Post entry

FirstNorth A (del 1)

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

addVise – kort om… ...bolagetÄr ett litet bolag som säljer ventilationsutrustning anpassade för laboratorium. Största kunden till bolaget är AstraZeneca, men har under senaste åren fått ett antal nya kunder.

...siffrorna
Tillväxten under de senaste året är dock strax över nollsträcket, även om bolaget presenterat två lite ”större” uppdrag under förstahalvåret 2009. Omsättningen ligger på drygt 30 Mkr per år och vinsten har pendlat mellan plus och minus de senaste åren på ganska låga nivåer.
...första intrycket Ett väldigt litet bolag, som inte direkt visar på någon större potential på sikt. Samtidigt har det varit en hel del förändringar i ledningen, som man borde titta noggrannare på om man är intresserad av bolaget.

...aktien Aktien handlas på nivån runt 8 kronor och värderar bolaget till strax under 10 Mkr. Utvecklingen har visserligen varit följt index ganska bra över tid de senaste tre åren, men sedan noteringen har aktien åkt utförsbacke.

Personligen avvaktar jag, då även om bolaget är lågt värderat i reella tal så känns uppsidan inte allt för stor på kort sikt. Eftersom bolaget är litet så innebär självklart mindre förändringar kraftiga svängningar i aktien upp och ner. Så jag avstå från att forska mer här.

Agellis Group – kort om… _...bolaget_Företaget har en sensor (EMLI) som används av stålverk, totalt har man sålt drygt 100 installationer sedan start 2002.

...siffrorna
Bolagets omsättning har legat under 15Mkr de senaste åren med ett negativt resultat på nästan lika mycket.

...första intrycket Ett av många ”sensorbolag” som inte lyckats komma upp i en tillräcklig försäljning för att nå break-even. Samtidigt har stålverken tagit mycket stryk under finanskrisen och deras investeringsvilja är minimal. Detta gör att jag tro att ett ev. genombrott ligger en bit bort. En nyemission är även nyligen genomförd.

...aktien Utförsbacke sedan introduktionen.

Jag avstå från att titta vidare här.

Allokton – kort om… _...bolaget_Ett fastighetsbolag med både privata och kommersiellafastigheter.

...siffrorna
Bolaget har en skuldsättning strax under 100%, förlusten har skenat och landade på nästan 90 Mkr i förlust under första kvartalet. Historiskt ser det absolut inte lika farligt ut, men långt ifrån bra.

...första intrycket Alldeles för hög skuldsättning, konkurs på väg? Majoritetsägaren, Bernard von der Osten-Sacken, (”Osten”) gör också att man ryckar till en gång, mycket skriverier där.

...aktien Utförsbacke, och väldigt dålig omsättning. Ägarna gick inte med på styrelsens förslag om nyemission.

Varningssignalerna ringer, men kanske kan vara intressant att räkna på ev förlustavdrag, substansvärden osv. Men bolaget lär knappast finnas kvar i samma konstellation om ett år.

AllTele – kort om… _...bolaget_AllTele är en telefon- och Internetoperatör, som vuxit kraftig de senaste åren, organiskt, men även via några strategiska förvärv av kunder.

...siffrorna
Bolaget växte från 40Mkr till 170Mkr mellan 2007 och 2008, vilket även inneburit att resultatet gått från negativt till positivt. Förstakvartalet ligger på en omsättning på drygt 50Mkr och en VPA på 0,22kr.

...första intrycket Bolaget ger ett mycket seriöst intryck och verkar veta vad kunden vill ha, bra förvärv som införlivats på ett bra sett höjer också intrycket av bolaget.

...aktien Utvecklingen har varit bra sedan noteringen, spontant känns aktien högt värderat, men samtidigt har bolaget visat på tillväxt och resultatförbättring. Så en premie är bolaget säkert värt.

Aktien kan mycket väl vara ett bra köp på sikt, men känns som att det finns bättre potential bland anda aktier.

Annehem Fastigheter – kort om… _...bolaget_Bolaget utvecklar och förvaltar fastigheter runt Öresundsområdet.

...siffrorna
Omsättningen ser ut att variera över tid och beror säkert på hur man väljer att realisera fastigheter. Bolaget har även delat ut stora delar av sin kassa och en del projekt ”Victoria Park” till sina aktieägare.

...första intrycket Känns som ett seriöst företag som vet vad de gör, men konjekturen har säkert inneburit ett litet bakslag för alla bolag som utvecklar fastigheter.

...aktien Svårt att säga direkt hur utvecklingen varit, då hänsyn till utdelningar måste tas i beaktning.
Jag känner mig inte fullt insatt i bolaget och potentialen, men aktien kan säkert vara intressant att titta på, men man bör nog ha en bättre förstålelse för fatighetsmarknaden i Öresundsområdet än vad jag har.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?