Post entry

Active Biotech & budparadoxen ...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Active Biotech & budparadoxen
... Visst, jag håller med många individer på olika Activeforum att det kan finnas en poäng att träffa ett partneravtal så snart som möjligt.

Detta skulle bli en certifiering av att hela projektportföljen har vetenskaplig och kommersiell höjd och rendera i en väsentligt högre aktiekurs, och därmed minska risken för ett fientligt bud på bolaget eller uppköp av ett syndikat av ägare, såsom nu är fallet med det aktuella skambudet på Q-med.

En väsentligt HÖGRE BÖRSKURS är nog faktiskt något som TEVA (eller annan budgivare...) PARADOXALT nog hoppas på för ACTIVE BIOTECH:s del ...(!)

Detta paradoxala påstående kan vid ett första påseende verka besynnerligt. Men saken är den att TEVA VET att bolaget är värt minimum 10 gånger dagens börsvärde. Men att köpa upp bolaget för denna summa skulle av psykologiska skäl aldrig gå att förklara för TEVA´s egna aktieägare. TEVA:s aktieägare skulle helt enkelt aldrig acceptera en så hög budpremie ...(!)

Därför så inträffar paradoxen att för att TEVA (...eller någon annan) ska kunna lämna ett bud som accepteras av Mats Arnhög och Co, så måste kursen etableras på en väsentligt högre nivå. Vi pratar då om en kursnivå på en bra bit över hundralappen, snarare närmare 200 kronor i etablerad kursnivå. Utifrån denna väsentligt högre etablerade kursnivå kan en budpremie eventuellt ta form och ytterst ett uppköp av bolaget...(!)

Detta för att TEVA (...eller någon annat Big Pharma företag) pedagogiskt ska kunna räkna hem budpremien bland de egna aktieägarna ...(!)

Detta alldeles oavsett vilka värden man anser projektportföljen har, så stirrar TEVA´s aktieägare sig blinda på Active Biotech´s börskurs i dagsläget och den rejäla flermultipla budpremie som krävs i förhållande till nuvarande aktiekurs. Detta för att huvudägaren Mats Arnhög & Co ska acceptera ett bud.

I fallet Q-med är det ett direkt rip-off bud som huvudägaren Bengt Ågrup tillsammans med Wallenbergs EQT är i färd med att iscensätta ...(!)

Nu verkar det finnas en styrelse med integritet i Q-med. En styrelse som har förkastat skambudet från Bengt Ågrup och EQT. Men tyvärr kommer den kommer nog att avsättas av huvudägaren Bengt Ågrup, som sitter med all makt i bolaget ...(!)

För den som ser saker riktigt svart ... skulle ett sådant scenario även rent teoretiskt uppstå i Active Biotech, även om jag håller det för osannolikt med Mats Arnhög som huvudägare.

Men som sagt det är viktigt att få upp kursen i Active. Detta sett ur flera aspekter såsom ovan berörts. Detta kan ske i kraft av att Active Biotech träffar ett solitt partneravtal på främst Anyara inom kort ...:(!?)

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?