Post entry

ACTIVE BIOTECH - många TRIGGERS i närtid ...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Inom kort (=inom några veckor) kommer en MILSTOLPE basuneras ut från TEVA och Active Biotech.
MS-studien "Allgero" kommer när som helst meddelas som igångsatt =patienter får tablettbehandling 0.6 mg/dag versus placebo. Detta renderar i följande 6 (sex) centrala reflektioner.
(1)
Detta kommer vara den största färdigrekryterade studien som någonsin presterats på svensk mark, utanför Astra/pharmaciasfären. Över 1000 patienter har rekryterats till den rekryteringsgrundande Allegro-studien ...(!)
(2)
Nedräkningen har startat. År 2011 kommer Active med största sannolikhet vara rena sedelpressen (.. filial till Riksbanken ...:-)) = money machine ...(!)
(3)
Den stora FARAN med Active Biotechs löjligt låga kurs, är att det kan bli svårt att freda bolaget mot ett skambud. Även om Mats Arnhög och Nordstjernan kan blockera ett bud, så kan den psykologiska pressen från delar av aktieägarkollektivet (läs: de som inte fattar vilka värden som ryms i Active o dess projektportfölj). Men å andra sidan tror jag att Mats Arnhög är hårdhudad; han vet vilka framtida värden som finns i bolaget, att han kommer vara en "grindvakt" mot eventuella skambud.
(4)
Av hävd och tradition kommer amerikanska analytiker i sina analyser över TEVA att lägga in estimat (prognoser) för hur mycket Laquinimod mot MS kommer sälja för.
Detta gör amerikanska analytiker för alla "Big Pharma" bolag som tar in och påbörjar projekt i den avslutande fas III-fasen.
Startskottet för sådana estimat blir således proklameringen från TEVA/Active att Allegrostudien, såsom redovisats ovan, är fullt ut rekryterad och tablettbehandling igångsatt. Detta borde ske inom de närmaste veckorna ...(!)
(5)
TEVA injektabila (spruta) produkt Copaxone kommer sälja för i häradet 2.3 miljarder dollar år 2008. Det ryktas att Novartis (via dotterbolaget Sandoz) har för avsikt att ta upp generikakonkurrens med Copaxone. Nu är det en biologisk produkt/proteinläkemedel, varför det är inte helt enkelt att starta generikakonkurrens. Men TEVA har hur som helst ALL ANLEDNING att hoppas på Laquinimod mot MS kan axla och förmodligen "ÖVERAXLA" den kassako som Copaxone är. Räkna med att TEVA kommer hålla en mycket högre profil framöver vid sina investerarträffar, när det gäller att lyfta fram Laquinimod mot MS som en mycket värdig efterträdare till deras injectabila Copaxone ... som således (troligtvis) inom kort kommer få generikaflås i nacken ...(!)
(6)
Avslutningsvis, som ett "påhäng" till punkt (1) ovan, men som jag betraktar som en bisats i sammanhanget, så utfaller en milestone på i häradet 10-15 miljoner dollar in på Actives konto. Detta för MILSTOLPEN att MS-Allegrostudien är fullrekryterad. Alla milestones är för övrigt kopplat till Allegro-studien.

TAKE HOME MESSAGE:
Man behöver inte vara Einsteins halvbror för att fatta att dagens aktiekurs är löjligt låg med tanke på den framtida money machine Active kommer att bli. Men vid närmare eftertanke ... så kanske man just måste vara Einsteins halvbror för att fatta vilket "bargain" Active Biotech är till nuvarande aktiekurs (cirka 36 kr) ... Eller för att citera ABBA Stickan Andersson; "Folk är inte så dumma som man tror...(!) ... dem är dummare ...(!)

By the way
... det sistnämnda citatet från "ABBA Stickan Andersson" ... "just kidding ...:-) " ... men man blir bara frusterad över att inte investerare FATTAR VILKA VÄRDEN som kommer framkallas ur ACTIVES PROJEKTPORTFÖLJ ...(!)

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?