Post entry

Active Biotech - framtida finansiering tryggad!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Beträffande Active Biotechs framtida finansiering så finns det två vägar att gå: endera en garanterad konvertibelemission eller ett eller flera partneravtal.

I denna kontext är det särskilt värdefullt att Active Biotech kan ståta med resursstarka (läs: långsiktiga) och hängivna huvudägare.

KAPITALSTARKA, DEDIKERADE HUVUDÄGARE - STARKT SIGNALVÄRDE
Kapitalstarka och dedikerade huvudägare som MGA Holding och Nordstjernan i ägarlistan samt Catella och Brummer & Partners borgar för att det inte blir något problem med bolagets framtida finansiering.

FINANSIERING - ENKEL LOGIK
Logiken är enkel: om du kan pretendera på att vara ett av europas intressantaste biotechbolag vad rör risk/reward parat med resursstarka, dedikerade huvudägare, så kommer den framtida finansieringen inte vara något problem. Detta vare sig finansieringen bärs upp av ett eller flera potenta partneravtal eller en garanterad konvertibemission.

Konvertibelverktyget rymmer ett attraktivt optionsmoment, och skulle få ett gott mottagande av marknaden. En löptid på exempelvis två år, skulle gå hand i hand med att stora delar av projektportföljen står i full blom ...(!)

PARTNERAVTAL HUVUDSPÅR ...(!)
Men huvudspåret är ändå, att ett partneravtal tecknas inom onkologi och då för Anyaraplattformen, vilken är en "billion-dollar-baby" och därtill en fantastisk elegant cancerteknologi, som enrollerar och förstärker, "boostar", immunförsvaret på ett genialiskt elegant sätt ...(!)

Vidare, så har bolaget i sin nyss släppta bokslutskommunike tydligt deklarerat att man AKTIVT verkar för ett partneravtal för det högintressanta Paquinimod mot SLE och i denna kontext, sannolikt, (option på ...(!)) plattformsavtal för verkningsmekanismen för Quinolinorna. Det senare utkristalliserar ett mycket precist verktyg för att utveckla "2.0"-versioner av de olika Quinolinderivaten.

ACTIVE BIOTECH - SKILJER SIG FRÅN MÄNGDEN
Kapitalstarka och dedikerade huvudägare, vid sidan om en högintressant bred projektportfölj, tillika långt framskriden, skiljer Active Biotech från de övriga Biotechföretagen, vilka i princip, de stora flertalet, dras med "en svans" av småaktieägare samt anonyma institutioner, som "röstar med fötterna" så fort det blir det minsta "blöt om fötterna ..."(!)

I de övriga biotechföretagen lyser en stark, drivkraftig huvudägare med sin frånvaro ...(!)

BRIST HOS MÅNGA BIOTECHFÖRETAG ... MEN INTE HOS ACTIVE BIOTECH ...!
Denna "avsaknad" av en eller flera starka och hängivna huvudägare, utgör en brist på ett relevant kvalitetsattrubut, som åtminstone får mig att bli orolig ...(!) En oro som denna "svans" av småaktieägare borde ta till sig ...(!)

Active Biotech har starka, tydliga och dedikerade huvudägare, vilka driver företaget precis som det vore deras egen plånbok, vilket bara är av godo ...(!)

TYDLIG, STARK OCH HÄNGIVNA HUVUDÄGARE ... KVALITETSATTRIBUT
Problemet med i princip alla de övriga Biotechföretagen är att de i princip saknar tydliga solida huvudägare.

Dessa övriga biotechföretag blir "tjänstemannastyrda", "herrelösa" företag, där ägarlistan domineras av en "svans" av småsparare och anonyma institutioner som "röstar med fötterna" ...(!)

Vad denna "svans" av småsparare borde fråga sig ... ÄR varför är just deras bolag i avsaknad av en tydlig huvudägare, som driver bolaget såsom om det vore deras egen plånbok ...(!?)

Ett viktigt investeringskriterium för undertecknad, är närvaron av en eller flera kapitalstarka, hängivna huvudägare, vilka driver bolaget såsom det helt och fullt vore deras egen plånbok. Finns detta attribut, ja då är det i sin tur en bärare av ett starkt signalvärde på att bolaget ståtar med en högintressant projektportfölj.

Om således ett (biotech)företag är herrelöst, utan dras med en lång svans av småaktieägare ... så "passar" jag ...(!)

ACTIVE BIOTECHS HUVUDÄGARE - DRIVER BOLAGET ... SÅSOM DET VORE DERAS EGEN PLÅNBOK ...(!)
MGA Holding och Nordstjernan, samt även Brummer & Partners och Catella, är knappast några "Rockies", utan är kapitalstarka, dedikerade huvudägare, vilka har solida records vad beträffar utväxlingen på sina investeringar ...(!)

ACTIVE BIOTECH - READY FOR "TAKE-OFF" I NÄRTID...(!)
Active Biotech är väl positionerat för "take-off" i närtid ... Just you wait and see it happends ...(!)

FRAMTIDA FINANSIERING - INGA PROBLEM!
Så vad gäller Active Biotechs framtida finansiering är jag inte ett dugg orolig mot bakgrund av vad som ovan dryftats. Har du solida kapitalstarka, dedikerade huvudägare och avropar detta mot en högintressant, långt framskriden projektportfölj ... ja, då blir den framtida finansieringen inga problem. Detta vare sig den säkerställs via en konvertibelemission eller ett eller flera ramstarka partneravtal ...(!)

HÖG BURN RATE - BYGGER ENORMA VÄRDEN
Dessutom ... om ett forskningsbolag inte har någon burn-rate ... så har man heller ingen forskning värd namnet. Således ett forskningsbolag med ingen eller liten burn rate bygger heller inga värden ... och skall heller inte åsättas något annat värde än nuvärdet på kassan ...(!) Således bygger Active Biotech hela tiden värden, allt eftersom respektive projekt framskrider ...(!)

HÖGINTRESSANTA PROJEKT - BUDMEKANISMEN AKTIVERAS!
Vidare, om man lever i en marknadsekonomi, så träder budmekanismen in vid högintressanta projekt; dvs två eller flera intressenter "slåss" om projektet ifråga. Det är bara när man har endast en intressent, som motparten kan spela "svälta räv".

ALLA PARTNERAVTAL DATADRIVNA
Man ska ha i åtanke att ALLA partneravtal är DATADRIVNA. Bra, solida data genererar många intressenter; och i slutändan budgivning om respektive projekt!

BUDGIVNING OM ALLA ACTIVES PROJEKT!
Det kommer bli intensiv budgivning om ALLA Active Biotechs plattformar, vilka utgör "State of the Art" inom respektive indikationsområde, varför budmekanismen kommer aktiveras med full kraft.

AVSLUTNINGSVIS ... DESSA ÅSA-NISSE ANALYSER ...(!)
Avlutningsvis vill jag gå i direkt polemik med SHB nyss släppta kalkonanalys av Åsa-Nisse standard.

Normalt brukar jag förbigå charlatanter med tystnad, men jag gör ett exceptionellt undantag vad beträffar den kalkonanalys som "Klabbarbarn" på SHB i bästa Åsa-Nisse standard släppte härförleden (090209).

I denna kalkonanalys drar man ned värdet på Active pga att kassan sinar ...(!)

Denna SHB-analytiker har inte fattat någonting ... vilket framgår med all önskvärd tydlighet av vad som ovan avhandlats beträffande kapitalstarka, dedikerade huvudägare kombinerat med en långt gången projektportfölj.

Dessa KVALITETSATTRIBUT borgar för att det blir inga som helst problem med den fortsatta finansieringen för Active Biotech.

Vidare, denna charlatant till SHB-analytiker kan ju också försöka få in bakom pannbenet, att alltsedan miljardären Mats Arnhög (MGA Holding AB) kom in som huvudägare i Active Biotech våren 2000, har ALLA nyemissioner GARANTERATS av först MGA Holding, sedan av Axl Johnsson sfärens maktbolag, det kapitalstinna maktbolaget Nordstjernan ...(!)

MGA Holding och kapitalstarka Nordstjernan kommer även fortsättningsvis vara en säker bastion vad rör Active Biotechs framtida finansiering ... i den mån det behövs.

Huvudspåret är dock ändå, att ett partnerskap tecknas i närtid på endera Anyaraplattformen eller Paquinimod mot SLE och i denna kontext (option på ...(!)) plattformsavtal för verkningsmekanismen för Quinolinorna. Dessa ramstarka plattformsavtal kommer säkerställa den framtida finansieringen för Active Biotech.

Anmärkning:
Kalkonanalys = likt kalkonen så lyfter aldrig dessa Åsa-Nisse analyser av Active Biotech från SHB, utan de leder till ett evigt flaxande och fruktlösa försök att lämna landbacken ...(!)

Time will tell ...(!)

//EPOKEN

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?