Post entry

Dessa "kalkonanalyser" ... Nu får det vara nog!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

===================================================================

SHB släppte häromdagen (090224) ytterligare en "kalkonanalys" om Active Biotech ...(!) Denna "kalkonanalys" ger upphov till ett antal kommentarer från min sida, vilket till huvuddel blir en air av parafrasen på den franske författaren Émile Zolas berömda rubrik, "J'accuse”, på svenska "Jag anklagar", i Dreyfusaffären. Men det hela sker i min tappning ... och i ”light” version ...(!)

FÖR DET FÖRSTA ...
... så oroar sig SHB för Active Biotechs kassa. Här får jag på nytt hänvisa till min blogg i ämnet, publicerad per 090217 på Redeye. Detta under rubriken “Active Biotech - framtida finansiering tryggad!". Huvudbudskapet löd, att en långt framskriden solid projektportfölj parat med solida och dedikerade huvudägare, MGA Holding AB och det kapitalstinna maktbolaget Nordstjernan, har ALLTID garanterat samtliga nyemissioner, vilket borgar för att framtida finansiering ALLTID är tryggad, givet goda projektdata. Detta vare sig finansieringen sker via nyemission eller utlicensiering via partnerskapsavtal. Vidare, den framtida finansieringen av respektive läkemedelsprojekt är naturligtvis helt och hållet datadrivet ...(!)

Starka och dedikerade huvudägare utgör således ett ägar- och kvalitetsattribut som INGET annat svenskt biotechföretag kan ståta med!

Källa (klicka):
http://www.redeye.se/aktiebloggen/4263/active-biotech-framtida-finansiering-tryggad
FÖR DET ANDRA ...
... hade SHB-analytikern per 090223 därvid bjudit in Professor Jan Hillert. Denne är ansvarig för MS-centrum på Huddinge-Karolinska. Denna unga professor(!), och ekonomiskt sinnade Jan Hillert, hade som uppgift att elaborera om det framtida MS-landskapet och ytterst konkurrenslandskapet inom MS vad rör nya innovativa terapier ...(!) Detta i sin tur ger upphov till huvudtemat för denna blogg, **nämligen ...

... THE DRUG BUSINESS - A DIRTY BUSINESS ...** Denna Jan Hillert, som är väldigt nära knuten till konkurrerande företag inom MS-området i förhållande till Active Biotech, agerar bland annat konsult (och lobbyist) åt bland annat amerikanska BiogenIdec med flera (se nedan), genom att positivt skriva om eller på annat sätt okritiskt lobba och promota ett visst immunsupressivt preparat.

Detta sker UTAN att tydligt peka på dessa preparats svåra biverkningsprofil, vilka ibland innebär att du som patient har ditt liv (många gånger ovetandes) som insats ...(!)

INGEN "DISCLAIMER" ...(!) En “disclaimer”... om att professor Hillert har nära ekonomiska bindningar till läkemedelsföretag med kraftfullt immunsupressiva MS-läkemedel i pipelinen, eller redan godkända sådana på marknaden, hade SHB och Jan Hillert av en händelse glömt att förtälja eller tydligt offentliggöra för auditoriet ...(!)

Det är väl (ö)känt att denna professor Jan Hillert står i beroendeförhållande till flera konkurrerande företag inom MS-området i förhållande till Active Biotech. Herr Hillert har konsultat för i princip alla läkemedelsföretag som haft ett kraftfullt immunsupressivt läkemedel i pipelinen => se stycket nedan för detaljerad information!

Det hade varit mer än klädsamt och etiskt korrekt att kavla ut detta i samband med Hillerts “appearance” på SHB...(!) Men då hade herr Hillert förlorat i trovärdighet ... eller kanske inte ... då ärlighet, i regel, varar längst (!?)

Fakta i målet är, att Jan Hillert har bindningar eller jävsförhållanden med följande bolag: BiogenIdec, Merck Serono, Schering och Aventis. Från dessa bolag har Jan Hillert erhållit rundhänta ersättningar för konsulttjänster, lobbyism och föreläsningar. Vidare har Jan Hillert erhållit forskningsstöd från från samma företag.

Alla ovan uppräknade företag har för övrigt bara lanserat kraftfullt immunsupressiva preparat, med åtföljande tuffa biverkningsprofiler...(!) Ersättningar från dessa bolag trillar sannolikt in i det av Jan Hillert kontrollerade MedHill AB, med postadress i fashionabla Djursholm ...(!)

UPPDRAG GRANSKNING - JANNE JOSEFSSON ...(!) Man kan verkligen fråga hur pass oberoende denne man är i förhållande till nyss uppräknade uppdragsgivare ...(!?) Det har till och med varit så att när man ringt ett visst läkemedelsbolag med framtida immunsupressiva läkemedelskandidater inom MS i pipelinen, exempelvis Merck Serono, och frågar om deras immunsupressiva MS-kandidat Cladribrine, så har läkemedelsföretaget ifråga (flera andra exempel finns) hänvisat till Jan Hillert ...(!)

Detta leder till att vederbörande uppbär skepnaden av "spokesman" för bolaget ifråga. Detta är rent förkastligt sett ur ett etiskt perspektiv och solkar ner denna Jan Hillerts trovärdighet ... för att inte säga trovärdigheten för hela den offentliga MS-vården inom Huddinge-Karolinska ...(!)

Det hela blir än mer sorgligt när massmedia (TV/radio/tidningar) okritiskt anlitar Jan Hillert som ett "sanningsvittne". Denna kostnadsfria mediaexponering och reklam torde Jan Hillerts uppdragsgivare, BiogenIdec, Merck Serono, Schering och Aventis med flera, vara mycket nöjda med ...(!)

Denna, i mitt tycke, ljusskygga verksamhet skulle vara något för Janne Josefsson, på programmet "Uppdrag granskning", att sätta tänderna i ...(!) Hur pass oberoende är egentligen en sådan person som herr Hillert, som är uppsatt på dessa stora läkemedels- och MS-bolags "belönings- eller lönelista” ...(!?)

LOBBYISM - ETT RIKTIGT DRUGSWAMP ... (!) Det är inte för inte som USA nya president, Barack Obama, vill rensa upp i marknadsföringsträsket kring läkemedel och den sofistikerade lobbyism som sker via vissa doktorers riggade artiklar och lobbyism kring speciellt immunsupressiva preparat.Det är tyvärr sällan så, att det bästa läkemedlet, sett ur medicinsk synvinkel, alltid vinner, utan sofistikerad lobbyism parat med kraftfull marknadsföring skapar en mycket försåtlig indoktrinering av marknaden ...(!) Detta moras gör att man som invigd åskådare, och patient, i förtvivlan tar sig för pannan ...(!)

Svenskamerikanen Peter Ross, med ett förflutet som vice vd på Pfizer, har ju i klartext talat ut om hur “smutsig” läkemedelsindustrins marknadsföring är och hur sofistikerad deras lobbyism är via olika “köpta” läkare.

Det finns exempel på där Big Pharma bjudit läkare på symposiums
(läs: PR-aktiviteter), där sätet för dragningen har förlagts till fashionabla skidorten Verbier ... "all inclusive" ...(!) Gissa om man som läkare, på sina håll, tycker att de är ett hyvens läkemedelsbolag med väldigt "bra" produkter ...(!)

Som ett led i att rensa upp i lobbyist- och marknadsföringsträsket kring läkemedel, har president Barack Obama arbetat fram nya direktiv vad gäller marknadsföringsinsatserna kring orginalläkemedel. Vi får se vad som i slutändan kommer ut från den amerikanska administrationen i denna fråga ...(!)

TWO WRONG ... DOESN´T MAKE ONE RIGHT ...(!) Vän av ordning kan invända, att detta att läkare har lönsamma extraknäck för Big Pharma är vanligt och grasserar över i princip alla medicinska discipliner ...

Visst, men när har någonsin ... "två fel gjort ett rätt ...(!?)". Vidare, om jag hade minsta misstanke om att min egen läkare stod i beroendeförhållande till ett läkemedelsbolag vad rör vissa medicinska läkemedel, såväl framtida som i dagsläget godkända, så har jag all anledning att vara bekymrad ...(!)

Allt enligt devisen ..."Ceasars hustru får inte misstänkas ...(!)".

OBROTTSLIG LOJALITET - HELTIDSENGAGEMANG ...(!?) Vän av ordning kan också ställa sig frågan, om inte en heltidsanställd professor borde visa obrottslig lojalitet mot den offentliga sektorn ...(!?) Man kan därutöver ställa sig den självklara frågan, hur den offentliga tjänsten som professor egentligen är organiserad för professor Jan Hillerts vidkommande, då det i min enkla värld torde vara ett heltidsengagemang, och mer därtill, att vara professor och tillika chef för MS-centrum på Karolinska - Huddinge ...(!?)

Uppenbarligen är undertecknad desorienterad därvidlag, då denne herr Hillerts heltidstjänst ger utrymme till ymnigt extraknäckande för Big Pharmas räkning ... Detta i sin tur väcker frågor om "conflict of interests", vilket tidigare avhandlats i det ovan.

SKILJ MELLAN HUVUSAK OCH BISAK ... Alltnog, denne Jan Hillert är således "en smula bekymrad" över att Teva:s/ Active Biotechs immunmodulerande drog Laquinimod hade förhållandevis låg verkningsgrad i fas-IIb studien i Teva:s regi vad rör inhibering av skov.

Märk väl att Jan Hillert inte erhåller, mig veterligen, någon ersättning eller har några ekonomiska bindningar till Active Biotechs samarbetspartner Teva Pharmaceuticals ... vilket också märks genom dennes ljumma eller njugga intresse för Laquinimod substansen ... (!!)

Dock gäller det även för “professor” Jan Hillert att skilja huvudsak från bisak beträffande GD-lesioner respektive skov. Screening och rekrytering av MS patienter var ENBART inriktad och optimerad för att mäta GD-lesioner i denna fas-IIb studie. Detta och inget annat var studiens primära syfte!

Vidare, den starka trend på inhibering av skov som uppvisades i fas-IIb studien för Laquinimod, är helt i linje med dagens immunsuppressiva läkemedel, Avonex, Rebif samt Betainterferon. Laquinimod kunde uppvisa 33% i inhibering av skov (p-värde =0.09). Och återigen studien var inte designad för att mäta skov, utan den primära endpointen var GD-lesioner. Därtill var den alldeles för kort tidsmässigt ... men trots detta lyckades Laquinimod uppvisa en mycket stark trend på 33% inhibering av skov.

I konsekvensens namn borde även herr Hillert vara orolig för sin uppdragsgivares Biogens immunsupressiva befintliga preparat, proteinläkemedlet (=injiceras=spruta) Avonex, som också har en score på cirka 30% på inhibering av skov. Men då ska vän av ordning också vara helt på det klara med att detta preparat, på sikt, får “brottas” med en antikroppsproblematik, vilket i slutändan gör preparaten helt overksamt för den enskilda patienten ...(!) Därutöver är dessa immunsupressiva proteinläkemedel förknippade med influensaliknande symptom, septisk chock, och ökad risk att drabbas av cancer ...(!)

ÖVERLÄGSEN SÄKERHETSPROFIL OCH JÄMFÖRBAR EFFEKT ...(!) De nu pågående 2 stora registreringsgrundande fas-III studierna (Allegro + Bravo) för Laquinimod är optimerade vad avser screening och rekrytering av patienter med RR MS med avseende på att mäta den primära kliniska endpointen, mämligen inhibering av skov.

Denna kliniska endpoint är således den primära kliniska endpointen för de båda pågående världsomspännande Laquinimodstudierna “Allegro“ respektive “Bravo“, vilka omfattar drygt 2.200 patienter.

I fas-IIb studien så uppvisade således Teva/Active en stark trend på cirka 33% på inhibering av skov (p-värde = 0.09). Detta på en studie där patienturvalet gjordes på grundval av mätning av GD-lesioner och således EJ på grundval av mätning av inhibering av skov.

Studien ifråga var således ej optimerad och designad för at mäta skov! Detta är fakta i sammanhanget!

TEVA SATSAR ALLT PÅ LAQUINIMOD ...
Vidare, Teva skulle knappast lägga ned 300-400 miljoner US dollar (ni kan själva räkna vad det blir i SEK ...) på dessa 2 (två) världsomspännande fas-III MS-studier, med mindre än att man har rejält torrt på fötterna vad rör Laquinimod. Avtalet mellan Teva Pharmaceuticals och Active Biotech beträffande Laquinimod molekylen föregicks av en genomgripande “Due Dilligence” process på hart när ett helt år ...(!)

BRED EFFEKTPROFIL INOM AUTOIMMUNITET ... Utöver den effekt laquinimod visat i kliniska fas II-studier relaterade till RRMS, har Laquinimod även uppvisat god effekt i prekliniska modeller av andra autoimmuna sjukdomar såsom reumatoid artrit, insulinberoende diabetes mellitus, Guillain Barrés syndrom, lupus och inflammatorisk tarmsjukdom, IBD. Den breda effektprofilen i experimentella modeller för inflammatoriska sjukdomar visar distinkt på att laquinimod påverkar en central del i inflammation och autoimmunitet. Teva planerar för övrigt att inleda klinisk utveckling av laquinimod i Crohns sjukdom och lupus nefritis inom kort ...(!)

OLIKA VERKNINGSMEKANSIMER - NATURLIG FÖRKLARING!Vidare, skillnaden i antalet skov mellan immunsupressiva, presumtiva läkemedel som Cladribrine, FTY720 Fingolimod, Teuroflunomide och den immunmodulerande orala formuleringen Laquinimod har en naturlig förklaring i olika verkningsmekanismer. Dessa immunsupressiva läkemedel är förvisso effektiva i att inhibera skov ...

Men priset för att under lång tid ha ett immunförsvar på ”hold” är att du som patient ...”in the long run” will have to pay a very high price ... Ultimately with your life. Metaforen "att slå ihjäl en mygga med en slägga” är intimt förknippad med dessa immunsupressiva mediciner. Immunsupression leder m.a.o. till "overkilled" medicininsats, sett i ett livslångt behandlingsperspektiv!

PERSPEKTIV PÅ SKOV - OLIKA SVÅRIGHETSGRAD ... Vidare, måste man i sammanhanget väga in graden av ”allvarligheten” i skovet, vilket inte inhiberingen av ANTALET skov berättar något om. D.v.s. Graden av ”disability” som ett skov medför, är något som herr Hillert helt missar, när denne stirrar sig blind på inhibering av antalet skov med hjälp av ett kraftfullt immunsupressivt läkemedel ...(!) För den enskilde patienten är det av stor betydelse hur pass allvarligt skovet är på skalan ... och ytterst i vilken utsträckning som det renderar i permanent handikapp ...(!)

LAQUINIMOD - "NORMALISERAR" IMMUNFÖRSVARET Således, den immunmodulerande substansen Laquinimod, ”normaliserar” eller justerar immunförsvaret (B-lymfocytorna), istället för att "stänga av" immunförsvaret, vilket de immunsupressiva medicinerna i större eller mindre utsträckning åstadkommer. Det senare låter inte sunt, medan det förra låter sunt eller hur ...(!)

Bortom denna analys ligger det faktum, men som ändå förtjänar att lyftas in i denna kontext, att det saknas ett tydligt samband mellan ett läkemedels effekt på inflammationsaktiviteten i hjärnan och dess effekt på antalet skov (även benämnt som "attacker") eller minskad risk för bestående fysisk funktionsnedsättning, som ytterst är det mest betydelsefulla effektmåttet för en MS-medicin.

FUNGERANDE IMMUNFÖRSVAR - LIVSVIKTIGT! Alltnog, alla och envar ska ha klart för sig, även denna professor ”Kalkyl”, Jan Hillert, att stänger man mer eller mindre av B-lymfocytorna, vilka således utgör ett fundament eller en bastion i vårt immunförsvar (i princip de vita blodkropparna ), då exponerar man kroppen för stora risker, vilket de patienter som utvecklat HIV-infektion är brutalt varse om ...(!)

IMMUNSUPRESSION - FÖRENAT MED STORA RISKER ... Att anlita immunsupressiva läkemedel, är och förblir förenat med stora hälsorisker, och är inget att stå på för en MS-patient i ett livslångt perspektiv, i kontexten av om vederbörande vill leva ett normalt liv, ha familj, kunna få och ha barn, arbeta etc ...

Således, vill jag i ett öppet brev till herr Hillert, med emfas lyfta fram, att vi måste alla ha i åtanke, även professor Jan Hillert, att immunförsvaret har en central uppgift. Trycker man ned detsamma under en längre tid, genom immunsupression, så får man förr eller senare betala ett högt pris för detta i form av (cancer)sjukdomar och andra oönskade svåra biverkningar, såsom infektioner septisk chock etc. Professor Jan Hillert är väl naiv när han så entydigt sjunger immunsupressionens lov ...(!)

För övrigt ... att se en patient långvarigt inta ett immunsupressivt läkemedel mot MS, är, i värsta fall, som att stå på kaj och se Titanic kasta loss ... stävandes ut mot katastrofen ...(!)

ÄR SJÄLV ETT LEVANDE BEVIS PÅ IMMUNSUPRESSIONENS PRIS ...
Jag har själv fått betala med septisk chock som en följd av immunsupressiv behandling, vilken hart när medverkade till att "jag la ned vandringsstaven för gott " ... vilket vissa kanske hoppades på ...(!) Hur som haver, denna immunsupression hade inte med MS att skaffa, utan var för en annan åkomma.

Men testamentet är likväl mycket mörkt för immunsupression: leker du ”gud” genom att stänga av immunförsvaret, så finns det ett pris att betala i slutändan ...(!) Immunsupression är med andra ord ett mycket trubbigt verktyg i sammanhanget, vilket många patienter (tyvärr) blir brutalt varse om ...(!)

LAQUINIMOD - ENDA TROVÄRDIGA MS-KANDIDATEN ... Active är den enda trovärdiga immunmodulerande orala MS-kandidaten, vilket, med sina solida effekt- och biverkningsprofil, borgar för att Laquinimod kommer utgöra "First-choice" eller "First-line -treatment" bland såväl patienter som oberoende läkare.

De orala formuleringar som ligger i pipelinen är lejonparten immunsuppressiva. Dessa är åtföljda av svåra biverkningar i form av influensaliknande symptom, och ökad risk för att på lång sikt, vid livslång behandling, som MS i regel kräver, få allvarliga sjukdomar, såsom cancersjukdomar, septisk chock etc. De immunsupressiva läkemedelskandidaterna och godkända medicinerna är således inte "sockervadd" ...(!) För ytterligare vägledning, får jag hänvisa till min analys i ämnet, publicerad på Redeye:
Länk: http://www.redeye.se/medlemsanalys/26792

Återigen, vi måste alla ha i åtanke att immunförsvaret har en central uppgift. Trycker man ned detsamma under en längre tid, genom immunsupression, så får man förr eller senare betala ett pris för detta i form av sjukdomar och andra oönskade svåra biverkningar.

ÖVRIGA MS-TERAPIER - KOMPLEMENT TILL LAQUINIMOD ... De övriga immunsupressiva terapierna kommer fungera som second and third line treatment. De kommer således utgöra komplement till huvudalternativet, den orala formuleringen Laquinimod ...(!)

UNIK VERKNINGSMEKANISM - STÄRKER CASET ... Active Biotechs produktkandidat Laquinimod uppfyller säkerhetskraven till fullo. Det är en substans vars verkningsmekanism är tydligt definierad och som kontrollerar det mest fundamentala steget av immunförsvaret. Laquinimod binder till en målmolekyl, som är känd, men ingen har den som Target. Active Biotech är m.a.o. ”first in class”.

Vidare, denna målmolekyl interagerar med andra proteinmolekyler som är proinflammatoriska och som således framkallar inflammationsprocesser i kroppen. Det som Laquinimodsubstansen åstadkommer, är att den helt enkelt blockerar dessa proteinmolekyler så att de inte åstadkommer en kaskad av inflammationsprocesser. Laquinimod ”griper in” väldigt tidigt i denna kaskad av inflammationsprocesser ...(!) Detta är ju naturligtvis mycket välgörande för patienten; allt enligt devisen ”mota Olle i grind ...”.

Active har en enorm konkurrensfördel gentemot övriga terapier. Detta genom att substansen har mycket god effekt- och biverkningsprofil.

Men framför allt så känner man och ”har kontroll” över verkningsmekanismen fullt ut, vilket ofta inte är fallet med de immunsupressiva terapierna. Dettta är en mycket stor fördel då det underlättar att erhålla ”Safety clearance” från FDA i USA och EMEA i Europa.

APROPÅ PROMINENTA MS-CLINICIANS ... Active Biotech har i sin styrelse sveriges främsta MS-clinician, nämligen Magnhild Sandberg-Wollheim, med ett CV som reducerar Jan Hillert till en "rookie" i sammanhanget ...(!)

Denna kvinna har följande solida CV: fyrtio års erfarenhet av omhändertagande av personer med multipel skleros och hennes forskning har i stor utsträckning handlat om kliniska, immunologiska och genetiska frågeställningar vid denna sjukdom. Dr Sandberg är medlem av Svenska Neurologföreningen, American Academy of Neurology och Kungliga Fysiografiska Sällskapet och är hedersmedlem i Svenska MS- sällskapet.

Magnhild har ofta varit anlitad i ”safety boards” vid kliniska prövningar inom MS-området. Det är en kvinna med ett stort mått av integritet och oberoende, som aldrig skriver några ”köpta” vetenskapliga artiklar. Det är inte för inte som hon är enda svensken som är medlem i ”American Academy of Neurology”.

Är det någon som tror att hon skulle tagit plats i Active Biotechs styrelse om hon inte hade en fast vetenskaplig tro på Laquinimod-projektet ...(!?)

SLUTSATS ... ELLER "TAKE-HOME-MESSAGE" ...(!) En rejäl skopa skepticism är således på sin plats, när denna herr Jan Hillert är ute i media och promotar ett immunsupressivt läkemedel, med stöd av vad som ovan dryftats.

Vidare, vid livslång, kronisk behandling svävar det mörka moln över immunsupressiva MS-terapier. Detta är något som herr Hillert är väl medveten om, men reducerar till en bisats då denne är ute och "promotar" dessa immunsupressiva läkemedel i media ...(!)

För den MS-patient som vill ha en normalt liv, kunna ha familj och barn, så är den immunmodulerande terapin (smal molecule), Laquinimod, överlägsen vad rör risk/rewardförhållandet!

// EPOKEN
BY THE WAY ... Teva:s proteinläkemedel mot RR MS, Copaxone, svarade Q4 2008 mot 21% av Teva totala intäkter. De övriga 79% av intäkterna är i huvudsak att hänföra till lågmarginalgenerika .... Detta innebär i sin tur att högmarginalprodukten Copaxone säkert svarar för 70-80% av hela Teva:s vinst ...

År 2014 går patenten ut på Copaxone, varvid Teva kommer få känna på ”sin egen medicin”, i form av ”copy-cats” på proteinläkemedlet Copaxone. Gissa om dem sätter ALLT sitt hopp till den från Active Biotech inlicensierade, immunmodulerande substansen Laquinimod ...

Copaxone beräknas i slutet av 2009, på rullande årsbasis, sälja för runt 3 miljarder US dollar ...(!) Denna ”intäktsmantel” kommer orala Laquinimod mer än väl axla ... It´s a promise!

ANMÄRKNING:
"Kalkonanalys" = likt kalkonen så lyfter aldrig dessa "Åsa-Nisse analyser" av Active Biotech från SHB, utan de leder till ett evigt flaxande och fruktlösa försök att lämna landbacken ...

EGEN "DISCLAIMER" ... Undertecknad äger själv aktier i Active Biotech och kan i den meningen sägas stå i ett jävsförhållande till bolaget. Dock så är det inget jag ”hukar i buskaget” för ...

Och nej, ... jag skriver INTE detta blogginlägg på någon annans uppdrag än undertecknads; har aldrig och kommer aldrig gå i någon annans ledband eller "koppel" - är ingens "knähund"! Artikeln är således författad helt och fullt på eget initiativ, med vreden och upprördheten som bränsle ...

Vidare, jag har själv fått pröva på immunsupressiva läkemedel, vilket hart när ledde till att jag fick ”lägga ned vandringsstaven”, vilket gör mig till ett sanningsvittne ifråga om immunsupression ...
SUPPLEMENT: Pressrelease från Merck Serono, releasad per 2009-01-26, där professor Jan Hillert står som "talesman" ... sida vid sida med Aija Brameus, Medical Director och "spokesman" för Merck Serono ...(!) Pressreleasen avser den kraftfullt immunsupressiva cancerderivatet Cladribrine, vilken man nu har bedrivit studier mot MS ...(!) Detta preparat hade en mycket stygg biverkningsprofil ...(!) Bland annat har har fyra fall av cancer rapporterats i de bägge aktiva prövningsarmarna mot inga i placebogruppen ...(!) Denna information lyser dock med sin frånvaro i denna pressrelease ...(!) Källa: Pressrelease Merck Serono per 2009-01-26:

Länk: http://feed.ne.cision.com/wpyfs/00/00/00/00/00/0E/10/AA/wkr0003.pdf

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?