cybersäkerhet är på väg att explodera. En tvåsiffrig tillväxt nämns. Detta betyder oerhört mycket för Advenica och Clavister. Att de väljer att börsnotera sig just för ett år sedan nästan beror på detta. Att deras teknik och kunnande som utvecklat sig i Advenicas fall 16 år sedan bolaget grundades. Kan ge aktieägarna i bolaget en exponentiell utveckling om det lossnar. En orderingång på 100 miljoner hittils i år för Advenica visar detta. Bolaget än fortfarande väldigt undervärderat. Dels sett till potentialen, framtida ordervärdet. Även det nutida. En tredjedel av börsvärdet är ordervärde. Jag är rätt säker att åtminstone Advenica och möjligen Clavister har betydligt mer att ge framöver i uppgång.

Det är mycket intressant info för Advenica och dess aktie. Utvecklingen i denna fond var ATH. Omsättningen var rekordartad. Att denna fonden rusar innebär att många tunga investerare på Wall Street insett att de cybersäkerhetsbolag som lyckas kan bli en kanonaffär!

Detta berör både Advenica och Clavister.

Advenica har en orderingång hittils i år på ca 100 miljoner. Från FMV och okänd svensk myndighet bland annat. Man har även börjat ta in utländska ordrar från nordliga länder.

Clavister tecknade nyss ett licensavtal med en telekom operatör, det är mycket sannolikt en av världens största. Man har också fått ordrar inom cybersäkerhet från Brasilien. Eftersom cybersäkerhetsbolag emellanåt ej kan meddela storleken i ordrar av beställare i vissa fall.

Däremot i Clavisters situation är ordervärdet efter lite mindre research uppskattningsvis ca 260 miljoner. Men lånade ca 40 miljoner istället för att göra en emission. Anledningen var att utbetalningarna från deras kunder sker i efterhand. 2016 kommer Clavister göra en ordentlig vinst. När kassaflödet från telekomordern och Brasilien ordern syns i delårsrapporter.

Det är rimligt att anta en fortsatt stark orderingång sker i båda bolagen.

En riktkurs enligt signaturen Affe Luring på placera angående Advenica är följande.

"Värderar bolaget idag till pe 30 på min prognostiserade vinst 2016 ( 2.5 kr. + - 0.5kr) då får du ett dagsvärde på 75 kr/ aktie Ett troligt uppköpsbud 125 kr( + - 25 kr.)

Om vi ska ta rådande amerikansk värdering för Cybersäkerhets bolag. Varav flera ingår säkert i HACK fonden. Är börsvärdet oftast ca 10 ggr ordervärdet eller mer. Eftersom bruttomarginalen blir så hög i dessa när ordrar sluts. Därför om vi ska applicera amerikans Wall Street värde på Adve och Clave. Är då Adves börsvärde spekulativt 1 miljard och Clavisters ca 2 miljarder. Om orderingången ökar väntar en närmast absurd ökande värderingsmodell för bolagen. I Sverige just nu är det ej så. Men så är fallet i USA.

"

Clavister värderas också väldigt attraktivt för investerare. En riktkurs har ej jag tillräcklig kunskap att ge. Men bolaget är undervärderat!

När det gäller uppköp i båda bolagen. Har Advenica och Clavister mycket lägre värdering jämförrt med liknande bolag i USA. Där de värderas helt annorlunda uppemot 10 ggr försäljningen. Därmed kan uppköps chansen i ADVE och CLAV anses vara betydande. Speciellt när det lossnar i båda bolagen. Båda bolagens konkurrenter har liknande teknik med betydligt högre börsvärden. Man kan se en liknande Öppet Mål situation för den långsiktige investeraren i båda bolagen. Både när det gäller orders, börsvärde och upppköps spekulationer. Om hypen inom Cybersäkerhet fortsätter. Vilket är väldigt sannolikt.

75 kr är alltså motiverat värde baserat på dagens intäkter, omsättning, soliditet och P/E tal. Om man vill lägga till förhoppningar och framtidens möjligheter. Bör man läsa Klarsynts aktieblogg om Advenica. Han ger Advenica viss chans att bli likt Protect Data som steg 4000% under IT-aktierally ibörjan på 2000 talet. Extremt ingående analys. Att investera är inget för kortsiktiga utan det är främst långsiktig investering det kan bli oerhört lönsamt att äga många Advenica aktier.

https://klarsynthetsaktieblogg.wordpress.com/2015/04/22/trendryttare-under-radarn/

Advenica är också väldigt aktiva på Twitter.

https://twitter.com/advenica

https://advenica.com/sv

https://www.clavister.com/

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?